Scudo Sports

İnternetten ikinci el satış yapmak ve aşırı ısrarcı alıcılar

Ben de yazan herkese cevap veriyorum. Adamlar soru soruyor cevaplıyorum, sonra cevap yok. Teşekkür etmeyi bırak muhabbetin ortasında kalkıp gider gibi konuşmayı kapatıyor. Ulan alacak mısın almayacak mısın? Fiyatı mı beğenmedin başka birşey mi oldu? Neyi beğenmedin? Sen konuşmazsan ben nereden bileceğim? Ayar oluyorum böylelerine.
Banada bir kaç gündür. Direk selam bile veremden, merhaba bile yok sadece rakam yazanlar türedi. Cevap olarak bende o yok yazıyorum.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Scudo
Bir lastik için 3 kisiyle uğraştım. Biri pazarlığı yaptı tamam dedi. Telefon paylaştık bekliyorum adres atacak. 3 gun bekledim alıcımisin diye sormak zorunda kaldım. Caymış.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
@-Deniz- Bişey demesine gerek yok aslında. "Alıyorum" demesinin bi hükmü yok çünkü. Parayı hesaba ilk yatıran malı alır yapıyorum ben. Lafa güvenip ilanı kaldırıp sonra çok kazık yedim.

@-Deniz- Bişey demesine gerek yok aslında. "Alıyorum" demesinin bi hükmü yok çünkü. Parayı hesaba ilk yatıran malı alır yapıyorum ben. Lafa güvenip ilanı kaldırıp sonra çok kazık yedim.
Peugeot için 3 kişi kesin alıyorum dedi. Bir de cogu forumdan bu arada yazanlar. Üçü de gelip görmeden vazgeçti. Sebepler de çok acayip yani buradan yazamıyorum. Kişisel şeyler. Ben sormadan da yazmıyorlar. 😀 O yüzden ilan falan kaldırmıyorum artık. Hatta hiç hoşlanmam ama artık ayırtmak isteyen olursa kapora isteyeceğim. Kaporalardan ürün parası çıkar muhtemelen.

İlginç insanlarız gerçekten bu arada. Yani geçen haftasonu bisikleti satabilmis olsam belki başka bir bisiklet alırdım. Fiyatı onun için indirdim. Millet bekledi bekledi. Simdi fiyatı yükselttim yine. Artık acelem kalmadı ne zaman satılırsa satılsın dedim. Şimdi de millet akın ediyor.
Bir lastik için 3 kisiyle uğraştım. Biri pazarlığı yaptı tamam dedi. Telefon paylaştık bekliyorum adres atacak. 3 gun bekledim alıcımisin diye sormak zorunda kaldım. Caymış.
Lastik konusu bende de problem oldu 😀 800 liralık 500kmde lastiği yarı fiyatına satıyorum adam 200 olur mu diyor. Olmaz deyince e 100 liraya da satan var diyor. Hayır aynı lastik de değil yani 😀 Bütçem yok deyip fiyatı indirmeye çalışıyorlar. İstediği fiyat olursa da "arabalarıyla" gelip ibana para yollayıp alıyorlar 😀

Aynı şekilde, parayı görmeden bende ilanı kaldırmıyorum benzeri durumları bende yaşadım. Aralık ayında beri ilanda duran 1 adet dropper ilanım vardı. 18 kişi favoriye eklemiş belki bir o kadar da mesaj geldi. Bir çoğu çalışma sisteminden dolayı(telli sistem ve içten olduğu için uyumlu kadro yapısı olması gerekiyor) vazgeçti ama bir de soru sorup herhangi bir şekilde geri dönmeyenler oluyordu. Geçen gün gece 1,5 gibi mesaj atmış birisi ertesi gün aradı alıyorum dedi iban istedi daha ben adamın adresini almadan parayı gönderdi. Paketledim adresine gönderim yaptım. Paket bugün de eline ulaşmış.
Para gelince ilanı kaldırım. 2 tane mesaj geldi, ikisi de ilanı neden kaldırdığımı ve kendisinin almak istediği para ayarladığını bu durumda mağdur olduğunu söyledi. Belli ki farklı hesaplardan yazan aynı kişi.

Birde geçen bulunduğum şehirden birisi yol bisikletim için 7500 lira teklif etti, o paraya varsa ikinciyi alayım dedim. "Ben birisi ile bu fiyata anlaştım sonrasında fiyatı 16bin yaptı, ondan sizin ki de anca bu kadar eder" diyor. Bu arada bisikleti almak isteyen arkadaşta claris grup setli mossoyu 12den satıyor.

(link) ile Bisiklet Al/Sat

Fiyat Belirleme
Merhaba, çok yakın bir zamanda aldığım Salcano XRS300 bisikletimi satmak istiyordum. Fiyat belirlemek için yapay zeka kullanmayı denedim. Fazla detay vermeden bisikletimi tanıtıp fiyat istedim. İşte sonuç:
1686260216986.png

Yapay Zeka, 2.500-3.000 TL arasında bir fiyat verdi. Ardından 400km kullanmama rağmen bisikleti aldığımda kötü kondisyonda olduğunu söyledim.
1686260317316.png

Ardından bisiklete 1.000 TL gibi bir fiyat verdi. 2.200'e aldığımı belirtince aldığın fiyata satmamı önerdi ve bisikletin fiyatını arttırmanın yollarını anlattı.

Fiyat Karşılaştırma ve Bisiklet Bulma

Sahibinden ve Letgo sitelerinde 2000-15000 TL arası bisikletleri bulmasını istedim.
1686260661423.png

Ardından bu gösterdikleri arasından fiyatı güzel olanları (fiyat/performans değil) göstermesini istedim.
1686260790981.png

Ardınan bu 3 bisikletin özelliklerini göstermesini istedim.
1686260913468.png

Bisikleti ne için kullanacağımı söyleyip hangisi bunun için iyidir diye sorunca hangi bisiklet neden iyi gösterdi.
1686261003782.png

Umarım yardımcı olmuştur. Bisiklet alıp satarken sizin için ufak da olsa yardımcı olması dileğiyle... :)

Bilgilendirme: Başlık "Alışveriş ile ilgili genel konular"dan buraya taşınmıştır.

Son düzenleme:
Çok enteresan yerlere gitmiyor mu sizce de yapay zeka, ürkmek ile hayran olmak arası ince çizgiye hapsetti beni bu aralar chatGPT resmen. Bir çok işte bize bambaşka bir görüş alanı katacak, katıyor hatt. Ama “insan” faktörü ne zaman geri de kalacak bunu görmek istemiyorum şahsen kendi gözlerimle.

Son düzenleme:
Yıllar önce son kullandığım mtb yi sonradan taktığım ve yeni deore pedal ile verdim.Verirken de normalde üstünde naylon pedal vardı ama ben size bu pedalla veriyorum dedim.Bir süre sonra arayıp oğlunun pedalı kırdığını söyleyip naylon pedalı istedi.İnsanları anlamaya çalışmayı bırakalı çok oldu.

• İnanılmaz
Tepkiler: el Cezeri
Aşırı ısrarcı alıcılar gerçeği...

sanki dünyadaki son bisiklet sizdekiymiş gibi yapışıyorlar ve enteresan takas teklifleri...

Geri