Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    703
Hepinize hayırlı işler. Bugün ufak bir kaza geçirdim. Hasanpaşa Camisinin bulunduğu sokağı nedense her gün belediye araçları çamur olana kadar yıkıyorlar. Ben de her gün bu yolu ıslak görünce içimden küfür ediyorum. Bugün ıslak yolda ön tekerleğin kayması sonucu kendimi yerde buldum. Ciddi bir şey olmadı. Dış lastiklerim eskimişti zaten. Sizden ıslak zeminde yol tutuşu iyi olan(700x23-25) hiç patlamayan bir lastik önerisi alabilirim :)

233288 dosyayı görüntüle233287 dosyayı görüntüle233289 dosyayı görüntüle
geçmiş olsun!

Scudo
İlk yol bisikletim, ilk kez 4'te 4 ile dün akşam bitirdim. Bu sabah ta gelmeyi çok istemiştim. Ancak sabah uyanamadım :( ve işe geç kalmamak için 2 tekeri istirahate bırakıp 4 tekerimi kullanmak zorunda kaldım. Uyanmayan bedenim sanırım bana sinyal veriyor. "Daha ilk seferden bu kadar yorma beni" diyor 🤔. Aksilik olmazsa haftaya 5'te 5 düşünüyorum :)
Ne yapsam acaba, çocukları yatırdığım saatte ben de mi yatsam 🤔:D

@undefined Vücudu alıştırmak önemli. İlk başladığım hafta yorgunluk ve ağrı çok zorladı ama uyku düzenini oturttuktan sonda sorun çözülüyor. 1 ay 1 hafta ara vermeden geçti. bu haftayı da 5 de 5 ile kapatıcam hayırlısı ile. Yarın tamir ve bakım için bisikleti götürücem ön vites attırıcı işlevini yerine getirmiyor ve arka tekerden yavru kedi sesi gibi tiz bir geliyor. Umarım çok ciddi bir rakam çıkarmazlar.

TÜİK İşşizlik oranlarını açıklayınca hemen başlığa geldim.TÜİK işşizlik düştü dediğine göre işe bisiklete giden sayısı da artmış olmalı dedim. :harika:

Bugün de işe bisikletle geldim. Akşam da dönebilirsem ilk defa 5/5 olacak. Haftaya evden çalışacağım, sonraki hafta da izine çıkabilirim. Bir daha işe bisikletle ne zaman gelirim bilmiyorum :D

Hayırlı işler. İki haftadır 5te 5le tamamlıyorum. Yalnız geçen hafta düşmüştüm, bugün de araba çarptı. Üzerimde bir şanssızlık var ama nedir anlamadım. Araba kırmızı ışıkta, biraz ileride durmuş sonra ben geçerken geri geri gelip bana çarptı. Bu arada bisiklet üzerinde değildim. Bisiklet elimdeydi. Böyle sığırlara nasıl ehliyet veriyorlar gerçekten anlamıyorum. Bakmadan geri geri geliyor. Bir çocuk falan olsa ezecek. Arabada 4 kişilerdi. Bayağı bir saydım ama inip dövmediler allahtan :)

Hayırlı işler. İki haftadır 5te 5le tamamlıyorum. Yalnız geçen hafta düşmüştüm, bugün de araba çarptı. Üzerimde bir şanssızlık var ama nedir anlamadım. Araba kırmızı ışıkta, biraz ileride durmuş sonra ben geçerken geri geri gelip bana çarptı. Bu arada bisiklet üzerinde değildim. Bisiklet elimdeydi. Böyle sığırlara nasıl ehliyet veriyorlar gerçekten anlamıyorum. Bakmadan geri geri geliyor. Bir çocuk falan olsa ezecek. Arabada 4 kişilerdi. Bayağı bir saydım ama inip dövmediler allahtan :)
Geçmiş olsun.
Ben de 3. haftaya başladım.Rüzgarlı olsa da yılmadan devam...
Not:popo ve bacak ağrısı devam.

Ben de bugün siftah yaptım. C.tesi bi deneme turu atmıştım ev-iş arası. Bu hafta başladık bakalım. Çok rüzgar vardı bu sabah ama sanırım iyi oldu.

Ben de bugün siftah yaptım. C.tesi bi deneme turu atmıştım ev-iş arası. Bu hafta başladık bakalım. Çok rüzgar vardı bu sabah ama sanırım iyi oldu.
Rüzgar 21 km/h diyor.
Ama yine de miss gibi geldim işe..
Ah bi de popom ve bacaklarım ağrımasa...

Hepinize hayırlı işler. Dün eve dönerken, minibüs caddesi üzerinde, sol tarafımdan üzerime kırarak bir bisikletli girdi. Geçtikten sonra da dikkat et diye de uyardı sağ olsun. :) Sesimi çıkartmadım. Kalbini kırmak istemedim. Arkasından aynı hızla devam ettim bir süre. Tüm kırmızı ışıklarda geçti. Yayalara da çekil falan gibi laflar etti. Bisiklet kullanımı artıyor ama bu işi kurallara uyarak ve insanları rahatsız etmeden yapmak isteyenlerin sayısı azalıyor. Benden yaşça da büyük olan dünkü adam gibiler bizim yıllar içinde oluşturduğumuz imajı çok kısa sürede yerle bir edebilir. Motorcular gibi algılanmamız böyle giderse yakındır. Bu adamın yeni kullanıcı olduğunu nereden çıkarttın derseniz zinciri olabilecek en çapraz şekilde kullanıyordu :) Belki birkaç yeni arkadaş burayı okur da kebapçı motoru gibi gitmemesi gerektiğini anlar diye yazmak istedim.
Benzer şeyleri ben de gözlemliyorum sık sık.
Etkinlik için herkesin güzel duygularını ben de paylaşıyorum. Fakat burada yapıcı bir eleştiride bulunmak da istiyorum.

* Kırmızıda bir-iki kişi duruyor, geri kalan tüm grup geçiyordu. Bir defasında kırmızıda duran bir otonun sağında ben de durunca arkamdaki bisikletliye geçecek yer kalmadı, bana devam etmemi söyledi. Ben de bisikleti biraz yana yatırıp geçebileceği kadar yer açtım ve "buyrun siz geçin" dedim. Anladı ve arkamda bekledi. Oysa "Kurallara Uyalım" pankartı taşıyorduk biz.

* Çift bant yolda sağ bandı komple işgal edip araç trafiğini tek banda indirmemize rağmen, soldaki banda taşan bisikletliler oldu ve bir çok defa araçların uyarı için korna çaldığına şahit oldum. Her defasında da malesef korna çalan araç haklı idi.

* Agresif bir sürüş psikolojisi gözlemledim yer yer. Bir defasında orta yaşlı bir adam, yanında eşi ve tahmini 4 ve 6 yaşlarında iki çocuğuyla yoldan karşıya geçmek için bekliyordu. Konvoy çok uzun olduğundan artık bekleyemedi, gülümseyen ve rica eden bir ifadeyle parmağını kaldırarak "1 dk" işareti yaptı. Karşılık olarak bazı arkadaşlarımız zile asılarak hiç yavaşlamadan adamı sıyırma geçtiler. Rahatsız edici derecede agresif bir manzaraydı. Buna benzer diğer davranışlar da gözlemledim (çoğunlukla araçlara karşı, az miktarda da yayalara karşı). Biz sempati çekmeye çalışıyoruz. Saygısız tutum ile bunu başaramayız. Oysa "Bisiklete Saygı" pankartı taşıyorduk biz.

* Bir defasında (sağ bandı kapattığımız için) belediye otobüsü sol banttan sağdaki durağa girmeye çalışıyordu. Konvoyun sonu gelmek bilmiyordu ve kimse otobüse yol vermiyordu. Otobüs iyice yavaşladı ve nihayet sol bantta durmak zorunda kaldı. Arkadaki trafik felç oldu tabi. Ben otobüsün arkasına yaklaştığımda "arkadaşlar otobüse yol verelim" dedim, birkaç kişi daha geçti, diğerleri durarak otobüsün durağa yanaşmasına izin verdik. Otobüsü solundan geçerken şöför pencereden başını uzattı, "Yolu paylaşın, paylaşın!" dedi. Oysa "Yolları Paylaşalım" pankartını taşıyan bizdik. Utancımdan ne diyeceğimi şaşırdım ve teşekkür ettim adama. :)

* Gerçekten tek sıra olunması gereken kritik yerlerde (çift sıranın hiç bir şekilde tolere edilemeyeceği yerlerde) üç sıra olduk.

* Ve saire...

Benim naçizane tavsiyem şudur.

Bisiklet imajını yükseltmeye yönelik etkinliklerde, kuru kalabalık yerine seçilmiş sürücülerden grup oluşturulabilir. Çünkü kuru kalabalık bisiklet imajını yükseltmiyor, alçaltıyor malesef. Öte yandan, kuru kalabalık ile yapılan etkinlikler daha dürüstçe ve daha etik bence - camianın gerçek yüzünü yansıtıyor zira.

Geri