imamyakali
İmamyaka= Hakim yaka da denilen bir yaka çeşidi.
- Tepki
- 317
- İsim
- Bilal
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Peugeot
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Öncelikle geçmiş olsun. Melesef avm otoparkına beton dökseniz kırıp alırlar. Hem kuytu köşelerde rahatça kilit kesme şansları oluyor hem de kontrol - güvenlik sıfıra yakın bu tip yerlerde. AVM'de çalışıyorsanız iş verenle, avm güvenliği ile konuşup alternatif bir çözüm geliştirmeye çalışmak önceliğiniz olsun.Arkadaşlar bana sağlam bi kilit lazım ya 😕 işe gitmek için 2021 aldım, 10 gün sonra çelik kilidi kesip çaldılar. Şimdi yenisini aldım, korkudan çıkaramıyorum. Avmnin kapalı otoparkından çaldılar, yine çalınmasın diye sağlam kilit araştırıyorum. Bilen varsa yardım lütfen .
@suyunsesi Kask aynasını neden sansürlediniz acaba?
Est. Murat kardeşim. Grafiker olarak bakıyorum. Sanki photoshop uygulanmış gibi görünüyor. Siz söyleyince fark ettim. Harika.@suyunsesihahaha çok özür dilerim. Sanki griye boyanmış gibi gördüm. İş gören ve ucuz olan her şeyi çok severim ben. Anlayamadım sadece.
hayırlı olsun hangi marka model pedal ve ayakkabı?Arkadaşlar günaydın.
Bu sabah ilk kez işe ayaklarım kilitli geldim.
Dün küçük bir kilitli pedal alıştırması yapmıştım. Yaklaşık 5 km kadar sürekli dur kalk sürerek. Şükür ki şimdiye kadar düşmedim. Bir kez kesin düşeceğimi sanıyorum ama umarım yolda olmaz.
234144 dosyayı görüntüle
234145 dosyayı görüntüle
hayırlı olsun hangi marka model pedal ve ayakkabı?
yolculuk nasıl geçti gözle görülebilir faydası var mı? ilk kullanan biri olarak görüşleriniz nedir?
durumlarımız aynı bende yeni tur bisikletinden yola geçtim ondan sormak istedim zorladı mı ne fark oldu diye teşekkür ederim kazasız sürüşler dilerim.Pedal Shimano SPD M530.
234155 dosyayı görüntüle
Ayakkabı ise Decathlondaki bu ayakkabı. (ST 100 Rockrider)
234156 dosyayı görüntüle 234157 dosyayı görüntüle
Tecrübe olarak, hayatımın ilk yol bisikleti, ilk kilitli pedal ve ilk kilitli ayakkabım. Bu yüzden tam olarak profesyonelce yorum yapamam. Ama bu konuda şunları söyleyebilirim: Eskiden şehir bisikleti kullanıyordum, yola geçinde bir tık daha hızlandım, rahatladım. Bisikletin daha akıcı ve hızlı olduğu bariz belli etti kendini. Artı; bisikleti aldığım gün kilitli pedalları taktırmıştım. Ancak kallerini kaybettiğim için yeni kal satın alana kadar normal spor ayakkabı ile 1 hafta kadar kullandım. 1 hafta kadar kullandıktan sonra yeni kal ve ayakkabıyı edinip dün deneme alıştırma turu yaptım. Yaklaşık 5 km kadar. İlk hissettiğim beni bisikletime bağladığı, pedala basma kuvvetime artı olarak çekme kuvvetimin de eklendiği. Bu sabah ise ilk kez işe kilitli olarak geldim. Şunu söyleyebilirim, kilitli olmasının avantajı mıdır profesyonel olmadığımdan tam olarak bilemiyorum ama bisikletten inerek çıkmak zorunda olduğum yokuşu inmeden çıktım. Basma kuvvetinin yanında çekme kuvvetinin de olaması kesinlikle yokuşta avantaj sağlıyor.
Şunları da mutlaka eklemeliyim. Kilitli pedaldan ayakları kurtarmak hiç zor değil ama bunu reflekse dönüştürmek şart.durumlarımız aynı bende yeni tur bisikletinden yola geçtim ondan sormak istedim zorladı mı ne fark oldu diye teşekkür ederim kazasız sürüşler dilerim.
bugün düşmedi iseniz yarın düşmezsiniz bence olumlu düşünelimŞunları da mutlaka eklemeliyim. Kilitli pedaldan ayakları kurtarmak hiç zor değil ama bunu reflekse dönüştürmek şart.Bugün işe gelirken ve dün kilitli pedal alıştırması yaparken düşmedim. Ama düşebileceğimi biliyorum. Çünkü henüz refleks haline getiremedim. Sizin de bunu refleks haline getirene kadar aklınız, her yavaşladığınızda ayağınızı topuk hareketiyle dışarı çıkarmakta olmalı. Artı ani fren yaptığınızda ellerin fren refleksi ile birlikte ayak topuklarınızı da dışa doğru döndürme refleksi edinmeye çalışın. Güvenli bir yerde sürekli tekrarlar yapın.
![]()
Bende hergün bisikletle gidip geliyorum . Ortalama 10km . @suyunsesi Abi pedal ve ayakkabı tavsiyesi için çok sağol. Rica etsem ayakkabı ve pedal fiyat bilgisi paylaşabilir misiniz ?