Konu altında Zebraska ile ilgili yanlış bilgi ve algıları düzeltmek isterim;
İlk yayınladığım kitap Velodrom Sincapları. İlk baskısı üçüncü yıl tükendi. Artan baskı maliyetleri nedeniyle ikinci baskıya geçmedim.
Yarışçı kitabı ilk çıktığı yıl 2.baskıyı yaptı.
Elveda Porsuk, ikinci yılında 2.baskıyı yaptı.
Bisiklete Övgü tükenmek üzere.
Zebraska bağımsız bir yayınevidir. Hem Giant ta çalıştığım hem de Zebraska yı kurduğum için böyle bir algı oluşmuş olabilir.
Yetişemediğim zamanlar Giant tan iş arkadaşlarım kargo için yardım ederek destek oluyorlar.
Aynı gün kargoya vermek gibi bir iddiam yok. Kar amacıyla çalışan bir işletme değilim. 30TL kargo ücreti ödüyorum. Siteden kitap aldığınızda banka komisyonu, kitap baskı maliyeti ve telif haklarını bir yana koyun. Mesela Yarışçı 15TL. Tek bir Yarışçı kitabı sipariş verildiğinde 15TL de kendim finanse ediyorum. En pahalı kitabımız 30TL. Yani bir kitap aldığınızda maksimum kargo ücretini ödemiş oluyorsunuz.
Genellikle çok anlayışlı ve çok iyi kalpli okurlarımız var. Bunun yanında kaba yaklaşan insanlarla da karşılaşabiliyorum. Zebraska yı kurduğumdan beri sadece kendi sevdiğim kitapları yayınlıyorum. Para vererek kitap bastırabileceğini sanan yazarlara olumlu geri dönüş yapmıyorum. Kargo gecikmesinden ötürü şikayet edenlere genellikle paralarını iade ediyorum.
Büyük kitap satıcı firmalar ödeme günü geldiğinde kapı duvar oluyorlar. Bu yüzden sadece kendi sitem üzerinden okura sunmaya karar verdim. Kitap fiyatlarına zam hiç yapmadım ancak kargo maliyetini eklemeyi düşünüyorum.
Zebraska ya mali destek sağlamak için butik bir bisiklet dükkanı açmıştım ancak kızımın doğumu ile ona vakit ayırmak için kapattım. Zaten mali destek sağlamak bir yana dükkan kirasına çalıştık. Ancak güzel bir deneyimdi.
Şu an fiziksel yerleşimimiz Giant Caddebostan mağazasının bir köşesinde. Kargo problemi yaşamak istemeyenler mağazayı ziyaret edip kitapları edinebilirler.
Instagram hesabında ve websitesinde kendi cep telefon numaram var. Arayanlar ulaşıp bilgi alabiliyorlar.
Bende senin adına yazacaktım

Adam Mont Ventoux'a tırmanıyor az bir sabredin diye ama sonra vazgeçtim. Senin yaptığın bu hizmet bile çok önemli İbrahim Abi. Kaldı ki eleştirelim. Çok önemli bir çığır açıyorsun ülke için 🙏
287859 dosyayı görüntüle
Teşekkür ederim ❤️