Scudo Sports

İnsanlık Kalmamış...

@Bora Doruk

insanlar arttıkça, insanlık azaldı.

Scudo
öncelikle geçmiş olsun.
tandem bisikleti tek başına kullanan bir adam geldi size çarptı siz bacağınızı ciddi şekilde yaralayacak kadar şiddetli düştünüz ama adamda tık yok üzerine bastı kaçtı gitti. bu senaryoda yerine oturmayan bazı belirsizlikler var. ben canlandıramadım olayı. hiç mi sendelemedi adam bi ayağını yere koyar fren yapar durur size meraktan da olsa bir bakar birşeyler söyler muhtemelen özür dilemeyebilir onun tercihidir fazla gururludur :) sonra ayağa kalktığınızı falan görünce pek sıkıntı olmadığını düşünüp yoluna devam edebilir. bu şekilde olsa daha mantıklı :) ya da ben tandem üzerindeki adamı birazda olsa insan yerine mi koyup böyle düşünüyorum bilemedim :S eğer harfiyen dediğiniz gibi olduysa olay hakikatten ciddi sıkıntıları var sanırım adamın.

insana hasret herkes. bu nasıl karmaşa? sevgisiz büyümüş bir yaratık sizi yaralayıp kaçmış.

@aligüler

Yaşadığım yerde "gavur" veli nimet olarak görüldüğü için daha da bir dokunulmazlığı var. Öte yandan Bisiklet kullanıcılarının selamsız geçtiğini de görmüyorum. Hatta geçende ilginç bir olay yaşadım, bir iki km aynı doğrultuda pedalladığımız biriyle bayağı muhabbet ettik. Ne o adımı sordu ne de ben onunkini ama kırk yıllık arkadaş gibiydik. Sonra vedalaştık, gitti.
Sizin tesbitiniz ilginç.

Öncelikle geçmiş olsun,

Anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile zaten sizi bırakıp gitmesi yadırganacak bir olay değil, affınıza sığınarak öküzler öküzlüğünün farkında olmazlar düşmüş olmanızında birşey değiştireceğini düşünmüyorum malesef bu tip yaratıklar insanım diye dolaşıyor.

@aligüler

tayt bisiklette iyi de bisikletten inince yürürken falan olmuyo be kardeşim sereserpe :) kesinlikle müslüman işi değil.
ha bu spor böyle yapılır kardeşim diyenlere saygılıyım tabiki ama ben karşıyım.
geçen sirkecide bi turist bey gördüm ben utandım.

çok geçmiş olsun bu arada bisiklette bu tarz kazalar malesef var aslında biraz da tadı tuzu tamamen güvenli olsa bu kadar tadı olmaz :)

Geçmiş olsun gerçekten. Artık sokaklarda hayvanlaşmış insanlar dolaşıyor, insan demeye bin şahit ister. İnsan ölür ama insanlık ölmek diye bir söz var, demek ki artık bu insanlıktan çıkmış seninde yine verilmiş sadakan varmış diyelim. Allah daha kötülerini göstermesin arkadaşım.

@Bora Doruk

Geçmiş olsun tekrardan Doruk kardeş, inşallah bir daha yaşamazsın böyle birşey

@Umut SÜRÜCÜ

Umutcum Merhaba..Birlikte kuralım Senaryo..Bir yol dusun..Ve yol ustünde sol taraf bisiklet yolu..Ben bisiklet yolunun sagından gıderken adam arkamdan sagdan vurdu..Yere serildim..Sol ayagı ile sendeledi..Sonra saga dogru az gıttı bisiklet ile..Ardından hic bozmadan bastı..Adama hıc bisey olmadı..Bide tandem adamda olunca beni pert etti..Benim cevabını bulamadıgım soru ayagımı nereye vurdum..Diz kapagının altı resmen delindi..yag gibi sivi olustu ayagımda Gri renkte..yere mi carptım pedalımı yaptı anlamadım..Kafamı kaldırdıgımda hızla gidiyordu..zincire atıldım halledene kadar arkasından gıttım o sıcaklıkla ama yok..Nasılsa denk gelir Dostum..Eskişehir kücük yer..Ve size sunuda söyleyeyım..Ben Düstüm yanımda az geride durak vardı..1 kişi bile bakmadı..İnsanlık nerde bilmiyorum.

@Tolga Çavuşlar

Eywallah tolga Tesekkür ederim..Amin

@Mustafa demirbacak

Tesekkürker Mustafa Kardesım..isallah

Akşamki sürüşte başıma gelen bir olay. Twitter'da bir bilgiseli olarak anlattım. Benim,bu dünya ve insanlık adına herhangi bir umudum yok açıkçası..
Az önce haberi geldi. Bisiklet üzerinden geçtiği için ciğerleri zarar görmüş ve maalesef ölmüş ☹

Son düzenleme:
Akşamki sürüşte başıma gelen bir olay. Twitter'da bir bilgiseli olarak anlattım. Benim,bu dünya ve insanlık adına herhangi bir umudum yok açıkçası..
Az önce haberi geldi. Bisiklet üzerinden geçtiği için ciğerleri zarar görmüş ve maalesef ölmüş ☹
Martıya tecavüz de edebilirlerdi ben buna bile şaşıramıyorum artık. İçinde insanlık olanlar için yaşaması zor bir ülke olduk malesef.

Keşke martı yavrusunu ezerken yavru martının ana-babasına da yakalansaydı. Hayatı boyunca unutamayacağı dakikalar yaşar, aklı başına gelirdi. Martının ve karganın yavrusunun mümkün mertebe uzağından geçin, başınıza bela almayın. Söz konusu olan o öküz kadar şanslı olamayabilirsiniz :)

• Üzgün
Tepkiler: Burak Altaç
Yaşlarımız biribirine yakın. Eskiden sokakta top oynayıp, aynı şişeden su içen, sepetle annesinin aşağıya salladığı salçalı ekmeği ikiye bölüp arkadaşıyla yiyen nesil pek kalmadı. Dikdörtgen kutular insanları empati yeteneğinden uzaklaştırıp duyarsızlaştırıyor. Bizim zamanımızda da vardı böyle çocuklar. Bizim yapabileceğimiz tek şey vicdanlı bireyler yetiştirebilmek. Ben Allah'a şükür o konuda şanslıyım yerde giden karıncaya basmamaya dikkat eden bir evlat sahibiyim. İleride ve şimdiden üzülen taraf olacağının farkındayım ama umarsız olacağına üzülen olsun taraftarıyım. O şahısa gelince diğer tarafın varlığına inanmasak kafayı yiyeceğimiz çağda yaşıyoruz. Eskiden insanlar cahildi, kabaydı belki ama işledikleri kabahat karşısında mahçubiyet duyarlardı. Son 20 senede cehalet olayını pompaladılar Türkiye de, okumuş biraz olsun aydınlık nesli cahillere ezdirdiler. Konu nereden nereye geldi. Kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Çok haklısınız. :(

"Eşyayı bile incitme" denilen bir nesilden, bir şekilde ağaca ihtiyaç varsa, önce devrilmiş olanı bulan, kesmek zorundaysa ormana baltalarını sarıp sarmalayıp görünmeyecek şekle sokarak giren, "genç ağaçlar korkmasın, üzülmesin" diyen, nesilden, tüm doğaya ve canlılara hatta cansız varlıklara bile saygı duyan bir nesilden, nerelere geldik :_(.

2 Kızım var ve henüz 6 ve 8 yaşlarının içindeler. Her ikisine de canlıların her birinin ne kadar özel olduklarını öğretmek için uğraşıyorum. Her ikisi de bu konuda oldukça duygusallar.
Daha çok ufakken küçük kızım bir çiçek kopardığında, "o çiçeği neden ailesinin içinden koparıp aldın. Şimdi çok üzülecek. Bak orada annesi babası ve kardeşleri ile birlikte daha mutlu ve renkli yaşıyordu. Hiç bir çiçeği incitmeyelim kızım." demiştim. Hemen kopardığı yere geri koyup, "baba şimdi mutlu mudur?" demişti.
Şu an üzerlerinde bunun çok büyük etkisini görüyorum.

Hepimiz önce kendi çevremizden sorumluyuz. Yaşadığı yerin değerini bilmeli, öğretmeli, bunu nesilden nesile kalabalıklaşarak yaymalıyız. Bizlerin aslında doğadan ve diğer canlılardan üstün olmadığımızı, onlarla birlikte ve onların bir parçası olduğumuzu öğretmeliyiz. Yavrularımızın, onların yavrularının tüm dünyanın güzel yaşaması için var gücümüzle bıkmadan kendi soyumuza doğruları saygı ve sevgiyi öğretmek aşılamak zorundayız.

Bence insanlık ölmedi ama kalite bayağı düştü.
Dün akşam bisikletle kavşakta kırmizı ışikda bekleyen araclara yaklaşirken yeşil yandı ben de henüz durmadığım için araclardan önce çıkış yaparak kavşağı geçtim.
Arkamdan hızla kalkis yapan araç can havli ile önume kırarak sağa dönüş yaptı fren yapmasam carpiyordum. Dönduğu yol ıssiz bir çıkmaz sokak gidip şunu bi yakalayip derdi neymiş anlayayim dedim.
Gittim ( arabadan 5 tane hiyar cikabilir evde denemeyin) azdan az coktan çok deyip yaninda durdum. Siyah camini tiklattim.
"Hemşerim yaptiğin hareket doğrumu senin" dedim
Pişkin utanmaz bir tavirla
"Tamam tamam napayim benide sıkıştırdılar" diye soylendi.
Aslinda olay şu" vay sen beni nasil gecersin" ezikliği ve kompleksli maganda nin sorumsuzlugu binlerce var bunlardan malesef

Son düzenleme:
Bir sabah kahvaltıda kızım ekmeğin en sevdiği yerini son lokma için kenara ayırınca annem anlattı:

Küçüklüğünde, kuzu ve oğlakları ana sürüden ayrı yayma işini çocuklar yapıyor. Her çocuğun çantasına evden bir ekmek dürümü konuyor, içinde peynir ya da çökelek var. Öğle vakti tüm çocuklar toplanıp birlikte yiyorlar ve her çocuk diğerlerine belli etmeden bir lokmasını kenara ayırıyor. Buna "kurt kuş payı" deniyor. Yemeğin sonunda, annemin şimdi hatırlamadığı bir mani söylenerek bu son lokmalar etrafa atılıyor. Ayırmayıp atamayan çocuk yere yatırılıp üstüne ufak bir taş konuyor ve gökyüzünde bir kuş görülene kadar öylece bekliyor.

Karnını doyurmaya bile yetmeyecek günlük hakkının son lokmasını kurtla kuşla paylaşan bir nesilden, bugünkü neslin beton aşkına nasıl geldiğimizi düşünürseniz tüm soruların cevaplarını orada bulabilirsiniz.

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım kısa zamanda iyileşirsin.

Bu ya da buna benzer, ya da daha kötü durumlarda delil olarak kullanılabilmesi için iyi bir aksiyon kamerasına kesinlikle ihtiyaç var.
Maalesef GoPro ve DJI dışındaki markalar benim istediğim görüntüyü veremiyorlar. Onlara da bütçe ayıramadığımız için boş gidip geliyoruz. Üstelik ilk yaşadığımız sakatlıkta vah-tüh diyeceğimizi bildiğimiz halde.

İkinci el falan uygun fiyata verecek olan varsa yeşillendirsin.

Geri