Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    704
Yılın son haftasında 5/5... Son haftayı bu şekilde kapatabilmek güzel oldu. Yılın #işebisikletle macerasını bir fotoğrafla kapatıyorum. Herkese mutlu yıllar diliyorum.

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

IMG-0129.jpg

Scudo
Yılın ilk haftasında 3/3... Ankara'da otobüs artık 4,50-TL ve dolmuş da 5,00-TL oldu dolayısıyla bisikletin elde ettiği tasarruf miktarı TL bazında da olsa yükseldi. Bakalım bisiklet gelecek yıl kendisini amorti edebilecek mi? 1 yılda 1.000,00-TL civarı bir tasarruf ettirdi çünkü. İnsanlar da bu tip bir tasarruf yöntemini fark edebilir ve bir adım atabilirse daha güzel olur çünkü Pandemi ve döviz kurlarının aşırı artışı sonucu meydana gelen fiyat artışları gözümde bisiklete yönelimi pek de artıramadı. Acaba bundan sonra olabilir mi bilemiyorum. Umarım olur. Herkese hayırlı hafta sonları.

(link)
(link)
(link)

Yılın ilk haftasında 3/3... Ankara'da otobüs artık 4,50-TL ve dolmuş da 5,00-TL oldu dolayısıyla bisikletin elde ettiği tasarruf miktarı TL bazında da olsa yükseldi. Bakalım bisiklet gelecek yıl kendisini amorti edebilecek mi? 1 yılda 1.000,00-TL civarı bir tasarruf ettirdi çünkü. İnsanlar da bu tip bir tasarruf yöntemini fark edebilir ve bir adım atabilirse daha güzel olur çünkü Pandemi ve döviz kurlarının aşırı artışı sonucu meydana gelen fiyat artışları gözümde bisiklete yönelimi pek de artıramadı. Acaba bundan sonra olabilir mi bilemiyorum. Umarım olur. Herkese hayırlı hafta sonları.

(link)
(link)
(link)

Zamanında meseleyi uzun uzun irdelemiştim.
Toplu ulaşım fiyatlarının bu derecede artacağını düşünmemiştim ama...

(link)

Buralar ıssız, buralar sessiz...

Bu aralar hava koşulları sebebiyle kullanamıyor olsak da gönlümüz hep bisiklet ile ulaşımda.

Yukarıdaki konulara biraz da ben değineyim. Pandemiden beri yağışlı havalar hariç işe hep bisikletle gidip geldim. 12 gidiş 12 geliş 24km yolum var her gün. 2. el aldığım bisikletin parasını yol parasından rahat rahat çıkardım zaten. 1 tam, 1 aktarma basıyorum her gün. Yeni zamlar ile birlikte 9,40 lira yapıyor İstanbul'da tek yön ulaşım için. Aylık akbil de 400 lirayı geçmiş, o yüzden hemen hemen aynı paraya geliyor, pek de ekonomik olmuyor benim için.

Artık bisiklet ile yaptığım her ulaşım aile ekonomisine katkı olarak daha fazla geri dönecek. Bu durumdan da gayet memnunum. Zaten sizlerin de hissettiği gibi bisiklete alıştıktan sonra toplu taşıma zulüm geliyor artık.

Bir de eldiven tavsiye edeyim. Aşağıdaki eldiveni 2 kıştır kullanıyorum. Hem çok soğuk havalarda bisiklet ile hem de gündelik hayatta. Oldukça memnunum. Ellerim hiç üşümüyor. -1 derecede bisiklet ile de kullandım hiç üşümedim. Bedenleri kalmamış ama uyan birisi varsa tavsiye ederim.

(link)

Bugün hava ilk defa bu kadar soğuktu. Sabah -3, akşam dönüşte -4 dereceydi. Yağmur, kar yağmadığı ve -10 olmadığı sürece sanırım sıkıntı yaşamadan işe bisikletle gidebileceğim.

Bu hafta 2 günlük hava muhalefeti sebebiyle 3/5... Sabahları hava sıcaklığı -5'in altında. Kar maskesinin üzerine polar şapka ile kafa meselesini çözdüm. Kulaklar zaten bunlara ek olarak kulak koruyucu kulaklıkla oldukça rahat ediyor. Elleri de çift eldivenle hallediyorum sayılır ama parmak uçlarını kurtaramıyorum şimdilik. Sabahları daha çok yokuş aşağı inmenin de bir sonucu olsa gerek. Herkese hayırlı hafta sonları.

(link)
(link)
(link)

Son düzenleme:
Ben bisiklet ile gidemiyorum bu aralar hava muhalefeti nedeniyle, mart ayına kadar balkonda inzivaya çektim bisikleti20220113_164625.jpg

Bu havada devam. Ama cumartesi mecbur toplu ulaşım.

281120 dosyayı görüntüle

Ben de Ankara'da bisiklet ile işe gidiyorum ama şu aralar şu soğuklar fena tad kaçırmaya başladı. Çift balaklava yaptım bugün ama o soğuk hissediliyor abi, tabi buzlanma riski de artmaya başladı. Marta kadar makineyi bakıma ve inzivaya çekesim var. Hayırlısı...

İzmir Tınaztepe tarafları işe giderken :) -5.9 derece, yol kenarında park halinde aracların altından su sızmaları nedeniyle buzlanmalar vardı. Antifriz kullanmayıp motorları patlatmışken, benim motorum patlamaması için durmadan kadans çevirdim :D

Bu soguk havalar antreman yapmama engel oluyor ve tat kaçırıyor iyice. Vitesler zor bela geçiyor, frenler ilk başta zayıf kalıyor jantlar soguk olunca. Soguk havanın verdiği yoğunluk nedeniyle yokuş aşağı bile 40-45km hızı geçemiyor, sıcakken 60-65 kmye rahat çıkıyor. Kıyafetler kalınlaştıgı için hareketler kısıtlı, dizler sıcak olsun diye giyilen diz termalleri vs.. Bahar gelsede, sabah işe giderken güneş doğsada ve hava 20 derece olsada.. Antreman günleri aşırı özletti :) Kışın haftada 3-4 gun bisiklet geri kalanı arabayla gidiyorum, yağmur olursa bisiklet surdugum günler azalıyor haliyle..

Dosyalar

• IMG20220120074654.jpg
    IMG20220120074654.jpg
    33,8 KB · Okunma: 50
Bu hafta 1 günlük hava muhalefeti kaynaklı sabredememe sebebiyle 4/5... Sabahları -5'in altında ve gündüz de 0'ın üzerine pek çıkamayan bir hava var. İdare ediliyor ama parmak uçlarına bir çözüm getiremedim. Herkese hayırlı hafta sonları...

(link)
(link)
(link)
(link)

İki senedir katlanır bisiklet alayım diye debeleniyordum . Şöyle arabanın bagajına koyayım gittiğim yerde bineyim dolaşayım , arabayı uzakta bi yere park edip. Gideceğim yere bisiklet ile gideyim diyordum . 2 senede izmir de trafik acayip arttı , ( gerçi şimdi azaldı diyorlar benzin yüzünden ama yine de trafik sorunu ve park sorunu var ) , benzin de 2 kattan fazla arttı .
Balçova Bostanlı arası gidip gelmem gerekiyor genelde , öncesinde O benzin gözüme çok gözükmezdi ama artık git gel nerdeyse düz hesap 50 lira oldu . Pandemi den dolayı otobüs vs de tercih etmek istemiyorum.
bisiklet +. Vapur - feribotla ulaşımımı sağlayıp gidip geleyim arada bir . Şimdilik. Bisiklet +vapur - feribot 5 kuruş 😎😀. Daha 1 kere bindim geçen hafta hoşuma gitti ))

2 senedir haraketsizlikten sağlığımda kötüye gitti. En son ayağımda problem oldu 3 aydır yürüyemiyorum düzgün . Hem spor yapmış olur daha fit olurum , hem gezmiş tozmuş olurum , temiz hava , gitmem gereken yerlere daha hızlı ve hesaplı ulaşırım .

Türkiye de yaşıyoruz. Bi taşla 3-5 kuş vurmak lazım anca kurtarıyor .

Karlı yollarla geldik işimize , şuan İstanbul'da en güzel ulaşım aracı . Her gün devam Allah'ın izni ile .

Dosyalar

• IMG_20220125_084348.jpg
    IMG_20220125_084348.jpg
    67,3 KB · Okunma: 58
  • IMG_20220125_085120.jpg
    IMG_20220125_085120.jpg
    70,3 KB · Okunma: 59
Geri