Scudo Sports

İphone X zamlandı: 8599 TL

İphone X mi? Dura Ace R9100 mü?

• İphone X tabiki

• Dura Ace R9100

• Toplam katılım
    133

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
Üzücü haber shiftdelete.net'ten geldi. (link)

İphone X 64 GB 7500 TL
İphone X 256 GB 8599 TL
İphone 8 Plus 5899 TL

5aefe7a90f25441cec0051c0.jpg

İphone X 256 GB'nin ABD fiyatı ise 1149$
(link)

ABD'de asgari ücret (40 saat x 7.25$ saat ücreti) 1160 dolar yapıyor. Yani ABD'li asgari maaşlı kardeşim iphone X'ini tek seferde alabiliyor, üzerinde 11 doları kalıyor onunla da hotdog alıyor :eek:

Biz asgari ücret hesabı yapınca neyi alıyoruz orasını yazmayayım :) Samsung J7 Pro alıyoruz arkadaşlar :cool:

Dünyanın telefona en çok bütçe ayıran ülkesi (şimdi neden kıskandıklarını anladım) olarak, hepimizi yakından ilgilendiren bir zam haberi olduğunu düşündüm :snzdglsn:
İlgili haber;
(link)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Şimdi hepimizin sorması gereken asıl soruya gelelim, İphone X mi? Dura ace R9100 mü? :eek:
(link)
Dur anket de açayım :D

Scudo
Anket sebebiyle konuyu tekrar açtım, yorum yazan 3 kişi kusura kalmasın ;)

• Beğen
Tepkiler: avcioglu
iphone x tabikii bisikletle yaşamıyorum sonuçta :) Yeniden yazdım sıkıntı yok :)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bedava verseler iphonu asla almam duraace gibisi var mı :D

• Beğen
Tepkiler: Doğanay07
Bisikletle Dünya'yı dolaşırsın.Telefon nedir Allah(c.c) aşkına?
Bizim insanımızın kafası bir değişik.Telefon merakı,araba merakı,okey oynama merakı,sigara müptelası,mangal sevdası,futbol filan.Hepsi boş işler.

Oneplus 3T kullanıyorum gider Oneplus 6 alırım :)

iphone kötü değil tabi ki, çok güzel bir telefon ama Türkiye için lüks.

Unutmadan ekliyim, Türkiye'de iphone kullananların yarısından fazlası telefonun tam anlamı ile özellikleri bilmeyen ve sırf markasından dolayı alanlar. Bunların içinde bayanlar daha fazla.

Bknz. hava civa meselesi.

normal ev telefonundan hicbir farki olmayan ve de her yil kamerasi guncellenip guncellenip piyasaya surulen sirf hava gorunus elma logosu gozuksun diye alinan ve yine daha taksidi bitmeden bir ust modeli alinan telefondur bence fiyati cok asiri uygun 38382 trilyon dolar olmasini bekliyorum

Neden iphone alırım:
  • İşlemcisi ve donanımı üreten kendisi, bu yüzden daha verimli, hızlı ve stabil çalışıyor.
  • Açık kaynak kodlu olmadığı için virus vb. durumlara maruz kalması zor.
  • Telefonun güvenlik alt yapısı yüksek, ister devlet, ister polis olsun telefonun içeriğine ulaşmaları zor. (Apple firmasınında pekte umurunda değil bu durumlar)
  • Altyapısı yani programlama dili android'de ki gibi java değil, C tabanlıdır.
  • Çalışan uygulamaların, telefonun en üst katmanına (kernel - ring 0 vb.) ulaşmaları söz konusu değil. (Bknz android'de root yapma vb.)
  • Uygulama mağazasına her önüne gelen uygulama koyamıyor.
  • Apple firmasının bir ton modeli yok. (Bknz. samsung'un modelleri vb.)
  • 2.el piyasası daha iyi

Neden iphone almam:
  • Pahalı (Türkiye şartlarına göre)
  • Bir şey yapmak için illa itunes kullanmanız gerekiyor. 3 parti uygulamalar bile olsa bilgisayarınız itunes kurulu olması gerekiyor)
  • Hava atmak için (eskiden parası olan alıyordu, şimdi simitçide bile iphone var)
  • Android'de root 'lu kulanıyorsanız her türlü naneyi yiyebilirsiniz ama bunun kötü tarafı aynı şekilde diğer uygulamalarda her türlü naneyi size yedirebilir. IOS'da bu imkan yok.
  • Android'de uygulama sayısı daha geniş
  • Android'de kırılmış vb. uygulama ve oyunların kullanılması

Kemerleri bağlayalım, uçuşa geçiyoruz. :D

• Beğen
Tepkiler: kerem E ve Veto8
@Murat B.
Haklısın ama en mantıklı seçenek grup set olur, zira apple belirli bir yıldan sonra eski ürünlerine güncelleme yapmıyor bu nedenle grup seti 10 sene sonra bile kullanma imkanı varken telefonun bu lüksü yok malesef.

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Çok zengin olmadıkça, durumun çok çok iyi olmadıkça şu telefona verilen para kadar saçma bir gider görmüyorum. Telefonum bozuk olduğu halde değiştirme gereği bile duymuyorum yaklaşık 8 aydır :D :D Arama açma kapama kısmı çalışıyor çünkü yeterli o da :D HAdi kamerası da iyi olsun desen Huwei P10 mate veya P20 al, mükemmel kamerası var. Arkadaşta aldık, bir süre ben de kullandım ordan biliyorum. 2500 lira iki alette. Bu bile çok ki her işini fazlasıyla karşılayacak bir alet.

Onun yerine o paraya mükemmel bir bilgisayar dizilebilir :D Her işini halledersin, her oyununu oynarsın, her dizini vs vs vs :D HAdi oyun oynamayan biriyseniz bile hem mükemmel bir telefon hem de orta üstü bir bilgisayarınız da olabilir.

YA da direk bi şahin de alabilirsiniz :D :D :D şunu almayın da gözünüzü seveyim :D

Geri