Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    712
Scudo
Bugün bende ilk defa işe bisikletimle geldim. bayrampaşa / sefaköy 17 km ...
çok ama çok mutluyumBPLH6326[1].JPG

Son düzenleme:
Haftayı 3/3 ile tamamladım. Acayip bir haftaydı iş yeri gidişlerimi yazlıktan ziyade bahar giyimi ile tamamlaya bildim. Dönüşler yokuş yukarı olunca yazlık giyindim. Ne donduğumu bildim nede yandığımı. Yaşlanıyoruz herhalde.:)

Hayırlısıyla başladık, 1/5. İşe geldik ve garajına park ettik. Umarım 5/5 yapabilirim.
1595231612131.png

Tabi ki soldaki kırmızı Mini Countryman değil :D, ondan daha üst model olan ortadaki Bisan Grand Tour Eco 🤪

1595231711086.png

Merhaba yazdıklarınızı imrenerek okudum. Bisiklet serüvenime yeni başladım ben de. Dün ilk sürüşümde 30-40 dklık yollarda ter içinde kaldım üstelik gece sürüşüydü. İşe gitmeyi çok isterim ama casual çalışmak zorunda olan bir beyaz yakalıyım:( Siz nasıl çözüyürsunuz bu tarz sorunları merak ettim?

Merhaba yazdıklarınızı imrenerek okudum. Bisiklet serüvenime yeni başladım ben de. Dün ilk sürüşümde 30-40 dklık yollarda ter içinde kaldım üstelik gece sürüşüydü. İşe gitmeyi çok isterim ama casual çalışmak zorunda olan bir beyaz yakalıyım:( Siz nasıl çözüyürsunuz bu tarz sorunları merak ettim?
Genelde ofiste kıyafet ve ayakkabı bırakmak veya yanınızda taşımak bir çözüm. Ofise varınca hızlıca bir temizlenme yeterli oluyor.
İşe bisikletle gidip gelmek üzerine yaptığımız bu kayıt yardımcı olacaktır detaylıca;
İşe Bisikletle Gidenler vol.3

Kısaca deneyimlerimi yazayım. 2 senedir yaz kış bisiklet ile gidiyorum işe. İlk başlarda gaza gelip basıyordum. Ter içinde kaldığımı farkedince, sırt çantama yedek kıyafet yükleyip basmaya başladım. Hala terliyordum. Sonra dedimki neden basıyorum. Daha erken çıkıp, daha yavaş gitmeye başladım. Terlemem azalsa da sırt çantam olduğundan sırtım çok terliyordu. Sonra arka bagaj alıp sırt çantasını devreden çıkardım. Sakin sürüşler yaptığınızda, yedek kıyafet, havlu, deodorant üçlüsü ile iş yerinde kıyafet değiştirip devam ediyorum güne. Evet benim çalışma koşullarımda gömlek pantolon yer almasa da, şort ve tshirt yedekleri ile güne bisiklet keyfi ile başlayıp, isteğe göre iş dönüşü uzatılan gezilerle eve dönmek günün stresini de atıyor üzerimden. Tek sıkıntı özellikle yazın her gün 2 tshirt, haftada 12 tshirt.... sürekli çamaşır makinesi çalışıyor. :) :)

Kısaca deneyimlerimi yazayım. 2 senedir yaz kış bisiklet ile gidiyorum işe. İlk başlarda gaza gelip basıyordum. Ter içinde kaldığımı farkedince, sırt çantama yedek kıyafet yükleyip basmaya başladım. Hala terliyordum. Sonra dedimki neden basıyorum. Daha erken çıkıp, daha yavaş gitmeye başladım. Terlemem azalsa da sırt çantam olduğundan sırtım çok terliyordu. Sonra arka bagaj alıp sırt çantasını devreden çıkardım. Sakin sürüşler yaptığınızda, yedek kıyafet, havlu, deodorant üçlüsü ile iş yerinde kıyafet değiştirip devam ediyorum güne. Evet benim çalışma koşullarımda gömlek pantolon yer almasa da, şort ve tshirt yedekleri ile güne bisiklet keyfi ile başlayıp, isteğe göre iş dönüşü uzatılan gezilerle eve dönmek günün stresini de atıyor üzerimden. Tek sıkıntı özellikle yazın her gün 2 tshirt, haftada 12 tshirt.... sürekli çamaşır makinesi çalışıyor. :) :)
@BerkEvren önerileriniz için teşekkür ederim. Olası duruyor istedikten sonra bir şekilde çözüm bulunur sanırım. Önce bir kondsiyonumu artırıp ilerleyen süreçte deneyeceğim inşallah.

Normal sabah antrenmanları dışında iş yerine geliyorum her gün. Çogu hafta yazları 7/7 yapıyorum. Sabah antrenmanına çıkmayacagım günler 8:00 Gibi iş yerine geliyorum 17-18:00 Arasında ise 30 - 60 Km arasında sürüşler yapıp iş çıkış rotamı eve döndürüyorum.
Ekran Alıntısı.PNG

Geri