Scudo Sports

İşe bisikletle giden var mı abes olur mu ?

Bir şey soracağım:
Sürüş sonrası terlemiyor musunuz? Hadi elbiseleri sırt çantasında falan taşıdınız da duş işini nasıl hallediyorsunuz?

Scudo
Bir süre sonra terlememeye başlıyorsunuz. İnsan vücudu harika yaratılmış. Zamanla her ortama ayak uyduruyor ;)

O zamana kadar ıslak mendil, deodorant ve roll-on ile idare edilebilir.

Sabah işe bisikletle gitmek gibisi yok. Ne kalabalık otobüs ne trafik canın istediği yerde dur rahat rahat güne zinde başlamak için bire bir :)

• Beğen
Tepkiler: MUSTAFA ULAMA
@halil ibrahim duran

ben çok terleyen bir insanım ama temiz vücut terlese de kokmuyor. akşam işten dönünce terimi soğutmadan duşa giriyorum, sabah temiz vücutla temiz çamaşır ddeodorant falan halloluyor.

Hareket halinde zaten terlemiyorsunuz da durunca, vücudun soğutma mekanizması olan ter her halükarda çıkacaktır.
Bunun spor yapmakla alakası yok. Senelerce lisanslı basketbol oynadım ve efor sonrası durunca az veya çok terleme olduğunu kendimden tecrübe ettim.
Ayrıca ter her halükarda kokar.

valla üşenmedikçe bende geliyorum işe 10km 30-38dk sürüyor. kendimi çok yormuyorum dolayısıyla terlemiyorumda. köpekler açısından biraz sıkıntı çekiyorum o kadar da olsun :) onlarda alışır zamanla :)
tek sorunum 180 boyum var 58 kiloyum, daha fazla kilo kaybetmemem lazım ama bu gidişle eksi yönde ilerliyorum. düzenli de beslenemiyorum öğrenciyim. elimden geldiği kadar dikkat etsem de illa bi yerde kaçıyor ipin ucu. diyetisyen arkadaştan bu yönde bir tavsiye varsa hayır diyemem :)
bu arada alışınca servis, otobüs, metro falan hikaye geliyo :)

Abest olmaz, sadece birkaç gün şaşırırlar merak ederler, sonra alışırlar, soru sormaya başlarlar, benim şirket aracım var ona rağmen haftada 1-2 kez gelmeye çalışıyorum, güne iyi başlarsınız verimliliğiniz artar, herkes uyanmaya çalışırken siz zımba gibi olursunuz,

ter konusu: ben bagajımda temiz kıyafet ve çamaşır taşıyorum, bisiklet kıyafeti ile geliyorum, sonra lavaboya dalıyorum, bisiklet kıyafetlerimi çıkarıp elimi yüzümü kollarımı, kafamı ve koltuk altlarımı yıkıyorum, üzerine deodorant sürüp temiz kıyafetlerimi giyiyorum, kullanılmayan ufak bir balkonumuz var oraya ip gerdim terli kıyafetlerimi de akşam tekrar giymek üzere oraya asıp kurutuyorum. akşam ter koksanız da önemli değil zaten eve gideceksiniz...

Şu milet ne der, kapıcı ne der, komşu ne der, patron ne der? işi bu kadar germeye gerek yok ne deyecekler, en kötü Allahın delisi derler :)

Birde az terlemek istiyorsanız, kalın giyinmeyin üşümeyecek kadar giyinin sadece, sırt çantası yerine bagaj ve heybe kullanın daha az terletir...

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
minibüste de ayakta sıkış pıkış gidince, duraktan iş yerine mesafe olduğunda da terliyorum ben. Haliyle pek fazla fark etmiyor :) yedek iç çamaşırı götürüyorum. Hele yazın serbest kıyafet uygulaması olduğu için takım elbise zorunluluğu olmadığından çok daha rahat oluyor. kendime ait odamın olması güzel üst değiştirme açısından rahat oluyor. Mesela bugün minibüsle geldim, oldukça geç kalktım. Şuan hala ayılamadım. ama bisikletle gelince daha dinç oluyorsunuz.

@halil ibrahim duran

sporcu bir geçmişiniz var :) vücuda tamamen deri gibi yapışan kıyafetler var teri dışarı atmak amaçlı. ben onları kullanıyorum. vücuttan çıkan teri anında vücutan uzaklaştırıyor. çıkardığınız zaman kiyafeti neredeyse kuruya yakın oluyorsunuz. kalanını da işyerinde bıraktığım havluyla hallediyorum. koltukaltı gibi çok terleyen bölgeleri hemen işyerindeki lavaboda yıkar eğer terliysem geri kalan kısmını iyice kurutur ıslak mendille temizlenirim. bir de roll-on ve deodorant kullanırsanız sorun olmuyor. tabi bunlar işyeriniz müsaitse yapılacak şeyler. o konuda şanslıyım :)

Ben mtb ile başladım sonra şehir bisikleti sonra şimdi de yol bisikletine geçiyorum bu şekilde yapmanız pahalıya mal olacaktır size zira her bir aldığınız bisiklet elden çıkarken zararına çıkacaktır.. Bu sebeple eğer yollarınız müsaitse öyle dağ bayır değilse yol bisikleti alın direkt derim.. Çünkü benim geçtiğim evrelerden geçerseniz zarar edeceksiniz.

@halil ibrahim duran

Hocam çok terleyen biri olarak söyleyeyim evet terliyoruz ancak benim 2 avantajım var. Birincisi iş yerim evime oranla daha düşük rakımda olduğu için sabahın serininde eğim aşağı işe giderken terleme min.oluyor. Ancak yine de dediğiniz gibi işe varıp durunca bir miktar ter boşalması oluyor. İkincisi çalıştığım yer çamaşır makinesi fabrikası olduğu için havludur çamaşırdır böyle bir kaygım olmuyor. Çok akma kokma varsa at bir makineye yıkansın olayı var. Elimi yüzümü de güzeelce lavaboda yıkıyorum. Hafif ter kokusu tolore edilebilir seviyede kalıyor. Aslında laboratuardaki nem odasında duş alma gibi bir fikrim de var ama hiç hayata geçirmedim :D

Eve dönüşte her ne kadar eğimli de olsa, kan ter içinde eve varsam da dooğru duşa dalıyorum... Hasılı işe bisikletle gidip gelmek candır vesselam :in:

O değilde hocam ben okula bisikletle gittiğim zaman aşırı terliyorum hani böyle pantolonumda işemiş hissi veriyor :D sonra utanıp eşofmanlarımı giğiyorum ve azar yiyiorum yani ne biliyim bisiklet iyi hoş'ta yaz ayına girdik korkulacak tek şey ter kokusu. :D

Ben devlet hastanesinde fizyoterapist olarak görev yapıyorum. İşe bisikletle gidiyorum. Bisikletle gittiğim gün kendimi çok mutlu ve zinde hissediyorum. Çantamda kıyafet taşıyorum hastanede değiştiriyorum. Şiddetle tavsiye edilir.

iyi pedallamalar

Geri