Scudo Sports

iPhone 13 Pro Max Fiyat

Alım gücü ve yaşam konforu anlamında dünya, bir insan vücuduysa eğer; bahsettiğiniz ak saçlı dayının ülkesi göz bebeği olabilir.
Benim canım ülkem neresi hadi siz düşünün...
Ortadoğu'da toplumsal hareketler , kent yoksulları , siyaset üzerine düşünen İranlı bir akademisyen şöyle diyor : “modernlik pahalı bir keyfiyettir, herkesin durumu modern olmaya elvermez”.

Scudo
iphone 5 çıktığında 8 çıkınca alacağım demiştim. 13 çıktı alamadım. bundan sonra da alırsam 2. el alırım.

Almayın dostlar zorla değil.

Anlamadığım bir konu. İnsanlar hiç kullanmadığı özellikler için para ödüyor. Kapasitesinin yarısını bile kullanmıyorlar. Tamamen özenti durumları. Çoğu insanın max kullandığı özellikler, İnternete girsin, kamerası iyi olsun o kadar. Geri kalan yok 8 çekirdekmiş yok hızlıymış, gören de aynı anda görüntülü toplantı yapıp arka planda autocad açıp bir yandan excel açıp hesap makinesi ve PowerPoint aynı anda kullanıyor sanacak.

Tarla sürmeye Ferrari almaktan başka bir şey değil.

Şahsen telefonu zorlayacak kadar fazla uygulamayı aynı anda kullanan birisiyim ve kullandığım telefonun sıfır fiyatı 3000 civarında. Ve 2 sene olmasına rağmen hala beni değiştir demiyor.

Daha komiği aynı özelliğe sahip samsunglar 8.000 civarında, iPhone lar ise 13-15000 civarında. Bana son derede saçma geliyor.

Etiket işi biraz. 😏

Bir halivut sıtarıynan ortak noktanız oluyor. Hoş altın kaplama vertu marka arap sonradan görmeler için içi ayfon dışı vertu ve benzeri markalar var. Ama insanlar arap şeyhlerine daha özenmiyor, özense de bişey yapacak hali yok. Ama ortamlarda aauuuv vaauvv acunun telefonu değil mi diye hava basması güzel oluyor sanırsam.
Asıl zorlandığım, annemin telefonu bozuldu mu başıma gelenler. Annem 2g telefon istiyor. Basit. Sadece alo demek için. Ara ki bulasın. Asker telefonu diye aramak aratmak lazım onu da.

@Burak Uğurlu Apple'a pazarlama bölümüne başvurun, sizin dehanız boşa gitmesin.

Milyonlarca satılan ürün, milyonlarca alıcısı var ama tutup da kullanıcılarının hepsine şovmen diyebilecek kadar analiz yeteneğine güvenenler var.

Dolar 2 lira olsaydı da en pahalı modelinin fiyatı 5000 lira olsaydı, kullanıcılarına bu kadar laf edilmezdi diye düşünüyorum. Ama işte kimsenin kafası doların 8.5 olmasına ya da %50 ötv + %18 kdv + %10 kültür bakanlığı + %1 bandrol vergisine laf etmeye çalışmıyor. Parasını kazanıp bunun keyfini çıkarana dil uzatmaya devam aynen.

Aşırı terbiyesiz ve hadsiz bir toplum oldu Türkiye halkı.

Bisiklet forumunda milletin kendi kazanıp, parasıyla aldığı bir ürün dert olmuş değerli bisiklet severlere. Evet iphone kullananların hepsi showmen. Trek kullananların da hepsi şovmen oluyor o zaman bu söylemle değil mi?

Bir tek siz akıllısınız ve elinizdeki 3 bin liralık telefonla bir iphone kullanandan daha fazla iş yapıyorsunuz. Doğru aynen devam.

@Burak Uğurlu Apple'a pazarlama bölümüne başvurun, sizin dehanız boşa gitmesin.

Milyonlarca satılan ürün, milyonlarca alıcısı var ama tutup da kullanıcılarının hepsine şovmen diyebilecek kadar analiz yeteneğine güvenenler var.

Dolar 2 lira olsaydı da en pahalı modelinin fiyatı 5000 lira olsaydı, kullanıcılarına bu kadar laf edilmezdi diye düşünüyorum. Ama işte kimsenin kafası doların 8.5 olmasına ya da %50 ötv + %18 kdv + %10 kültür bakanlığı + %1 bandrol vergisine laf etmeye çalışmıyor. Parasını kazanıp bunun keyfini çıkarana dil uzatmaya devam aynen.

Aşırı terbiyesiz ve hadsiz bir toplum oldu Türkiye halkı.

dolar bir ara 1.18 e kadar düştüydü hey gidi hey. o zaman, bisikletlerden bisiklet beğenemiyorduk. ktm falan bizim arkamızdan koşuyordu. 2500 dolarlık bisiklet 3000 liraydı. en pahalısı neyse ver tayfası neredeyse bisiklet işinden soğuyacaktı. daha bizim topraklara ayfon gelmeden, ceyılbireyk meyilbreyk millet ayfonu kullanabilmenin telaşındaydı. akşam vardiyasında, lehimle biten ayfon pilini değiştiren teknisyen arkadaşlar vardı. bilekberi aldı yürüdüydü. işte o günlerde ucuz döviz bol ithal mal ile travma yaşayacağımız bu günlerden habersizdik. 4 ü çıkıyor abi az bekle 4s i çıkacak hem daha ucuza alırsınlara şahit olduk. onlar yapar biz alırız. pazar olmuşuz aslında anca farkettik.

ben ayfon fiyatına takılmıyorum. komik gelen teknolojiden ne ummak ve ne bulmak. windowsXP yıllarca kullanıldı, hala da kullanan yerler var üstelik ciddi yerlerde ciddi işler yapan yerler. neden? işini görüyor, huyunu suyunu öğrenmiş. kafası rahat. internete bağlı değil zaten pc, dertsiz tasasız.

hatırlarsanız bir ara fotoğraf makinesi furyası vardı, nikon mu olsun canon mu diye ekran okuması yaparken gözlerimizin tiridini akıttığımız makineler. kaç ara güler çıkacak aramızdan? yaklaşık 100. bence iyi bir sayı 100. D3000 mi aldın D7000 alsaydın ya, ben D5100 satıp D7200 e geçiyorum dialogları dün gibi. hatta istanbulda ankarada, boynunda kendi kadar makinelerle gezen üniversiteli kızlar oğlanlar görmüşlüğüm var zamanında.

uyanma sancıları bunlar. hoş görmek lazım. aslansın kaplansın derken birden bire bana pist dedi çok alındım.

Edit: seviye sahibi olmayan insanlarla muhatap olmamak adına yazdığım mesajları siliyorum. Dangıl dungul tipler dadandı. Kusura kalmayın.

Son düzenleme:
Mesajlarınızda kullandığınız dile dikkat ediniz.
yazı yukarıda duruyor, hala itham etmedim diyebiliyor adam. yüzsüzlükte çığır açtınız çığır. tarla sürmeye ferrari almakmış. bir de 39 yaşında insan "bazı söylediklerim birilerini germiş" falan diyor. sen kimsin lan ben seni takıcam ve düşüncenin ne önemi var vasat insan. başkasının yaptığı alışverişe kimsenin ağzını açıp laf söylemeye hakkı yok demeye çalışıyorum, bunu bile anlayamayan bir canlısın sen.

siz bu kafayla bu yaşlara nasıl geliyorsunuz onu da ben anlamıyorum.

yazı yukarıda duruyor, hala itham etmedim diyebiliyor adam. yüzsüzlükte çığır açtınız çığır. tarla sürmeye ferrari almakmış. bir de 39 yaşında insan "bazı söylediklerim birilerini germiş" falan diyor. sen kimsin lan ben seni takıcam ve düşüncenin ne önemi var vasat insan. başkasının yaptığı alışverişe kimsenin ağzını açıp laf söylemeye hakkı yok demeye çalışıyorum, bunu bile anlayamayan bir canlısın sen.

Takmadığın çok belli. Üzülme geçer.

Sizin gibi önünden yiyip ota halta atar yapıp kendini bir halt sananlar ile muhatap olmayı bırakalı çok oldu. Yoksa ayıkla ayıkla nereye kadar bitmezsiniz. Bu tavırlar bu haller, kurduğu cümlelere bak bir de kalkmış bana ayar veriyor kendince boş insan ne olacak.

Son düzenleme:
Insan bazen konu actigina pisman oluyor he.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Sen önce fiyatlar açıklanmamışken açıklanmış gibi konu açmamayı öğren.

(link)

Bu açıklanmış fiyatlar nedir 3 gün öncenin haberi.

Hani onu öğren bunu öğren diye afra tafra yapıyorsun ya bir girip baktın mı internette yazıyor mu bir yerlerde diye?

(link)

Al bakalım apple sitesinde de fiyat listesi vermiş.

Velev ki adam yanlış yazmış ya da dediği gibi bir haber sitesini referans göstermiş.

Atmaca gibi üstüne atlayıp bozuk ağızla saldırmaya ne kadar meraklısınız yahu. Her halde sizler de zaman zaöan hata yaptığınızda kafanıza balyozla vurulmasına alışıksınız bu yüzden bu tavırlar.

Biraz empati sizi daha fazla insan yapar.

Geri