Hami Bulut
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.555
- İsim
- Hami Bulut
- Başlangıç
- 2011—12
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
@Joseph Cavalcanti Sağolun, eksik olmayın.
Selamlar,
Ben de başladım işe bisiklet ile gitmeye. Gidiş-dönüş toplamda 6 km. Ancak giderken sadece bisikleti harekete geçirmek için pedal çeviriyorum galiba
Yani yokuş aşağıya sallanıyorum ve yaklaşık 150 metre aşağıya iniyorum.
Ankara'lılar bilirler. Eve dönerken, Keklikpınarı yokuşunu çıkıyorum.
Dönüşte ise 150 metre tırmanıyorum ve bu yol sadece 3 km. Yani oldukça zorlu bir antrenman oluyor; çok fazla yokuş olduğu için.
Çok şükür, tek solukta hiç durmadan eve ulaşıyorum ancak dün kafamda bir soru işareti kaldı.
Acaba fazla mı zorluyorum, bunun sizce bir dezavantajı olur mu? (bacak sağlığı açısından)
Aralıksız yokuş ve eklemlere baskı?
Hüseyin öyle kurcalarken yeni denk geldim mesajınıza. Biraz geç yorum yapmış oldum o yüzdenBence 3 km tırmanış yapmak değil önemli olan ama daha ısınmadan direkt yokuşa dalıyorsanız çok dikkatli olun dizleriniz her an sakatlanabilir. Abim yaşadı bu durumu. Bacak kasları güçsüz kaldığı zaman dizleri ağrımaya başlıyor. Mesafeniz oldukça kısa, bence önüne en azından 10-15 dk lık bir ısınma rotası ekleyin.
Sevgiler
Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.Hayırlı işler herkese, bu haftayı da 5/5 olarak bitiyorum. Dün ufak bi kaza yaptım işe gelirken. Çok şükür 1-2 yara ve morluk dışında bir şey yok. Havalar ısındığı için ortalama hızım 18 bunu daha da düşürmek gerekiyor yoksa fena terleyecek gibiyim.