Scudo Sports

İrfan Türetgen - Ustasından Üstesinden (Bisiklette performans)

Scudo
Bu kitabı genel ve özel konulardaki bilgiye sizi net bir şekilde ulaştıracak derleme olarak düşünebilirsiniz. Elbette katılmadığınız veya size uygun olmayan yorum, çıkarım, genellemeler de içerebilir. Temel amaç kendi bildiklerinizi gözden geçirmek, eksiğiniz varsa tamamlamak ve sizi yeni referanslara yönlendirmektir. Kitaptaki konuları her zaman sorgulamanız dileğiyle, güç sizinle olsun!

Kitabı şu ana kadar dört defa baştan sona okudum.
Altı çizilmedik tek bir sayfası kalmadı.
Bisiklet sporu yapıp da bu kitabı okumamış olmak büyük eksiklik.
Şu kitabın şimdiye kadar üç baskı yapmamış olmasının bizdeki bisiklet camiasının okuma özürlü olmasından başka bir açıklaması yok.
Bisiklet antrenörü olsam bu kitabı ravitayman niyetine formasının arka cebinde taşımayan bisikletçimi yarışa sokmam.
Hâlâ okumayan varsa mutlaka okusun.
Şiddetle ve dehşetle tavsiye ediyorum.

Ek olarak Zebraska'nın diğer kitaplarını da almalısınız. Yahu biraz destek olun. Adamlar para kazansın ki daha başka kitapların da yayın haklarını alıp Türkçeye çevirebilsinler. İlk bastıkları kitap Tim Krabbe'nin Yarışçı kitabı bile ikinci baskıyı göremedi kaç yıldır.

her satırında ayrı bir haklılık var. Çok haklısın hocam çok!
WhatsApp Image 2022-04-27 at 16.00.49.jpeg

bu arada kitabım geldi :) hemen okumak için eve gitmem lazım :) İrfan Hocam şimdiden kaleminize sağlık :)

Son düzenleme:
Merhaba, 21 Nisanda kendi sitesinden sipariş verdim ama ne gelen var ne giden :kötü:

• Üzgün
Tepkiler: suyunsesi
Görsele göre evrimde son nokta aslında en başta olmalıydı sanki :) Kitabımla ilgili bir başlık olması da ayrı bir güzellik, hortlattım konuyu kusura bakmayınız, alttaki görsele uygun başlık burası gibi geldi bana

286590 dosyayı görüntüle

şimdi tekrar baktım da hocam buna; acaba grafiğin devamından sonrası ne olacak merak ettim hehe :D
Ben son noktasındayım malum, kitabınızı aldım ve not çıkara çıkara okuyorum. Gerçekten çok güzel bir eser hocam, tekrar elinize, kaleminize sağlık. Şimdi aklımdaki soru okuduktan sonra ne olacak peki oldu :D

Eğer imkanlarda bir sıkıntı olmazsa (her an her şey olabilire de hazırlıyorum kendimi, çünkü oluyor) bu sene şöyle bir sürüş planım var.

Trans-QafQaz | Self supported bicycle race

Sizden bu konuda da bir yorum isterim hocam, naçizane :) Kitapta etaplı yarışlar için verdiğiniz haftalık antrenman planı çok hoşuma gitti ve oradan esinlenerek bir antrenman planı yaptım kendime. Acaba bu tarz ultra sürüşler için etaplı antrenman modeli uygun mudur?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve lrfan
Bende siparişi verdim 1 hafta önce, ne gelen var ne giden :).

Eğer imkanlarda bir sıkıntı olmazsa (her an her şey olabilire de hazırlıyorum kendimi, çünkü oluyor) bu sene şöyle bir sürüş planım var.

Trans-QafQaz | Self supported bicycle race

Sizden bu konuda da bir yorum isterim hocam, naçizane :) Kitapta etaplı yarışlar için verdiğiniz haftalık antrenman planı çok hoşuma gitti ve oradan esinlenerek bir antrenman planı yaptım kendime. Acaba bu tarz ultra sürüşler için etaplı antrenman modeli uygun mudur?

Merhaba, bu konularda genel geçer kural şudur: Mütekabiliyet = Parkura ve hedeflenen tempoya uygun antrenman yapmak. Blok sürüş planı varsa blok antrenman yapmak lazım. Hazır olmadığınız sürüş sizi yolda zora sokar. Özetle hem fiziken hem de mental olarak uzun mesafe sürüşlere hazır olmak için benzer şekilde çalışmak lazım. Ama bu tip organizasyonlar ve sürüşlere aşina değilim. Bu bir meydan okuma zira :) Yolunuz açık olsun.

Transcontinental Race (TCR) yarışı bir sene ülkemizdi bitmişti, geçilen süre ve km'ler normal insan işi değil, finişi izlemiştim. Hiç normal görünmüyorlardı o kadar km üzerine :D

Ben de bu konudan görüp kitabı satın aldım fakat 1 haftadır ne gelen var ne giden.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Ben de bu konudan görüp kitabı satın aldım fakat 1 haftadır ne gelen var ne giden.

Sezon yoğun, ondan sıkışıyorlar bu aralar. Zebraska'nın ayrı bir mağazası vardı, kapanınca yayınevi işlerini Caddebostan Giant mağazaya kaydırdılar, yavaşlık biraz bundandır. Ama mutlaka gelir :hhhhhh:

Ben ilk kitabı, bir dostuma hediye etmiştim. 27 Nisan'da yeniden sipariş verdim. Dün siparişimin durumunu soran mail attım. Ne kitaptan haber var ne de soruma yanıt.
Ayrı mağaza varken kendileriyle bizzat tanışmıştım, harika bir iş yapıyorlar bu bisiklet kitaplarıyla.

Ancak ne kadar yoğunluk olursa olsun bir kitabı zarfa koyup kargoya vermek bu kadar sürmemeli.

EDIT : Az önce kapım çaldı ve kitabım geldi. Dün kargoya verilmiş.

Son düzenleme:
HB üzerinden satınaldım, 3 gün içinde sorunsuz teslim edildi. Almayı düşünenlere bir dip not.

Geçen hafta hepsiburada üzerinden aldım. 2 gün içinde de elime ulaştı. İrfan beyin kalemine sağlık. Daha kitabın başındayım okumaya devam ediyorum.
1651835573449.jpg

Son düzenleme:
Ben bayramdan önceki hafta Perşembe günü Zebraska'yı sitesindeki cep telefonundan başka iki kitabın bulunup bulunmadığını sormak için aramıştım. Bayramdan önce gönderebiliriz demiştiler, ben de acelesi yok sonraya kalsa da olur demiştim. Telefondaki beyefendi uçağa yetişmeye çalışıyordu, belki tatilde ya da yurtdışında olduğu için organize olunamıyor olabilir. Önümüzdeki haftayı beklemekte yarar var sanırım. Ben de Zebraska'nın sitesinden hesap açmadan satın aldım.

Ben de Trendyol üzerinden sipariş etmiştim, 4-5 gün içerisinde geldi. Şiddetle tavsiye ederim.

Şimdiye kadar birkaç bölümünü okuyabildim, bunlardan birisi yokuş tırmanma bölümüydü ve buradaki tüyoların işime yaradığını düşünüyorum.160 bpm ile çıktığım yokuşu aynı hızda 145 bpm ile çıkabildim. Teşekkürler İrfan Bey.

Bu arada unutmuşum önceden yazmayı. Kitapta roller, trainer ile ilgili bir bölüm var ki fixieye binen, fixieye başlayacak olan herkesin mutlaka okuması lâzım. Keirinci Japonlar hâlâ traineri zerre kadar sallamıyorlar ama roller antrenmanının uygulamalı olarak denemesini yaptım. Kişisel gelişimime inanılmaz düzeyde katkısı oldu. Ancak mutlaka kuvvet antrenmanı ile birlikte düşünülmeli. Yoksa roller tek başına bir işe yaramıyor. Zira onu da denedim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve lrfan
Bu arada unutmuşum önceden yazmayı. Kitapta roller, trainer ile ilgili bir bölüm var ki fixieye binen, fixieye başlayacak olan herkesin mutlaka okuması lâzım. Keirinci Japonlar hâlâ traineri zerre kadar sallamıyorlar ama roller antrenmanının uygulamalı olarak denemesini yaptım. Kişisel gelişimime inanılmaz düzeyde katkısı oldu. Ancak mutlaka kuvvet antrenmanı ile birlikte düşünülmeli. Yoksa roller tek başına bir işe yaramıyor. Zira onu da denedim.
Kalite bir interaktif trainer denemeni tavsiye ederim. Özellikle zwift falan kullanarak.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Keirinci Japonlar hâlâ traineri zerre kadar sallamıyorlar ama roller antrenmanının uygulamalı olarak denemesini yaptım.
Bu iki cümlede anlamsal olarak birbirine ters bişey yok Ali hocam. "Ama" yanlış kullanılmış burada. Aman öğrenciler görmesin.

Son düzenleme:
Geri