İnsan gücüyle ulaşılan en yüksek hız: 144 km/s

eyoldas

Üye
Kayıt
22 Şubat 2016
Mesaj
2
Tepki
3
Yaş
36
Şehir
istanbul
İsim
eyoldas
Bisiklet
Sedona
Haberin Özeti
Bu yıl 12-17 Eylül tarihleri arasında yapılan Dünya İnsan Gücü Hız Yarışması’nda yeni rekorlar kırıldı. Yarışmacıların özel tasarımlı motorsuz araçları kullanarak mümkün olan en yüksek hıza ulaşmaya çalıştığı yarışmada geçtiğimiz yıl Kanada’lı (link) takımından Todd Reichert saatte 139,21 km hıza ulaşarak dünya rekorunu (link). Bu yıl bu rekor bir değil iki defa kırıldı.
Altı gün boyunca süren yarışmada takımlar ABD’nin Nevada eyaletinin Battle Mountain bölgesindeki piste teker teker çıkarak şanslarını denediler. İlk gün aşırı hızdan kaynaklanan sarsılma sebebiyle bir kaza atlatıldı. Kanadalı ETA Prime takımının yaşadığı kaza hafif sıyrıklarla atlatıldı.
Salı günü yapılması planlanan hız denemeleri yağmur gerekçesiyle iptal edildi ve yarışmacılar kendilerini izlemeye gelen çocuklarla vakit geçirdi.
İlk rekor

Çarşamba günü tekrar başlayan denemelerde ETA Prime takımından Todd Reichert, kendisine ait olan rekoru geliştirerek saatte 142,04 km’ye çıkardı. Bu rekor aynı zamanda ünlü bilim kurgu filmi Geleceğe Dönüş’te zamanda yolculuk yapabilmek için gerekli olan saatte 88 mil hıza ilk kez motorsuz bir kara aracıyla ulaşıldığı anlamına geliyordu.

Perşembe günü tekrar saatte 140 km’yi geçen Todd Reichert, tekerinin arasına sıkışan bir köpük parçasının kendisini yavaşlatması sebebiyle dünya rekorunu kıramadı ve 141,01 km’de kaldı. Cuma günü yine aynı performansı gösteren ETA takımı 128 km’yi geçemedi. Sorunun sebebi araştırıldığında, denemeler sırasında aracın çarptığı bir böceğin aracın aerodinamiğini etkilediği anlaşıldı.
Son günde bir rekor daha

Cumartesi günü, yarışmanın son gününde tekrar piste çıkan ETA ve Reichart bu kez köpük parçası ya da böcekler tarafından engellenemedi. Reichart’ın performansı iledünya rekoru saatte 144,17 km’ye ulaştı. Yarışmada saatte 90 milin zorlanması bekleniyordu. Reichart’ın rekoru 89,59 ile bu limite çok yaklaştı. Ancak artık bu rekor seneye gerçekleştirilecek olan yarışmaya kaldı.



Kaynak: (link)
 
Scudo

Fat1h

Forum Demirbaşı
Kayıt
4 Nisan 2013
Mesaj
491
Tepki
592
Şehir
İstanbul
İsim
Fatih ÇAKMAKCI
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Single Speed
Rekor buna derim, bir tanesini o hıza kadar araba çekiyor ve oradan yükseldiği hıza rekor diyor.
 

emir yakup bulut

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Ekim 2011
Mesaj
1.054
Tepki
1.426
Şehir
samsun
Bisiklet
Ghost
velomobil...Türkiye'de buna sahip olan bir kimse var mıdır, bunu kiralayabileceğimiz, deneyebileceğimiz bir yer? Trikeverde adında İzmir menşeli yatay bisiklet üreten yerli bir firma vardı , "sport" adında hızdan ziyade konfor için üretilmiş bir model piyasaya sürdüler fakat "performans" adındaki benim gibi rekumbentle süratinden dolayı ilgilenenleri memnun edecek modeli 2 yıldır piyasaya sunmadılar, neden ?Bence bisikletin geleceği yatay bisiklette.