Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    710
Usyalar üstadlar.bir.sorum olacak ben acemiyim.40 yasinda daha bir haftadir bisiklete biniyorum onadada düşüp.dirsegi kırdım . Benim sormak istedigim bir kisi ne kqdar tecrübe kazanınca yani ne jadar bisiklet kullandiktan sonra trafiğe cikar akan trafige yoğun.trafige cikmak icin ne kadar tecrube gereklidir. Ben cok.sevdim bisiklet sürmeyi.tragige cikmak istiyorum ise.bisikketle.gitmek istiyorum ama.daha cok acemiyim oncesinde hic bisiklete binmedim.ilke.defa kirk yaşında bindim yeoyeni bir aehir bisikleri alıp.bir haftada dirseği kırdım hedefim yogun akan trafige cikmak.ankarafan ornek verirsem.eskisehir.yu gini anadolu bulvari gibi ana halter.yoginluhjndaki yollarq vikmak icin bir aymi bir.yilmi.ne kadar tecrube lazım
merhaba,
ilk zamanlarımda bende sokak aralarından giderek başladım.
baktım olmuyor öyle yola çıkmaya başladım ilk zamanlarımda tedirgindim başıma bir kaza gelir mi diye.
yavaş yavaş deneyim kazandıkça seri olmaya başladım bu süreçte trafik kurallarına uymanız gerekir sürdükçe zaten neyi nasıl yapmanız gerekir öğreneceksiniz.bu düşünceleriniz sürdükçe kaybolacaktır.

Scudo
Usyalar üstadlar.bir.sorum olacak ben acemiyim.40 yasinda daha bir haftadir bisiklete biniyorum onadada düşüp.dirsegi kırdım . Benim sormak istedigim bir kisi ne kqdar tecrübe kazanınca yani ne jadar bisiklet kullandiktan sonra trafiğe cikar akan trafige yoğun.trafige cikmak icin ne kadar tecrube gereklidir. Ben cok.sevdim bisiklet sürmeyi.tragige cikmak istiyorum ise.bisikketle.gitmek istiyorum ama.daha cok acemiyim oncesinde hic bisiklete binmedim.ilke.defa kirk yaşında bindim yeoyeni bir aehir bisikleri alıp.bir haftada dirseği kırdım hedefim yogun akan trafige cikmak.ankarafan ornek verirsem.eskisehir.yu gini anadolu bulvari gibi ana halter.yoginluhjndaki yollarq vikmak icin bir aymi bir.yilmi.ne kadar tecrube lazım
Tecrübe kazanmak için çok sürmek şart. Önceliğinizi bisikleti yalayıp yutmaya ayırın, her fırsatta sürün, tenha yerlerde sürün. Ne kadar çok sürerseniz o kadar çok kazanacaksınız. Hem sağlık, hem tecrübe. Eğer dur durak vermeden her fırsatta boşluk bulduğunuz her zaman bir tenha yere gidip sürekli dur kalk, dön, denge denemesi, ani atak ani firen vs. denemeler yaparak, bunlara refleks kazanana kadar sürerseniz tahminime göre bir kaç haftaya cesaretiniz sizi trafiğe sokmak isteyecektir. Bence ummadığınız bir kısa sürede trafikte işe gitmeye başlarsınız.
47 yaşımdayım ve çocukluğumdan beri bisiklete binerim. Ancak ben de ilk defa bir kaç haftadır kilitli pedal - kilitli ayakkabı ile yol bisikleti kullanıyorum ve ben de bu gün ilk defa düştüm. Hem de 2 kez düştüm :D. Kilitli pedalla ilk düşüşümü 200 metre içinde 2 kez üst üste yaşadım. Yılmak yok, yola devam.

Günaydın Pedalşörler.. Dün akşam hanımın yaptıgı pide arası mangal tavuk ve yine hanımın yaptıgı protiferol tatlısı yüklenmesi nedeniyle enerji patlamasu yaşadım. 28.6km/s ortalamayla işe gittim :D Hanımı uyarayımda sadece haftasonları bu tarz yemekler yapsın yoksa fena olucak :D
asda.PNG

5'te 5'le hafta bitiyor. Kapanışı sağlam yağmurla yaptık. Uzun zamandır bu kadar şiddetli bir yağışa denk gelmemiştim. Biraz çiseler diye düşündüğüm için giydiğim Decathlon yağmurluk bir kez daha decathlon'dan bişey alınmaz dedirtti sağolsun. (900 gibi üst seriler dışında)
Hidrolik frenlere tam zamanında geçmişim ama :harika:

kinesis_flatbar.jpg

@BerkEvren Kışın sorunsuz işe gidip gelmek için bende hidrolik frenli ve elimde fazlalık olan port bagajı takmak için bir bisiklet bakıyorum. Geçen kışın v fren zorluğu ve hala sırt çantası kullanmaktan kaçınmak için ama kurlar müsaade edecek mi almak için bilmiyorum.

@BerkEvren Kışın sorunsuz işe gidip gelmek için bende hidrolik frenli ve elimde fazlalık olan port bagajı takmak için bir bisiklet bakıyorum. Geçen kışın v fren zorluğu ve hala sırt çantası kullanmaktan kaçınmak için ama kurlar müsaade edecek mi almak için bilmiyorum.
Sırt çantası ile sürmek yağmurda v fren kullanmaktan daha sıkıntılı geliyor bana :)

Bugün ben de yağmurda geldim. Evden 10 dk önce çıksaydım tam yağmur başlarken iş yerimde olacaktım. Bir tente altında yağmurun dinmesini bekledim yarım saate yakın. Yağmur dinince tekrar yola koyuldum. Yağmur tekrar hızlandığında e-5'te zeytinburnu-merter arasında etrafta hiç bina olmayan bir yerde idim. Ambarlar sapağından çıkıp köprü altında bekledim. Tekrar dinince işe geldim. 10 dakikalık yolu 40 dakikada falan aldım sanırım. İş yerine gelince hemen kağıt havlu ile zinciri kuruladım. Frenleri söküp temizledim. Jant yüzeylerini sildim. Yağmurda sürmek zor gelmiyor ama sonrasında bisikleti eski haline getirmek baya zor oluyor. Daha geçen hafta zincir bakımı yapmıştım. 1 ay rahatım diyordum, haftasonu yine bakım var.

Bu bakım olayını ben nasıl halledicem arkadaş. Bi o kadar zor gelir bana şimdi. Her haftasonu adam akıllı silip paklayıp temizleyip frenleriydi, zinciriydi, vitesleriydi, somunlarıydı bakımlarını yapıcaz galiba. Eğer ki işe bisikletle gidip geliyorsak yapacağız, kaçış yok. :)

Bu haftayı 5/4 ile kapattım pazar sabahı 70 km bir sürüş planlıyorum olursa güzel olacak bakalım. Pamukkale yakınlarından foto yüklerim

Cümleye üstadlar diye başlayınca dedim bu soru bana değil, Anadolu bulvarını görünce tamam bu soru bana sorulmuş :) Haftada 2 gün işe gitmeye bisikletle gidiyorum. Mesafem 8.5km ve Anadolu bulvarı boyunca dümdüz gidip aynı şekilde dümdüz geliyorum. Trafik etkisini özetlemek için bugünkü gidiş ve gelişin Strava kayıtlarının görsellerini ekliyorum aşağıya. Kayıtlardan da anlaşılacağı üzere trafikte sürmekle boş yolda abanmak çok farklı şeyler. Trafikte sürerken kondisyonununuz iyi, konsantrasyonunuzun yüksek, kafanızın ve vücudunuzun dinç olması çok önemli. Zaten çoğunlukla emniyet şeridinde veya en sağ şeritten 1m yer alarak ilerliyoruz, bir anlık dalgınlık, ufak bir slalom pahalıya mal olabilir, Allah korusun. O yüzden bunlar çok önemli. Yaşınız itibariyle trafik tecrübenizin iyi olduğunu düşünerek bu kısma girmiyorum ama kısaca nereden araba çıkar, hangi kıvrıma arabalar hızlı girer bilmek ve ona göre konum almak gerekiyor. Kondisyonunuz ne zaman yeterli seviyeye ulaşır sorusunu cevaplamak için kendinize minimal hedefler koyun bu soru sizden başkasının cevaplayabileceği bir soru değil. Ben şöyle yapıyorum. Her zaman çıktığım bir yokuşta kaçıncı viteste tam performanslı çıkabildiğime bakıyorum, 2x5te mi çıktım zamanla onu 2x6'ya 2x7'ye çıkarmaya çalışıyorum. Kadans aynı kalmak koşulu ile bir yokuşu ne kadar ağır viteste çıkabiliyorsanız kondisyonunuz o kadar iyidir(burada aynı viteste kadans artırarakta performans artırılabilir ben kendi yaptığım şekilde anlattım). Bu hedefler ve geçmişe dönük strava/komoot veya hangi trackerı kullanıyorsanız kayıtlarınıza bakarak kondisyonunuzun, gücünüzün ne kadar arttığını takip edebilirsiniz.
Screenshot_2020-08-21-21-27-06-578_com.strava.jpg
Bu gidiş.
Screenshot_2020-08-21-21-27-15-819_com.strava.jpg
Bu da geliş, trafik ile.(geliştede 17dk'yı yakaladığım oldu bu arada)

Hafta açılışını yaptık bugün biraz aksiyonlu oldu. Sabah tekerlere biraz hava basmak için opet e uğradım ön tekeri şişirdim arka tekere hava basımı yapmadı makine olan hava da gitti. Çalışana diyorum hava çalışmıyor diye napim diyor bana. İyi ki 500 metre aşağıda bir benzinlik daha vardı yoksa yürüyerek gidecektim.

Hafta açılışını yaptık bugün biraz aksiyonlu oldu. Sabah tekerlere biraz hava basmak için opet e uğradım ön tekeri şişirdim arka tekere hava basımı yapmadı makine olan hava da gitti. Çalışana diyorum hava çalışmıyor diye napim diyor bana. İyi ki 500 metre aşağıda bir benzinlik daha vardı yoksa yürüyerek gidecektim.
İşe gidip gelirken yanımda minik bir pompa taşıyorum. Ancak bir de yedek iç lastik taşısam fena olmayacak.

@SeYaP Kötü bir başlangıç olmuş. Normal tura nasıl çıkıyorsam işe giderken aynı şekilde çıkıyorum. Yedek iç lastik pompa hepsi bulunuyor yanımda. Her hafta 1 kez evde hava basıyorum bisiklete.

Geri