Scudo Sports

İranlı kadınlardan bisiklet yasağına tepki

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@ahmetim03
Deistim. Herkes müslüman olmak zorunda mı? Tanrıyla alay eden onlar doğru, benim doğru olan tabirim yanlış. İşte sizin gibiler demogojiyi bu şekilde yapıyor.

"Niyet, amelden üstündür" diye bir söz vardır. Benim ikisi de birdir ki tabirim de ondandır.

Bunlar bu kafayla bunca yıl nasıl ayakta durmuş o bile ilginç.

• Beğen
Tepkiler: JealioN
@ahmetim03
Senin dinini sen degil nüfus cüzdanin secmis. Artık günahsa cüzdana, sevapsa bana dersiniz :D

Oooo bisiklet ve diktatörlük
Durun bir iki kelam da ben edeyim o zaman;

Mesele kuzey kore de herkes ama herkes bisiklet kullanıyor. Neden çünkü diktatörlükle yönetiliyorlar ve dışa kapalı bir ülke oldukları için araba satın alacak ekonomik güce sahip değiller. Ama bisiklet serbest. Kadınların kıyafetlerine de karışılmıyor. Kim Yong A diktatör diyenler utanır umarım :)

E5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@ahmetim03
Sn ahmetim03

(Aslında bu konuları tartışmak istemiyorum) Benim Nüfus cüzdanımın din hanesinde de "islam" yazmakta. Ancak uzun yıllar Nkş/Halidi bir tarikte din (teoloji) eğitimi almış ve bu alanda bir kaç kitabı bulunan bir birey olarak ben "Agnostisizm"i tercih ettim.

Meramım şu ki; Kişinin teoloji noktasında ki fikir ve tercihlerini "Nüfus Cüzdanı"ndaki "Din" hanesi belirlemiyor.
Bu fikir ve tercihin ana kaynağı bilgi oluyor.

Esen kalın.

@1dost

Bu kadınların saçları gözüküyor. Hepsi cehennemlik.

Dup dururken rahat mı battı da böyle şaçma bir karar verdiler.Daha önce de kadınların araba kullanmasını yasaklamışlardı.

Haberin kaynağını bulamadım. Haber, İran'da sosyal ayaklanma çıkarmak için kasıtlı olarak çıkarılmış olabilir (bu tarz tahrik edici yalan haberlere daha önce de şahit olmuştuk).

Bu nedenle; bu ve benzeri haberlerin kaynağı doğrulanmadan sosyal medya aracılığı ile yayması, İran iç işlerini karıştırma amacı ile algı operasyonu yapmak isteyen başta yabancı istihbarat servisleri ve İran içindeki işbirlikçilere destek olmak anlamına gelecektir.

Esen kalın.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@akiros

Konu nerelere gelmiş, işid de sünni, e ne yapcaz bu durumda, olayin dinle yada mezheple ne alakasi var. Bisiklete binmenin saglik ve güvenlik disinda bir nedenle yasaklanmasi her mantikli insana zaten yanlis gelir, hangi görüş, inanış yada düşüncede olursa olsun.

bu iran sıkışınca bizansla bile anlaşma yapan zavallı ülke. ümmeti bölende bunlar. neyseki zamanında bu acemleri iyi tokatladık. kadınları protesto etmiş bilmem falan fişman umrumda bile değil.

helal olsun onlara ,arkalarındayım,bisiklet gevur icadıymış, mış mış 'ta mış mış , mış mış 'lar bitti,iran kadını doğru yolu bulur.

Bununla ilgili İran'ın her zamanki gibi çok güzel bir sanat filmi mevcut. Tavsiye ediyorum! İsmi "Kadın olduğum gün".

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri