Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    712
İki teker sevdası bitmiyor, önceden elektrikli bir bisikletim vardı iki sene sürekli onunla işe gittim ve 4.sene itibarı ile iş yerinde tutuyordum, 5. senesinde onu satıp, çok sevdiğim bir arkadaşım sağ olsun kendisinden Colnago bir kadro aldım, şimdi onu toparlayıp tüm yaz işe gidip gelme planlarım var, aynı zamanda motosiklet kullanıcısıyım ancak yazın motosiklet kullanmak bazen çok sıkıcı olabiliyor, bilhassa sıcaklarda motor ısısı ve trafik insanı deli edebiliyor, kendi çapımda bir yüzücüyüm maratonlara da katılıyorum, şimdi bisikleti de bu spor sevdama iş bahanesi ile katıp umuyorum ileride ironman gibi etkinliklere katılmak istiyorum, şimdilik en az bir sene haftanın ortalama 3 günü, her gün 50 km olarak işe gidip geleceğim, dönüş kısmında da yokuşlar olacak, bu kısımda arada uzun 50-100 km arası fırsat olursa haftasonu antrenmanları katabilirsem, sakatlık vs olmazsa seneye bisiklette bir seviyeye geçeceğimi umuyorum. O zaman hayallerime bir adım daha yaklaşabilirim diye umuyorum. Yaş 44 sonuçta ve bazı şeyleri yapmak için zamanı iyi kullanmam şart, haziran başı gibi bisiklet toparlanmış olur burada sizlerle paylaşmayı isterim, herkese yasaklar sonrası kazasız belasız, keyifli sürüşler.

Scudo
Merhaba. Foruma yeni üye oldum. Ben üniversitede akademisyenim. Evim ile işim arası yaklaşık 3 km. İşe bisikletle gitmek istiyorum ama üniversitede bisikletle işe gelen tek bir kişi bile yok ve ben de mecburen şahsi aracımla gitmek zorunda kalıyorum. Boş yere yakıt masrafı ve daha da önemlisi çevre kirliliği. Ayrıca doktor bana spor yapmamı da tavsiye etmişti bisiklet kullansam bedavaya spor yapmış olacağım üstelik yakıt parası da cebimde kalacak. Malesef ülkemizde anlamsız saçma sapan bir bisiklet algısı var. Çalıştığım kurumda bisiklet kullanan bir kişi bile görsem ben de bisikletle gitmeye başlayacağım ama yok. Avrupa'da rektörler, başbakanlar bile bisikletle işe gidiyor. Bir sürü dünya markası otomobil firması olan Almanya'da bisiklet Türkiye'den çok çok daha yaygın. Ülkemizde otomobil ithal, yakıtı ithal her yıl yurtdışına milyarlarca dolar boş yere para çıkıyor. Ülkemizde bisiklet sadece çocuklara özgü bir oyuncak gibi görülüyor ve bisiklet kullanmak eziklik alameti gibi görülüyor. Yıllardır bisikletle işe gitmek istiyorum ama bu aşağılanma korkusundan cesaret edemiyorum.
Siz bu aşağılanma, hor görülme korkusunun üstesinden nasıl geldiniz?

Merhaba. Foruma yeni üye oldum. Ben üniversitede akademisyenim. Evim ile işim arası yaklaşık 3 km. İşe bisikletle gitmek istiyorum ama üniversitede bisikletle işe gelen tek bir kişi bile yok ve ben de mecburen şahsi aracımla gitmek zorunda kalıyorum. Boş yere yakıt masrafı ve daha da önemlisi çevre kirliliği. Ayrıca doktor bana spor yapmamı da tavsiye etmişti bisiklet kullansam bedavaya spor yapmış olacağım üstelik yakıt parası da cebimde kalacak. Malesef ülkemizde anlamsız saçma sapan bir bisiklet algısı var. Çalıştığım kurumda bisiklet kullanan bir kişi bile görsem ben de bisikletle gitmeye başlayacağım ama yok. Avrupa'da rektörler, başbakanlar bile bisikletle işe gidiyor. Bir sürü dünya markası otomobil firması olan Almanya'da bisiklet Türkiye'den çok çok daha yaygın. Ülkemizde otomobil ithal, yakıtı ithal her yıl yurtdışına milyarlarca dolar boş yere para çıkıyor. Ülkemizde bisiklet sadece çocuklara özgü bir oyuncak gibi görülüyor ve bisiklet kullanmak eziklik alameti gibi görülüyor. Yıllardır bisikletle işe gitmek istiyorum ama bu aşağılanma korkusundan cesaret edemiyorum.

Hocam siz kafanızda çok büyütmüşsünüz bence binen kişilere öyle bakılmıyor. Yani en azından kimse bana gelip "haha bisiklet mi sürüyorsun ezik misin olum sen?" falan duymadım. Buradaki hiç kimse de bence böyle düşünerek başlamamıştır bu spora veya ulaşım aracı olarak kullanmaya. Aşağılık kompleksi yaratmaya gerek yok alın kendinize güzel bir trekking veya şehir bisikleti takın kaskınızı bakın keyfinize. Belki de çok sevip spor olarak yapmaya başlarsınız. İnsanların düşüncelerini kafaya takıp yaşamaya çalışacaksak hiç yaşamayalım sanki ne yapıyoruz herhangi bir spor gibi bir şey bu da. Neyse yani çok düşünmeyin böyle şeyler hemen bir tane bakmaya başlayın forumumuzdan da yardım alabilirsiniz.

Zehri almışın hocam dönüşü yok :D yıllardır haftada en az 2-3 gün işe bisikletle gidip geldim. izmir gibi bir yerde 5000'den fazla çalışanın olduğu bir iş yerinde bir tek ben bisikletle gidip geldim. hem de kocaman bir göbek küçücük bir katlanır bisiklet ile. bana dönüşler hep özeniyoruz keşke bizde yapsak oldu. haberim olmadan hor görüp aşağılayan olduysa da ben de onları hor görüp aşağıladım. hatta onlardan tiksinip içimden yüzlerinde türükdüm. :D şaka şaka dediğim gibi zehri almışsın bir an önce harekete geç .....

Çok düşük seviyede de olsa en başta öyle bir hisse ben de kapılmıştım ta ki toplu taşımadan daha hızlı ve bedava olarak işe varana kadar. İşe 180 kez siyah/füme/gri takım elbise+kırmızı yarış bisikleti+kırmızı kask ile gittim. Hem de küçük/muhafazakar, yaş ortalaması yüksek sayılabilecek bir ilde. Bana uzaylı gibi bakanlar dışında herhangi bir ters tepki almadım. O da ters tepki sayılmaz, dıştan bakınca farklı görünüyorum sadece. Ben de onlara uzaylı gibi baktım elbette. Diğer yandan iş yerinden oldukça olumlu geri dönüşler aldım hatta işe bisikletle gelmeye başlayanlar dahi oldu. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz ve nasıl hissettiğiniz. Bence gerisi boş...

Hocam siz kafanızda çok büyütmüşsünüz bence binen kişilere öyle bakılmıyor. Yani en azından kimse bana gelip "haha bisiklet mi sürüyorsun ezik misin olum sen?" falan duymadım. Buradaki hiç kimse de bence böyle düşünerek başlamamıştır bu spora veya ulaşım aracı olarak kullanmaya. Aşağılık kompleksi yaratmaya gerek yok alın kendinize güzel bir trekking veya şehir bisikleti takın kaskınızı bakın keyfinize. Belki de çok sevip spor olarak yapmaya başlarsınız. İnsanların düşüncelerini kafaya takıp yaşamaya çalışacaksak hiç yaşamayalım sanki ne yapıyoruz herhangi bir spor gibi bir şey bu da. Neyse yani çok düşünmeyin böyle şeyler hemen bir tane bakmaya başlayın forumumuzdan da yardım alabilirsiniz.
Cevabınız için teşekkürler ama bu forumda bile bir çok başlıkta aynı problemden bahsedilmiş yani tamamen yersiz bir korku değil benimki. Dediğiniz gibi belki de en iyisi önce spor amaçlı olarak alıp denemeliyim.

Bağcılarda oturuyorum Zeytinburnunda çalışıyorum. Çevremden hep takdir ve saygı gördüm bisiklet konusunda. Bana bakıp çok da özenen var. Bahsettiğiniz bir algı ve bakış açısı ile hiç karşılaşmadım.

Çalıştığım kurumda bisiklet kullanan bir kişi bile görsem ben de bisikletle gitmeye başlayacağım ama yok.

Sayın @addehb neden bu kişi siz olup, arkanızda uzun bir bisikletli grubu yapmıyorsunuz o zaman...

Endişe yerine fırsat bence...:harika:

Çok aldırış etmeyin dış seslere bir başlayın derim 3 km derken yetmemeye başlar 3ü 5 5 10 km yaparsınız hayatınız değişir bir müddet sonra.

Haklısınız ama biliyorsunuz biz millet olarak elalem ne derciyiz ben de biraz daha fazla belki.

O zaman şöyle yapabiliriz.

Öncelikle doğru yerdesiniz ve zaten bu süreci başlatmış durumdasınız:harika:

Forumda bir süre zaman geçirip, aklınızdaki bisiklet algısının yerine, bizler gibi bisiklete aşk ile bağlanmak için kendinize biraz zaman verin. Ufaktan sürüşlere de başlayın tabii bu süreçte.

Merak etmeyin, çok zaman geçmeden siz de bu tatlı zehiri alıp, bisiklet sürmek için fırsat kollamaya başlayacaksınız.

Sonrası mı? Kendinize şaşıracak, gözünüz bisikletinizden başka birşeyi görmeyecek😍
Aramıza hoşgeldiniz...

Meslek lisesinde öğretmenlik yapıyorum, okulumun etrafında bir ilkokul, bir anaokul ve bir de anadolu lisesi var. Özellikle belirtmek istedim çünkü ergen sayısı fazla olduğu için herşeyle dalga geçme modundalar, gerçi ergenken biz de öyleydik. Öğretmen arkadaşlar araba, öğrenciler ise motosiklet tutkunu. Hava aşırı yağışlı olmadığı ve okul sonrasında başka bir yerde resmi toplantı vb olmadığı sürece hep bisikletle gidiyorum. Çocuklar ilk başta anlam veremiyordu hocam niye bisiklete biniyorsunuz arabayla gelin modunda takılıyorlardı, şimdi alıştılar demiyorlar, senede bir iki çocuğun aklına giriyorum arada sırada bisikletle geliyorlar. Geçmiş yıllarda okula bisikletle gidelim etkinliği yapıyordum ama yokuşlu bir coğrafya olunca maalesef çok rağbet görmüyor. Öğretmen arkadaşlar ısrarla ne işin var bisiklet üstünde ne uğraşıyorsun modunda takılıyor, bir kaç tanesi kendimi Contador gibi hissettiriyor :) Kısacası o şunu demiş bu bunu demiş umrumda olmuyor, atlıyorum bisiklete basıp gidiyorum. Motosikletle gitsem niye arabayla gelmedin derler, arabayla gitsem niye minibuse binmedin derler falan filan. Senede bir kişi sayemde bisiklete binse mutlu ediyor beni. O yüzden atlayıp gidin, kafaya takmayın, laf söylemek isteyen mutlaka söyleyecek bir şey bulur nasıl olsa.

Herkese selam her şey geçen çarşamba akşamı başladı, firmada süper güçleri olduğuna inanmaya başladığım birinin , senin tekerler neden patlamıyor demesiyle başladı. Eve giderken dört kere patlayan lastik dördüncü de yarıldı. Ertesi sabah yedek lastiğim 3 kez patladı ve çöp oldu. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle arkadaşımdan aldığım diğer lastik ile idare edecekken , bu seferde ''dikkat et araba çarpmasın'' demesiyle teyakkuzda sürmeye başladım. Bilin bakalım ne oldu, tırmanış yaparken arkamdan araba dokundu ve ben reiki yapamadan, ön kaputa düştüm. Daha sonra da Asfalta .. bel kalça sırtımda , elmacık kemiğimde morluk ve zedelenmeler oldu.. Öle bir anım oldu .Adam yada kadın bilmiyorum kaçtı tabi.. Pazartesi bakalım başıma bir şey gelecek mi? :krsn: sürmeye devam....

Herkese selam her şey geçen çarşamba akşamı başladı, firmada süper güçleri olduğuna inanmaya başladığım birinin , senin tekerler neden patlamıyor demesiyle başladı. Eve giderken dört kere patlayan lastik dördüncü de yarıldı. Ertesi sabah yedek lastiğim 3 kez patladı ve çöp oldu. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle arkadaşımdan aldığım diğer lastik ile idare edecekken , bu seferde ''dikkat et araba çarpmasın'' demesiyle teyakkuzda sürmeye başladım. Bilin bakalım ne oldu, tırmanış yaparken arkamdan araba dokundu ve ben reiki yapamadan, ön kaputa düştüm. Daha sonra da Asfalta .. bel kalça sırtımda , elmacık kemiğimde morluk ve zedelenmeler oldu.. Öle bir anım oldu .Adam yada kadın bilmiyorum kaçtı tabi.. Pazartesi bakalım başıma bir şey gelecek mi? :krsn: sürmeye devam....
Paranormal Activityo_O

3 4km bisiklet sürüşünde hemen terliyorum ve bu yüzden işe bisikletle gitmek zor oluyor işyerinde yedek kıyafet götürmedikçe değişim imkanım olmuyor siz nasıl hallediyorsunuz bu terden kurtulma işini 😁

Ter kokmak her ne kadar tercih edilecek bir şey olmasa da kanunlara aykırı bir durum yok. Sen tüm mesai hayatın boyunca işyerindeki kadınların (işten işe değişir tabi, işyeri ortamını bilmiyorum, ama kadın çalışan varsa hiç sekmez) o sıvaşık, ne idüğü belirsiz parfüm kokularına katlanıyorsan, aynısı senin için de geçerli. Misilleme yapmanın zamanı geldi de geçiyor dostum.

Merhaba iyi pedallamalar,
Sırt çantasını bırakıp sele altı çantasına geçtim.
İlk deneyim olmasına rağmen sallanma vb durum yaşamadım.sanki özgürleştim rahatladım sürüş açısından. Eşyalarımı çok rahat aldı. Çantayı sem çantadan aldım.20210518_074126.jpg

Geri