Scudo Sports

İronlar kilisede !!! (2 temmuz 06-Sille/Konya)

Ender bey selamlar,
Sizi tebrik ediyorum. Bir insan bu kadar kısa sürede ancak bu kadar iyi tanınabilir. Biz tabiki mağaralara bisikletle girmek istedik. Ancak bekçi dağın aşağısında oturuyordu ve bize "siz dağa bisikletlerle çıkamazsınız", koyun buraya, ben onlara da bekçilik edeyim sizde gidin gezin deyince adamı onore edelim diye bisikletleri ona bıraktık. Keşke onu onore edeceğimize bisikletlerimizi onore etseymişiz de mağaralara bisikletlerle girseymişiz..:cool:

Bizim tur yazıları "cin Ali" serisi gibi. Evet alışkanlık yapar. Şimdi sıradaki sayıda "cin ali abantta" pardon "ironmesut abant ta var" :D :D

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Scudo

Otec kardeşim selamlar,
valla en esprili fotoyu yakalamışsın. O mağara insanı bebekliğine götürüyo:eek: :eek: :eek:
nasıl mı? :rolleyes:
o mağaraya 180 cm lik bir adam (örn. iron atmaca) önce ayakta normal yürüyerek girebiliyor, hatta belki bisikletiyle de girer.
10 m. sonra dizlerinin üzerinde emekleyerek ilerleyebiliyor.
5 mt sonra apalamaya(4 el/ayak üzeri yürüme) başlayarak ilerleyebiliyor,
eğer işin uzmanıysa 100 mt. lerce gidebilirmiş. ancak bizim gibi mağaracılık konusunda acemi ise, en dar yerde sıkışıp ve sırt üstü yatıp annesinden biberon bekliyor:D :D :D

Şaka bir yana, kaybolmamak için kullandığımız yöntem bağırma sesini duyana dek kuytu mağara dehlizlerine sokulduk. Ses zayıflayınca geri döndük. Yoksa size bu yazıları kim yazardı değil mi?:) :) :)

Muratcım, selamlar.
Valla Abant a geleli beri, manzara bolluğundan aptallaştım. Gölün etrafını sizler için evliye çelebinin seyahatnamesi misali gezerek fotolayım dedim. 8 km. lik yolda full dolu iki orjinal foto mak. pilini bitirdim. neredeyse 8km lik yolda 20 mt. de bir durup foto çekmekten bisiklete mi bindim yoksa bisiklete binip-inme talimi mi yaptım ben de anlayamadım. Spd kallerim tak-çıkar, tak-çıkar hesabıyla aşındı bitti neredeyse. Foto makinasının kılıfının fermuarı da bozuldu. Makina nın dış metali de aşındı içindeki hafıza kartının kenarı görünmeye başladı :p (Evliya çelebi gibi biraz abarttım galiba)

Fotolar süper, Konyaya dönüşte sizlerin göz zevkine en güzel şekilde takdim etmeye çalışacağım. Fotoların çokluğuna ve güzelliğine baka baka Abanta gelme ihtiyacı duymayacaksınız:D
Abant sanki cennetten bir köşe.. Daha çok balayı çiftleri geliyor buraya.. Size de tavsiye ederim:) (anlayana sivri sinek saz, anlamayana Abant, Bolu az;) )

Burak cım selamlar.
Güzel mesajın için çok teşekkür ederim.
Bu gezimiz aslında mesafe olarak çok uzun değildi. Ancak bisiklet gezisine sosyal ve kültürel bir boyut katınca; eğlenceli ve eğitici şeyler ortaya çıkabiliyor.
Sen de Serkan kardeşimizle beraber Erzincan da bu şekilde bisiklet gezileri planlayabilirsiniz bence..
Selamlar..
Sizin tabirinizle.. > > "Sevgilerimle.. "

• Beğen
Tepkiler: cambaz24
Ne enteresan yerler.Sizler görmeseniz bizler de göremeyecektik.

Bana biraz Kapadokya yı anımsattı.

Verdiğiniz bilgilere ve güzel resimlere çok teşekkür ederim.:)

İnşallah İstanbul da görüşürüz.

Mesut Bey, 7 Temmuz Cuma akşamı ailece Çeşme'ye gidiyoruz... Kısmet olursa 25-26 Temmuz'a kadar Çeşme'de olacağız... Bu tatil, benim için de Doğu Anadolu turu izini için bir vesile olacak...

Abi serkan abimle çok güzel ve heyecanlı planlarımız var aslında. Ama benim çalışma şartlarıma uyduramıyoruz. Benim izin günüm yok işten izin alıp bisiklet gezileri yapmaya çalışıyorum. Durum bundan ibaret...:)

Offff, of.. :) :) :)

Nedir bu çektiğimiz abi bizim. Patlaklar bir yandan, canımız kadar sevdiğimiz ailelerimiz bir yandan...

Şimdilik, hayırlısını dilemekten başka yapacak bir şey yoksanırım ve umarım ki görüşmemiz T.C. nin Avrupa birliğinine girmesinden sonra, serbest dolaşım hakkı kazanmamızı müteakiben ikimizin birlikte yapacağı Trans-Avrupa:)eek: ) bisiklet turuna kadar beklemez.:D :D :D

Pek sayın ironmanlar, artık Türkiye' de bisiklet denince sanırım siz akla geliyorsunuz. Elinize , ayağınıza , yüreğinize sağlık. Sizin gezileri görüp, okudukça insanın bisiklete ve ülkesine olan sevgisi kat kat artıyor. Maalesef siz İstanbul da iken (bir aksilik olmazsa) :) ben kampta olacağım. Kamp olmasaydı; yeşil bisiklette, gürsel abiyle sizi karşılama törenlerine katılırdım.

Güzel resimler ve anlatım için teşekkür ederim. Gözüm, gönlüm açıldı.

Bana bu sene de şehir dışı gezi görünmüyor. :(
Demek ki günlerim yeni turlarınızı ve gezi resimlerinizi beklemekle geçecek.

Sevgiyle kalın. (Dilim sürçtü: Gezin, gezin!..)

Hasan.

İronlar kilisede..
İronlar orada..
İronlar burada..
İronlar pedal pedal heryerde..
ayaklarınıza sağlık yine çok güzel bir gezi yapmışsınız..

(Dikkat!İronman çıkabilir.. ;) )

Güzel ve samimi mesajınız için çok teşekkürler..

Valla İstanbul a ve yeşilbisiklete gitmeyi hacıyolu gözler gibi gözlüyorum. Ama amacım tabiki yeşilin duvarın tereğini seyretmek değil. Orada hem büyük usta, ölmez bisikletçi, ironların isim ve ilham babası (veya abisi :) ) Gürsel bey ve sizin gibi dostlarımızı görmektir. Ancak yazın en güzel günlerinde bisikletçileri hep birarada görmekten daha güzel şey ee olabilir? Tababiki dostlarımızın kampta, gezide, turda vs olması. Bu teselli sizi görmenin yerini tutamaz ama yine de dileğiniz için çok çok teşekkür ederim. Umarım daha sonra görüşmek kısmet olur.

Selamlar sevgiler,
bizi beğenip gezi notlarımızı ve fotoları takip etmeniz omuzlarımıza daha çok sorumluluk yüklüyor. (Sizlere layık olabilme sorumluluğu):cool:

Ama bir ipucu vereyim, şu Abant(Bolu) yu bir geziyorum, bir geziyorum.. dönünce gözünüzü gönlünüzü açacağım inşallah..
Valla şu anda hala Abanttayım ve buradan hiç ayrılasım gelmiyor.
İnanın cennet gibi.. sadece şunu diyeyim gölde fotoladığım nilüfer çiçeklerinin 3 farklı renk te olanını buldum.
Beyaz: saflık ve temizliğin rengi. (en büyük çiçeğe sahip olan renk)
Sarı: dürüstlük ve dostluğun rengi.
Pembe: sevgi ve romantizmin rengi. (en küçük çiçeğe sahip olan renk)

bunlar fal rengi değil, nilüfer rengi.. yaaaaa.. Bunca yaşıma dek ben sadece nilüferler beyaz açar sanırdım oysa onlar da dostluğu ve sevgiyi biliyorlarmış.. sadece saflık ve temizlikle kalmamışlar.. :D :D :D

Abant bilindiği üzere milli park statüsünde. Bölgeye giriş çıkışlar kontrol altında ve ücretli ayrıca gölün bir jandarma birliği dahi var. :eek:

Abant bölgesine girişte ilgili görevli arama yapmak için arabamı durduğunda ne sordu biliyormusunuz?
Bagajda "kaçak iron" var mı? :eek:

Mesut kardeşim.
Belliki daha, Bolu, Abant ve çevresindesin.Nedenmi ? hani resimler? Hani nilüfer çiçekleri? hani Abant gölünün çevresi? Senin resim ve ayrıntılı anlatımını dört gözle bekliyoruz.:eek:
Sana iyi geziler dilerim. İşlerinde başarılar.Hoşçakal.

sevgili ironman beycigim, mavi acanlari da var, cok enderlerdir, onlari bulmadan donmeyin (bakin size abantta daha uzun kalmaniz icin bahaneyi veriverdim hemen ;) ) :D

Ewet Mesut Abi o muhteşem doğanın ve eşsiz bitkilerin fotoğraflarını merakla bekliyoruz. Bizi daha fazla meraklandırmayın lütfen.
Sevgiler...

Selamlar, sevgiler.
Halıhazırda Abant'tayım. Yarın ayrılıp İstanbula geçeceğim. Haftaya Konyadayım.

Evvelsi gün: Mudurnu ve içindeki tüm tarihi Konaklar, cami ve hamamlar vb...
Dün: Göynük, Sünnet gölü, Çubuklu gölü ve civardaki tüm köyler.
Bugün TRT verici ist. bulunduğu tepe, ve o civardaki tüm yayla köyleri, ayrıca sinekli yaylası ve Samandere Şelalesini pedalbasarak gezdim.

Bu civarda 3 günde 2000 üzerinde:eek: foto çektim. Makinamın objektif motoru arızalandı. Çoğu resmi yalnız optik zoomla çektim. Üzerimden 4 kez sağanak yağmur geçti. Yayla yollarında 3 kez kayboldum. 5 kez köpekle tarafından çepe çevre kuşatıldım. Makiman 4 kere ben 2 kere kayalardan ve ağaçlardan aşağı düştük. Her ikimizde halen faal vaziyetteyiz. Eeee beğenilmek kolay değil. Beğenenler sizler gibi olunca bize de daha çok çalışmak düşüyor.

Dönüşümüz muhteşem olacak umarım. :)

selamlar,
aslında Abantta açelya hanıma pek vakit ayırabildiğimi söyliyemem.
Şimdi bir de mavi nilüfer çiçeği arıyacağım deseydim, sanırım size kendi gözümün fotosunu çekip göndermem gerekebilirdi. (biz buna tıpta yumruktan sonra göz etrafında görülen mavi nilüfer manzarası diyoruz :eek: )

:D :D :D

Şaka şaka. Gölün içine hiç girmedim. hep kenardan foto çektim. bir de ortalık çok bulutlu ve yağmurluydu. Siz benim pembeleri mavi kabul ediverin olmazsa.. :D
teşekkürler..

• Beğen
Tepkiler: bikergrrl
:D:D:D:D:D:D:D

olur olur pembe de olur, ailecek buraya sag salim gelin yeter

Geri