Joseph Cavalcanti
Daimi Üye
- Tepki
- 1.367
- İsim
- -
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- Dahon
- Bisiklet türü
- Katlanır
Istanbulda oturuyorum. Isyerim 15 km ve her gun gidis gelis 30 km yol yapiyorum.
Ocak ayinda gecirdigim influenza hastaligi nedeniyle bisiklet kullanmayip bazen sahsi arabamla, bazen de toplu tasima ile gidip gelmek durumunda kaldim. Ve bu isin bana 1 aylik maliyeti 800 tl oldu.
Aylik 800 tl=dogalgaz+elektrik+internet
Yani su demek oluyo ki bisiklete binmek her ay benim 3 buyuk faturami ödüyor.
Sen ne guzel biseysin bisiklet.
Hem sürekli biri bizi gözetliyor (katil kamyonlar, azılı köpekler, moron araç kullanıcıları vb.)Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana vs gibi büyük şehirde yaşayanlar nasıl yapıyor bu işi merak ediyorum. O trafik, o kargaşa falan ç8k zor gibi gözüküyor gözüme.
Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana vs gibi büyük şehirde yaşayanlar nasıl yapıyor bu işi merak ediyorum. O trafik, o kargaşa falan ç8k zor gibi gözüküyor gözüme.
suyunsesi
Joseph Cavalcanti
Benimde Ankara'ya taşınma gibi bir durumum var, durum böyle olunca bisiklet sevdası çok zor gibi gözüküyor.
- 8'deki mesaiye 6.30'da çıkmak ayrı bir özveri zaten. Diğer yandan trafiğin sıkıştırması, hava şartları vs.
-Giysi sorunuda var, normal iş kıyafetiyle bisiklet sürülmez, terleyeceksin edeceksin terli terli akşama kadarda beklenilmez.
-Yağmuru var, karı yağışı var. O günler sürmezsin ama yine habersiz yakalanma olacaktır.
-İş yerinde bisikleti saklayacak bir yerde gerekecektir falan.
Saysan bir ton engel var, devlet neden şu işe doğru düzgün el atmıyor anlamıyorum. Bisikletin geri dönüşü bir çok şeyden faydası var. Bedensel, psikolojik sağlık, cep sağlığı, hava temizliği vs (Burada nasıl bisiklet süreceksin ya...)
Eyvallah, işe gidip gelmeyi geçtim hafta sonu dışarı çıkıp bisikletle gezilir mi ondayım. O ne trafikya öyle, burası cennetmiş harbiden bisiklet konusunda.Sanırım gözünüzü fazla korkuttuk.
Sen hele hayırlısıyla taşın, bisiklet öyle kolay terk edilecek bir olay değil.
Kısa sürede alışırsın diyorum.![]()
suyunsesi
Joseph Cavalcanti
Benimde Ankara'ya taşınma gibi bir durumum var, durum böyle olunca bisiklet sevdası çok zor gibi gözüküyor.
- 8'deki mesaiye 6.30'da çıkmak ayrı bir özveri zaten. Diğer yandan trafiğin sıkıştırması, hava şartları vs.
-Giysi sorunuda var, normal iş kıyafetiyle bisiklet sürülmez, terleyeceksin edeceksin terli terli akşama kadarda beklenilmez.
-Yağmuru var, karı yağışı var. O günler sürmezsin ama yine habersiz yakalanma olacaktır.
-İş yerinde bisikleti saklayacak bir yerde gerekecektir falan.
Saysan bir ton engel var, devlet neden şu işe doğru düzgün el atmıyor anlamıyorum. Bisikletin geri dönüşü bir çok şeyden faydası var. Bedensel, psikolojik sağlık, cep sağlığı, hava temizliği vs (Burada nasıl bisiklet süreceksin ya...)