Scudo Sports

İşe Bisikletle Gidenler

İşe hangi sıklıkta bisikletle gidiyorsunuz?

• Toplam katılım
    712
Günaydın. Hayırlı işler, kazasız sürüşler dostlarım. Bugün de işimize pedalladık çok şükür. Akşam üstüne doğru Bursa` da fırtına bekleniyormuş. Hepimiz dikkatli olalım. IMG_20200225_175322.jpg

Scudo
selamlar herkese,
şehir bisikletim vardı, çalındıktan 1 bucuk yıl sonra yol bisikleti alabildim yeni. başladım ufak ufak sürüşlere. beylikdüzü güzel ilçe. bisiklete de uygun. sahil biraz daha düz ayak olsaydı çok güzel olurdu veya sahilden beylikdüzü merkeze çıkış bi nebze daha kolay olsaydı keşke( beylikdüzü sahilden adakent tarafına kolay cıkma rotası bilen ve paylaşan olursa sevinirim:) ). neyse 2 gündür işe geliyorum. işim de beylikdüzünde. 1.5 km falan sürüyor yolculuk. 6 dk maksimum. yine de 20 dakka boş boş yürümekten iyidir.
biraz kilo vereyim büyükçekmece göl turu hedefim var. bu haftayı 4/5 ile kapatmak niyetim. bakalım başarabilecek miyim:)

Günaydın hayırlı işler iyi haftalar. Bu senenin ilk işe gidişini gerçekleştirdim. Şehir merkezinde hava 4 dereceyken, iş yerinde hava 2 dereceye düştü. Saat 7 de evden çıktığımda hava yeni aydınlanıyordu. Bir hafta on güne hava daha aydınlık ve sıcak olur.

20200302_080931.jpg20200302_083225.jpg20200302_084836.jpg

Son düzenleme:
Bu sabah gelirken kaza yaptım.
İşe geç kaldım, normalde çok sorun etmem, haftada sadece bir gün saatinde gidiyorum zaten. 08:30'da başlayan mesaiye en az yarım saat geç giderim çoğunlukla. Bugün 09:00'da anca evden çıktım. Trafik ne hikmetse çok sıkışık. Çok sık yapmadığım birşeyi yaparak araçların arasından dikkatli bir şekilde ilerliyorum. Sağ şeritte otobüs olunca fazla yaklaşmak istemedim, orta şerite kaydım. Önümde kamyon var, gaza bastı, ben de sol pedal kilitsiz bir şekilde sağ pedalı döndürdüm, tam sol pedalı kilitleyip devam edeceğim, kamyon durdu, ben duramadım, sağda da otobüs var diye kaçamadım. Önce kafamı vurdum, sol elimi ve sol omzumu çarptım kamyona. Bisiklette de bende de herhangi bir problem yok. Sol elimde iki yer kanadı, sol omzumda morluk ve hafif sızı var. Sinek gibi yapıştım anlayacağınız :komik:
İşin komiği, çarptığım kamyonun sürücüsünün duruma anlam veremeyip aval aval bakması :komik::komik:
Bir şeyin kendisine temas ettiğini anladı ama araç olmadığına emin gibi. Yanına gittim "arkadan çarptım ama bir sorun yok" dedim, kafasını eğdi, devam ettik.

@BayCicik Bence doğru olan bu ve bende ışıklara dikkat ederim antrenmanda dahi. Sonuçta tek can hakkımız var dikkat etmeliyiz. Ayrıca sonuç can kaybından ziyade kalıcı sakatlık olabilir.

Şey sorcam ben işe giderken laptop ile gidiyorum laptop çantası normal var şuanlık omuzdan ipli olan rahat taşıyamıyorum öneririniz varmı

• Beğen
Tepkiler: erman35
@BayCicik Geçmiş olsun.. Gözünü yoldan ayırmamak şart ne olursa olsun. Özellikle trafikta zınk diye duran araçlar çok.
@MertZ3535 Özer beyin tavsiye ettiği çanta, 20dk üstü yollarda sırt agrısına ve yaz donemlerinde müthiş rahatsızlık vericek. Bisikletinizin Fotografından görüldüğü kadarıyla, kaliteli bagaj ve yandan askılı su geçirmez heybe almanız. Bazı zamanlarda bu yontemle laptop, iş kıyafetleri taşıyorum. Oldukça rahat oluyor, sırt çantası anca soguk havada ve 10dklık gibi kısa yollarda guzel

@BayCicik çok geçmiş olsun. Ben de iş yolunda ana yolda ilerlerken tali yoldaki otomobil sanırım beni korkutmak için gaza erken bastı ve cm lik bir farkla vurup dengemi bozmaktan kurtuldum. Beyaz şirket arabası :) Eğitim tabi önemlidir ama bazıları saf kötülük taşıyor içinde.

Geri