Scudo Sports

İntercity istanbul park pisti bisiklet severlere açıyooor!!

Rampalar yordu ancak epey zevkliydi. Yagmur sayesinde 50kmlere cikinca on lastikten su yutmak zorunda kaldik. Topuklara kadar islandik. Hava bu haldeyken, Dragos sahil civarlarinda Istanbul park a kadar pedal cevirenleri gordum. Eminim cok daha geriden gelmeye baslayanlar da vardir. Takdir ediyorum hepsini gercekten.

Scudo
kuru bir zeminde burada 50 tur atma olayı ultra ıronman anlayışa gelirki bu çok büyük bi rakamdır 50 in ci tur sonunda son 10 metreye, finala son sürat basan adam herhalde sıkı bir adam olur ,,,dünya çapında burada bi organizasyonu ,dünyanın en büyük bisiklet firmaları düzenler ,uluslar arası yarış ,ispanya, almanya ,belçika, italya,hollanda ,ingiltere takımları burada kapışacak ,takım yarışı olur ,evet dünyanın en sıkı atakçılarını burada görme şansımız olur ,,

@verisakeet

Saat 5.30-6.30 arası ise kudret abi ile beni görmüş olaiblirsiniz :D , Köpekler bizimle uğraştı. Kudret abi sağolsun. halletti. bisikletten indik filan köpekler varken. Pistte 50-60 KMH üstünde bir kaç kere çıkma fırsatım oldu ama ayakkabılarımın için sucuk gibi oldu ıslandı. :(

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
@huseyin.gundogdu

hüseyin ,unuttum albeni alacak idim ,beni tanıdılar, kuyruk sallamaya başladılar, 2 ay oradaki köpek ordusunu beslemiş idim ,,

Forumdan fazla katılan olmamış.

Çamurluksuz yağmurda bisiklet sürünce komik görüntüler de çıkıyor. Yanımdan çamurluksuz bir dağ bisikleti geçiyordu. Arka teker öne su atıyor, ön teker arkaya su atıyor, adam ikisinin ortasından kalmış sürekli önden arkadan suyu yiyor. Komikdi. İlk defa bu kadar net gördüm. Neyseki zemindeki su temiz olduğu için çamur atmıyordu.

Pistten yavaş bir Video Çekimi,
Tek elimle telefonu tuttuğum için hız kısıtlı,
Bukadar nefes aldığımı fark etmemiştim izleyince :D

@baris34ince

Stravadaki ilk 10 un değerleri..Unutmayalımki ıslak pistte yapıldı bu değerler..Kuru zeminde çok daha farklı dereceler görürdük.. :)

Rank--Name------------Date---------Speed-----HR--------Power----VAM--Time
1-----Huseyin Suda----Oct 6, 2013 --33.0km/h--174bpm----237W-----------9:25
2-----Çağrı Terzioğlu---Oct 6, 2013--32.8km/h--166bpm----197W-----------9:28
3-----Özgür Nevres---- Oct 6, 2013 --32.7km/h--104bpm----224W-----------9:30
4-----Mustafa Çavuş---Oct 6, 2013--31.5km/h--171bpm----243W-----------9:51
5-----Kaan Eryürek----Oct 6, 2013--31.4km/h---170bpm----241W-----------9:54
6-----Çağlar TAŞ------Oct 6, 2013 --30.7km/h--143bpm----205W-----------10:07
7-----Sinan Yorulmaz---Oct 6, 2013--30.0km/h -170bpm----204W-----------10:22
8-----temuçin garzan-- Oct 6, 2013--29.7km/h--179bpm----246W-----------10:28
8-----Gurkan Ozturk--- Oct 6, 2013--29.7km/h--154bpm----211W-----------10:28
10----Atakan Yaşar----Oct 6, 2013 --28.7km/h-------------184W-----------10:49

(Ben yağmur sebebiyle katılamadım,bir sonraki organizasyonda bende bu deneyimi yaşarım inş.)

Rank--Name------------Date---------Speed-----HR--------Power----VAM--Time
1-----Huseyin Suda----Oct 6, 2013 --33.0km/h--174bpm----237W-----------9:25
2-----Çağrı Terzioğlu---Oct 6, 2013--32.8km/h--166bpm----197W-----------9:28
3-----Özgür Nevres---- Oct 6, 2013 --32.7km/h--104bpm----224W-----------9:30
4-----Mustafa Çavuş---Oct 6, 2013--31.5km/h--171bpm----243W-----------9:51
5-----Kaan Eryürek----Oct 6, 2013--31.4km/h---170bpm----241W-----------9:54
6-----Çağlar TAŞ------Oct 6, 2013 --30.7km/h--143bpm----205W-----------10:07
7-----Sinan Yorulmaz---Oct 6, 2013--30.0km/h -170bpm----204W-----------10:22
8-----temuçin garzan-- Oct 6, 2013--29.7km/h--179bpm----246W-----------10:28
8-----Gurkan Ozturk--- Oct 6, 2013--29.7km/h--154bpm----211W-----------10:28
10----Atakan Yaşar----Oct 6, 2013 --28.7km/h-------------184W-----------10:49

burada yasin yok ,,ayrıca aytekin erzan yok,,

ben açıkça aytekin erzan ve recep bozkurt gibi iki adet ultra ıronman görmedim ,istanbulda yol bisikleti kullananlar arasında ,,evet imzamda yazıyor 50 yaş üstü varsa beni geçecek yazsın ,,
evet 15 saat tabi kötü derece ortalama 16 ,13. 5 saat pedala basmaca sele üstü dile kolay , , üstelik 44 diş ,28 jant olmasının bi önemi yok,,44 diş bu turda bana yetmedi,ben starava kullanmam benim kafam starava,:rolleyes:

benim starava anlayışım kartepedir ,,o nedir atlarsın 53 dişli yola iki yaprak ,bostancıdan ya da aytekin ile recebin yaptığı gibi basarsın avrupa yakadan direk kuzey yoldan izmite oradan maşukiyeye gelirsin önce bi adet 17 km eğimi 9 olan rampaları yutarsın ha ondan sonra aşağı inersin aynı yerden bi daha çıkarsın ha ondan sonra ne yaparsın istanbula avrupa yakaya dönersin ya da bostancıya ha bunu kim yaptı söyleyeyim 23 nisanda aynı güzergahta olduğum aytekin erzan ve recep bozkurt ultra yol bisikletçileri yaptı ,,evet olay budur ultra ıronman lik için size para verilmez sınırlarını aşmış manyaklar deliler yapar bu işi ,aynen aytekin erzan gibi ve recep bozkurt gibi bu çarşamba tavşanlıda canıma okuyacak aytekin erzan yol ultra ıron mani,,,evet aytekin erzan sinirlidir ve çok çabuk öfkelenir tabiatı öyle ne yapacaksın..bana o gün kartepe 215 km ye patladı ayteke 300 km ye patladı evet kartepe için kurbanlık koyun aramaktayım,,:islik:

Mesele evden çıkmakmış .temden piste doğru çoğunlukla tatlı bir eğim var yağmura yakalandım sırılsıklam oldum ama değdi benim için, piste girmek ilki yaşamak keyfiliydi.dönüşte sahilden gideyim dedim uzattım kayboldum toplam bugünkü turum 110km civarı oldu.ayrıca piste girip stravayı açan segment oluşturanlara da tebrikler bnm aklıma bile glmedi bakmak:alkis: birde ne bisikletler varmış gün yüzüne çıkmayı bekleyen maşşallah gözümüz gönlümüz açıldı dedim. Temden gelirken korna çalıp selam verenlere de aynı yoldayız ha gayret diyenlere de ayrıca teşekkürler. Keşke yağmur olmasaydı keşke ıslanmasaydım ama benzinliğe girip demlediği çayın suyundan veren ısınmama vesile olan abiyide görmüş oldum bunları yaşamak ayrı bir keyif. Geç oldu vs diye kızıyoruz ama hiç olmamasndan iyidir daha da güzel günlere inş emeği geçenlere orda olup destek verenlere de aynrıca teşekkürler.

@huseyin.gundogdu

Giriste epey guzel bir kron rocket gordum kirmizi. O sizindi buyuk ihtimal :)

Ben 7 gibi yola cikabildim. Epey bisikletli vardi sahilde yol alan. En cok dikkatimi ceken dogal olarak 2 bisiklet oldu; Cervelo ve Fuji Triathlon :)

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
Gelen gelmeyen herkese teşekkürler arkadaşlar!! :) katılım yağmur çamur olmasına rağmen son derece iyiydi. Süpersiniz!! Bu başlangıçtı, bekleyin daha neler olacak!! :)

@G.Nur
bu yorumunuzdan her ay yapılacağı sonucunu çıkarabilir miyiz ? :)

@G.Nur

Sizin tahmininizle kaç bisikletli giriş yapmıştır? Atilla ekibi olarak biz 35 kişi aynı foto karesinde çıktık :)

şimdik baktım 120 tl diyo 20 dakikalık seanss

@sezer şentürk

Konu ile ilgili linki paylaşabilir misiniz acaba? Interctiy'nin sitesine bakındım ama konu ile ilgili bir detay göremedim. Bahsettiğiniz detay şu an sadece motorlu taşıt etkinliği için söz konusu, bisikletler hakkında bir ücretlendirme bulunmuyor henüz.

Arkadaşlar, bisikletliler için 6 Ekim Pazar günü giriş ücretsizdi. Toplamda 279 bisikletseveri piste çıkarttık. Yağmur yağmasına rağmen katılım süperdi!! Ama bunu saymayız, 2 katını bir sonraki track day de belliyoruz. Benden haber bekleyin! ;) herkese sonsuz teşekkürler tekrar.

@G.Nur

Sayın G.Nur;
Bu mesajdan anladığım kadarı ile artık rutin bir şekilde ayda bir kez olsa da F1 pisti kapılarını biz bisiklet tutkunlarına açmaya devam edecek (Kolumdaki alçı nedeniyle 6 Ekimde orada bulunamayan şahsım adına sevindirici bir haber bu). Peki bunlar için yine 06:00 ile 10:00 saatleri arası mı düşünülüyor? Saatlerde bir değişiklik olmayacaksa katılımcı sayısının artış göstereceğini -en azından yaz mevsimine kadar- pek düşünmüyorum açıkçası çünkü İstanbul'daki bisiklet kullanıcıları ve bu F1 pisti deneyimini yaşamak isteyenler yalnızca pist civarında ya da Anadolu yakasında ikamet edenlerden oluşmuyor. Avrupa yakasında oturan ve o erken saatlerde piste gelebilecek imkanı bulunmayan (şahsi araç, toplu taşıma yetersizliği vs...) pek çok bisikletçi mevcut. Kaldı ki Anadolu yakasında ikamet edenler için bile bu saatler oldukça erken bir zaman dilimini işaret ediyor (Saat 05:00'da bisikleti ile yola çıkıp son anda piste gelen ve tek bir tur dahi atamadan geri dönmek zorunda kalanlar tanıyorum).

6 Ekim günü öğlenden sonraki seanslar araçlara yönelik olarak ayrılmıştı ve bu yüzden pistin boşaltılması gerekiyordu. Bunu anlayabiliyoruz ancak söz konusu o 4 saatlik zaman dilimi yukarıdaki etkenler nedeniyle pek çok kişi için yetersiz durumda. Aynı güne 2 farklı etkinlik konsepti sıkıştırmak yerine farklı bir günün tamamen bisikletler için ayrılırsa (tabi pistte düzenlenecek etkinlikler takviminde başka bir organizasyonla çakışmaması koşulu ile) daha fazla katılımcıya hitap eden, bu sayede daha fazla ses getirecek ve çok daha sağlıklı bir projeye imza atılmış olur kanısındayım.

Not: Intercity bünyesinde resmi bir göreviniz var mı bilmiyorum ama yazdığınız bu mesajdan öyle bir izlenim doğuyor. Böyle bir konumda değilseniz bile umarım Intercity yetkilileri bir şekilde burayı takip ediyordur ve sizin vesileniz ile yazdığım bu yazıyı okuyarak değerlendirmeye alırlar.

Bence de sayilmamali. Uygun lastiklerle bile dogru duzgun hiz yapamadik, pistin tadini cikaramadik yagmur yuzunden. Umarim en azindan bir kac ay icerisinde tekrarlanir.

Geri