Scudo Sports

İnsanların bisikletlerimize çok garip bakması

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
Merhabalar öncelikle daha önceki tur yazılarımızdada bahsetmiştik insanlar hep bizi KEG ve formalı görünce yabancı turist sanıyor filan diye ama bugun abimle birlikte anneaneme yemek götürüyorduk bisikletle ve üzerimizde ne KEG vardı nede forma, öyle günlük şort tşört terlik :D ama millet garip garip bakıyordu bisikletlerimize.Sizlerdede böyle oluyormu?Galiba hidrolik frenler garip geliyor onlara yada kadro rengi mi yada başka birşeymi anlayamadım, öküzün trene baktığı gibi bakıyorlar ve bazen rahatsız oluyorum.

Scudo
sizin işiniz daha da zor :( :D bizim ülkenin insanları dünyada en fazla ekmek yiyen ülke ama daha düzelemedik, anlaşılan daha çok 40 fırın ekmek yememiz gerek :D

Ben de aynı durumla karşı karşıyayım. Bisikletim yol/yarış bisikleti olunca dikkat çekiyor heralde diyordum ama başka bisikletlerde de sorun varmış demek ki. :D

Aslında o insanların cahilliklerini gösteriyor çünki adam hayatında öle Hidrolik frenli mavic jant setli xx döşeli bi bisiklet görmemiştir. Bence hiç bi kötü niyetleri yok banada çok itici geliyorlar ama nabalım milletimiz cahil zamanla düzelir diye umut ediyorum. Bir de bu tüplü ve öfkeli serisi var (şahin,kartal,doğan,serçe) genelde bu arabanın yere yakınlarından ve son ses müzik olanlarından biraz daha uzak duruyorum uzun yolda azkalsın eziyordu ş........ bide camdan çıkıp küfredior...

İnsanlarımız bilinçsiz ve kaba. Yolda giderken yüksek hızda yanından bağırarak geçen motorcular mı dersin, gece turlarında saklanıp taş fırlatan gençler mi dersin bir sürü olay oluyor her gün. Bugün üzülerek ifade ediyorum Trafik kazasında kaybettiğimiz arkadaşlarımız için yaptığımız tur da ters yoldan gelen motorcunun laf atmasını mı, arabasıyla önümüzü kesen şoförlerimi yada kırmızı ışıkta geçmesine rağmen bizi suçlayan motorcuya mı laf anlatalım. En acı günümüzde, insanlarımıza bir farkındalık yaratıp trafikte bizimde yerimiz olduğunu gösteren sessiz turumuzda bile 110 bisikletliye kafa tutmaya çalışan insanlarımıza daha ne söyleyebiliriz ki? Belki zamanla bir şeyler düzelir diye umut etmekten başka elimden bir şey gelmiyor

bizim milletimiz önce çuvaldızı kendine batırmayı öğrenmeli, bizim milletce yaptığımız tek şey var pof poflamak herleyi çok övünüyoruz ve dışarıyı çok eleştiriyoruz.EĞİTİM ŞART!!!

sorun tek bisikletle ilgili değil yani bisiklet hidrolik olmuş xtr olmuş vs zaten onlar ondan anlamıyor. özellikle erkeklerde bu olay cok var. dolmuşta yolda insanları gözlemliyorum erkekler nerde bir hoş bayan görseler içine düşecek gibi bakıyor tamam güzel bir bayan görürsün ama herşeyin bir adabı usulu vardır öyle öküz gibi bakılmaz.

@Faruk ONGUN

sürçü lisan ettiysek aff ola :) Eskiden köpeklerden korkardım ama iki ayaklı hayvanlar daha korkutucu.Yabancı ülkelerdede böyle şey olmuyormu oluyor ama daha az.Belki konuyla ilgisi yok ama new yorkda çalınan bisikletleri görünce şok olmuştuk.Ayna programının New york bölümünü izlerseniz ne demek istediğimi anlayabilir herkes.

ohoo olmazmı ya kaldırımdan geçen insanları duyuyorum hep bak bu yarış bisikleti falan diyolar aslında yarış falan değil mtb var altımda :)

kadro şekli arip geliyor insanlara
disk frenler falan

• Beğen
Tepkiler: Ali Serdar GÖK
@Oğuzcan Gedik

abimede aynısını demişlerdi, bir keresinde abime, abi yarıştan mı geliyon demişler oda yok antrman yapıyom demiş( üstünde KEG, forma olunca).ama güzel oluyor insanlar göre göre alışıyor artık bizim burda kask takanların sayısında artış var, çocuklar, astsubay ve uzmanları filan kasklı görüyorum.

Bugunkü manavgat-antalya turumuzda 2 bıdık geldi yanımıza küçük olanı büyüğü dürtüp "sorsana bir yabancımıymış hellooo" dedi. Bizde çocukları bozmadık artık :D

bakan baksın boşverin siz önünüze bakın açıkçası benim hoşuma gidiyor diğer insanların bana şaşkınlıkla bakması bu insanlar bu şekilde öğrenecek bisiklet kültürünü başka yolu yok

Geçende üşendim bisikletle bakkala gittim gitmez olaydım herkes dönüp bakıyor daha doğrusu süzüyor sanki çok kaslı ve yapılı biriymişim gibi bir bana bir bisiklete belli bir yere kadar iyi ve normal fakat bir yerden sonra insan rahatsız olmaya başlıyor. Kısacası yaklaşık olarak dediklerinizin aynısı ama Mesut abinin dediği gibi alıştırmak için şart.
İyi Akşamlar.

@Faruk ONGUN

Bu tür konular çok açılmaya başladı, bence de insanlarımızı rencide etmeden konuşmamız bizim gibi insanlar için daha uygun olur.

Sırf başkaları boş boş bakıyor diye bu kadar sızlanıp başlıklar açılacaksa hiç binmeyin siz daha iyi yani :) .Önünüzdeki yoldan çok başkalarına bakıyorsunuz hrealde acaba ne kadar süre bakıcak,bakarkenki surat ifadesi nasıl olacak falan diye .Siz o şekilde bakarsanız elbet biri bir şey der tabi.Tam takım giyinerek her gün çıkıyorum daha negatif bir laf eden çıkmadı.Dikkatinizi etrafınızdakiler ve onların bakışları yerine yolunuza odaklamanız her türlü yararınıza olur

@A.Kadir Ünal

Aynı şekilde dün yaptığımız Antalya-Side yolunca sabah 9 gibi manavgata 17km kala Motorlunun teki dibimizden geçerken koluma yumruk atmaya kalktı tabi ki o an refleks olarak dirsek attım haliyle ancak arkadan erkeksen in motorundan cart-curt küfürler sonucu kaçmayı tercih etti bu gibi insan dışı ki kendilerine hayvan kelimesi bile layık olmayan canlılar yüzünden bir çok insan şikayetçi. Bunun sebebinin insanların cahilliği ve bisikleti, bisikletçileri tanımamasına bağlıyorum ki eğer böyle bir durum olsa bile bu cahillikle yine saygısızca davranıp hareketlerinde bir değişme olmayacağı kanaatindeyim.
Saygılar.

Geri