Scudo Sports

İngiliz turistlere Ordu'da köylü dayağı

yaklaşık 7 hafta önce ereğli akcakoca arasında turuma devam ederken aksi istikametten gelen bir tur bisikletcisi gördüm ve hemen el ettim.önce biraz tereddüt edip sonra durdu.ben türk sanmıştım oysaki ispanyoldu.
ben türk olduğumu söyledim inandırmak çok güç oldu...
o zaman bi anlam veremedim ama bu olaydan sonra ahvalimize aşikarım..
turistimizin aklında nasıl bi türk imajı varsa beni bi türlü oraya sığdıramadı.tabi bu olaydaki gibi soydaşlarımız hep ön plana çıktığı için böyle bi yargıda bulunmakta haklılar..
tüm benliğimle kınıyorum..turist arkadaşlarımıza çok çok geçmiş olsun..

Scudo
Bu konuda yapılması gereken orgutlu ve turk insanın birlikteliğini içerecek şekilde
yapılmalıdır.Olay olmuş,artık telafisine bakmamız gerek.

İşte onu beceremezsek,o zaman daha vahim olur herşey.
Önerilerde bulunalım ve en mantıklısını zaman geeçirmeden yapalım.
Yuzlerce bisikletli şu anda yanlarında olmalıydı.
Ancak boyle teselli bulabiliriz.

Az önce ana haber bülteninde gösterdi, adamin kolu dirsege kadar alcida. Cok üzücü.. yapan da cahil köylüler... bu nasil bir mantikdir ya? anlamasi cok güc... biz heralde hicbir zaman kalkinamayacagiz....:(

sizler bisikletin tam ortasındasınız. Orduda bu konuda ne yapılıp yapılmadıgını ogrenelim. Ve o insanlara moral verelim. Onu beceremezsek o zaman işte felaket olur.Bunların hepisi afedersiniz ama ayni soydan derler.

Selamlar,
Haberi ilk okuduğumda tüylerim diken diken oldu. Kısa süre içinde Ulubey Devlet Hastanesi ve Jandarmaya telefon açıp mağdur geszginlerimizin yerini öğrenmeye çalıştım. Bu sabah taburcu olmuşlar... Ordu Truzim İl Müdürlüğü'nden bu gezginleri ziyaret eden birisini sora soruçtura buldum.

Edindiğim bilgiler:
* Gezginlerin sağlık durumu ve moralleri iyiymiş.
* Darpta bulunan şahıslar nezarete alınmış (daha fazla bilgim yok)
*Ulubey'de gezginlere kalcak yer ayarlayıp yardım eden hemşirelerden birisi çalıştığım şantiyedeki bir abimizin nişanlısı çıktı :) Fakat şimdi taburcu olduklarından dolayı bir haberlerini alamadım.
*Şu an Ordu'da bir yardım sever ailenin evinde kalıyorlarmış. Fakat ben evi bilmediğimden ve gezginlerle alakalı herhangi bir iletişim bilgisi edinemediğimden elim kolum bağlı oturuyorum. Bir ihtimal Truzim İl Müd'deki görevli, gezginlere ulaşabileceğim bir numara bulabilirse bana iletecekti....

Aslında biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım,illa ki imajımız asla düzelmiyor bu insanların gözünde!...
Turist 1: Turk
Turist 2: Let's go!Let's go!C'mon!

hindistan - afganistan - pakistan -iran vs hep vız gelir tırıs gider, tarih de öyle demiyor mu:) kültürsüz, cahil, eğitimsiz kalmış bir türkü dünya da hiçbir güç durduramaz, onlar içlerindeki hayvani dürtüyü çok kolay açığa çıkarıyorlar, bizler ise eğitildiğimiz için sabrediyoruz, damarlarımızda akan kanın tarihi gerçeği var, boşuna barbar dememişler ...

Barbar??? Tarihi iyice araştırmanızı tavsiye ederim !!! Savaşlarda hangi milletler insanlığa yakışmayan hareketler yapmışlar iyice bir araştırın.... Sonra barbarlığın tanımını iyice öğrenip, sonra kimlerin barbar olduğunu tekrardan tesbit edin....

Konunun amacı dışında bir mesaj oldu biliyorum, fakat böylesine gerçek dışı bir yazıya kayıtsız kalamadım....

@polo34

Ancak eğitimle; cahillik ve beraberinde gelen zorbalık durdurulabilinir. Bunun için de devletimiz tarafından eğitime daha fazla kaynak ayrılması gerekiyor.. Açıkcası bizden alınan vergiler başta eğitime gitmeli ki daha hızlı yol alabilecek kapasiteye biran önce ulaşalım. Bugünü değil yarını, bireyi değil geneli düşünmeyi öğrenmeliyiz!

@bisikletcanavari

ben belki de sizden daha milliyetçi bir vatandaşım ama o barbar lafını bize söyleyenler yabancılar, onların bu lafını doğrulayan hareketler olunca kan beynimize sıçrıyor tabiki ...kimseyle tarih tartışması yapmaya niyetim yok, olay çok geri zekalıca yapılmış iğrenç bir davranış, ben hergün trafikte bu tip adamları görüyorum, bunları yapabilmek için köylü olmaya da gerek yok, cahillik işte ..

(link)

İtalyan performans sanatçısı barış geline tecavüz unutulmadan bisikletle dünya turuna çıkan Danimarkalı kadın turist Yozgat'da parası gasp edildikten sonra tecavüz edildi

Bisikletle dünya turuna çıkan Danimarkalı kadın turist T.B.'ye Yozgat'ın Sorgun ilçesi yakınlarında tecavüz edip parasını gasp ettikleri iddia edilen iki kişi tutuklandı. Hollanda'da yaşayan ve eşinden boşandığı öğrenilen Danimarkalı T.B., bisikletiyle Yozgat üzerinden Kapadokya bölgesine giderken Sorgun'a bağlı Karaveli köyü yakınlarındaki çeşme başında mola verdiğini, bu sırada yanına gelen iki kişinin kendisine tecavüz ettiğini ve parasını gasp ettiklerini söyledi.
Kadın turistin verdiği eşkal üzerine kapsamlı araştırma başlatan jandarma ve polis ekipleri, O.A. (17) ile F.Ş.'yi (22) kısa sürede yakaladı.
Sorgun Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alınan O.A. ve F.Ş., Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra pazar günü Sorgun Adliyesi'ne sevk edildi. İki zanlı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanıp Yozgat E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Turist kadının gasp edilen parası da zanlıların üzerinden çıktı ve tutanakla kendisine teslim edildi. Zanlıları kısa sürede yakalayan güvenlik güçlerine teşekkür eden T.B., dün bisikletiyle ilçeden ayrıldı.

@polo34

İstiklal Marşımız da ''medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar'' cümlesini iyi anlamak gerek... Bize ''barbar'' diyenlerin tarihte daha büyük hatalarının olduğunu görememek için kör olmaktan öte bir özre sahip olmak gerektiğine inanıyorum... Hadi tarihi geçtim... Son 10 yıl içerisinde sadece haberlerde gördüğünüz barbarlıklar kimlerin barbar olduğunu açıklamaya yeter... Türkler hiçbir zaman insanları canlı canlı yakmamıştır, bir toplumu çeşitli yollarla asimile etmeye çalışmamıştır, savaş meydanında bile mertçe çarğışıp, insanlıktan uzaklaşmamışlardır. (Gelibolu belgeselini seyredip, bir düşmanın ağzından Türk askerlerini öğrenin derim), koca iki şehri bir anda yok edip, arazıyi yıllarca yaşanılamaz hale getiren ve birsürü insanı sakat bırakan ve hala bununla grur duyan da biz değiliz.....

Konu hakkındaki son mesajımdır...Eğer konu hakkında derinlemesine düşüncesini belirtmek isteyen varsa yeni bir başlık açıp, düşüncelerini bildirmelerini rica ediyorum. Konu amacından sapıyor çünkü. Cevabıma karşılık cevap vermek isteyen varsa özel msj yoluyla da ulaşabilir...

akşam haberlerinde izledim çok üzücü, ama ne yazıkki şaşırtıcı da gelmedi bana işin acı tarafı da bu olsa gerek sanırım bu tür haberler duymaya da alışıyoruz ki bu çok kötü... toplum olarak daha bilinçli ve daha duyarlı olmalıyız. Ve kesinlikle bu tür eylemlerde bulunan kişilere de tepkimizi vermeliyiz her ortamda...

@@hmet80

bende akşam haberlerinde izledim, dayanamadım hemen bir konu açtım, erkenden başka arkadaşlar açmış, bir an da kan beynime sıçradı, ne diyeceğimi şaşırdım olay karşısında, bu kadar da olmaz dedim, hindistandan buraya kadar gelmişler, bizimkiler ne etmişler, iyi ki tecavüze uğramamışlar

Ordu'da rezillik - bisikletliler

aynı konuya motosiklet sitesinde de yer verdim, oradan da istenirse takip edilebilir, sinirim geçmedi hala, tv son osmalı yandım ali var, onun da etkisi olabilir :)

bende şimdi televizyonda gördüm kınıyorum cahil adamlar,allahtan turistler şikayetçi olmamış ülkemin adını lekeliyorlar!şimdi sor turiste neder acaba bu turistlerle ilgilenmek lazım diyorum!

@bisikletcanavari

biz zaten adam olmayız, ilkel adam, .... gibi cümleleri kurmaya başlamadan önce gözden kaçıranlar için yukardaki alıntıyı yapayım dedim. allahtan orduda yaşayan avrupalı, medeni insanlar yardım etmiş o mazlumlara. eminimki o zulmu gören arkadaşlar bir milleti toptan aşağılayıcı cümleleri kurmakta bu kadar aceleci davranmamışlardır.

amerika ohio toledo'daki bisikletçiye karşı yapılan şiddet olayı. (link)
daha yeni olmuş. yaklaşık 1 ay önce. adamı tartaklamışlar bisiklet sürerken, ne adamın ne de yorum yapanların cümlelerinin içinde biz amerikalılar zaten diye bir kelime öbeği yok.
bu da kanada'da olmuş, (link) bazılarınızın ağzından sular akabilir aha adamın adı da sultan ahmet diye. adam taksi şöförü ve bir bisikletçiyi ezmeye çalışmış. haber hakkında yorum yapanların birisi bile adam zaten allahın arabı, doğulusu, ilkel adamı diye yorum yapmamış. onun yerine suçta odaklanmışlar, kaza mı yoksa adam öldürmeye kasıt mı diye.
burada da o kazaya karışan bisikletçinin sözleri var ki adam kaza sonucunda ayağını kaybetmiş. (link)
cümlelerinin tamamı kazayla ilgili. bir milleti aşağılamayla değil.
burada ise başka bir bisikletliye saldırı vakası (link) . polis ciddiye almamış adamlar onu tartışıyor polis niye ciddiye almadı diye. bir kaçıda vakayı ilk bilidiren tehdit ve saldırı girişiminde bulunanın rengini belirtmiş ilk yazısında, anlaşılan saldırgan zenciymiş, bir kaçı ayrımcılık yaptığı için eleştirmiş onu. daha kıyamet kadar böyle yazı bulunur nette, okumak anlamak isteyene. suç varsa suç üzerinde yoğunlaşılır, ki öyle yapmışlar, kendi milletlerine küfretmek üzerinde yoğunlaşmamışlar.
ha birde adam 30 oğlu 18 yaşında . basit matematik 30-18= 12. bir yıl hamilelik dönemi 12-1= 11 . demekki adam 11 yaşında evlenmiş ve hemen çocuğu olmuş. kimse bunada şaşmamış bu nasıl iş diye. hatta inanmakta hiç beis görülmemiş.
şimdi isterseniz konun başına dönüp bizim vakada yazılanlara ve konun nasıl ele alındığını bir daha okuyun. insanlıktan nasibi almamış birisi kalkmış bir halt etmiş ki bu hepimizin başına gelebilirdi ki kısmen benim başıma 3-4 yıl önce geldi, sonuç ilkel insanlıktan tutunda türk milleti böyle işte ile giden cümleler. ben türk milletine mensubum ve mensubu olduğum millet adının zırt pırt hak etmediği halde hakaret cümlelerinin içinde geçmesinden son derece rahatsız oluyorum. beşerin şaşmadığını iddia etmiyorum ama sorumlusu olmadığım bir olaydan sorumlu tutulmayıda açıkçası hiç istemiyorum.

Değerli forum üyeleri..
Midilli turunda adalıların bizleri şaşkına çeviren davranışların başında bisiklete gösterdikleri saygı ve özen olmuştu..Rampalarda hiç bir sürücü bisikleti sollamıyordu.Taa ki tepe üstüne gelip uzun bir görüş mesafesine ulaşıncaya kadar.. Ardından bisikletlilerin olabildiğince uzak solundan, dostça el sallayarak, bazen hafif bir kornayla yaptığımız işi destekler mimiklerle geçip gidiyorlardı.
Pek çok arkadaşımız yurt dışında pek çok tur gerçekleştirdi bu güne değin... AB ülkelerinde zaten bu saygının gösterildiğini biliyoruz da, Uzakdoğuda yaklaşık üç aydır pedal çeviren arkadaşımız Evrim YİĞİT'te pedal bastığı ülkelerde bisiklete gösterilen saygının altını çiziyor forumdaki yazılarında...
Kaç ülke dolaşan Soner Saruhanlı dostun deneyimleri birkaç satır yukarıda...
Her fırsatta misafirperverlikten söz ederiz..Bize barbar dendiğinde büyük tepkiler veririz..Hep çuvaldızı bizim dışımızdakilere batırır. Kötülüklerin ardında hep dış mihrak ararız... Ama tayt giydikleri için kendi sporcularımızı da biz döveriz.
Bisikletçiler neden düntanın geri kalmış dediğimiz ülkelerinde değil de bizim ülkemizde tecavüze uğrarlar? Neden bizim ülkemizde öldürülürler?..
Radikal gazetesinin internet sayfasında dün okuduğum bir haber nedeniyle içim acıyor.Keyfim kaçmış durumda..
Haberi okuduğum andan itibaeren tek bir soruya cevap arıyorum
Biz neden böyleyiz???..
Kimse üç beş kişinin yaptığı bu hareketler topluma maledilemez biçiminde hamaset yapmasın.Bu konuda yeterince doluyuz.Ve üç beş kişi değil aslında bu adamlar..İçimizde bu adamları hoş gördüğümüz için aslında hepimiz suçluyuz.
Bu forum üyelerinin de bisiklete bindikleri sürece, üstelik kendi ülkelerinde başlarından geçen olayları foruma taşırsak nasıl bir tabloyla karşılaşacağımızı bilmiyor muyuz? Dünyanın değişik coğrafyalarında pedal basan kadın ya da erkek Türk bisikletçiler güvenle pedal basarken...Yabancılar neden ülkemizde çekinerek, ürkek vaziyette korkuyla pedal basıyorlar??
Birlikte pedal bastığım tüm yabancılarda gözlemlediğim bir durum bu.. Bu soruların cevabını dürüstçe aramalıyız bence.Bu tür olayların tekrar yaşanmaması dileğimle saygılar..

Daha geçen pazar magandanın biri arabasını bilerek ve isteyerek üzerimize sürdü. Forumda benimle birlikte bu olaya tanık olan bir kişi var. Pis herif bir yandan sırıtıyor, bir yandan kornaya basıyordu.
Bugün emniyet şeridine giren biri, arkadaşımın üzerine çıkıyordu. Kendisine durumu izah ettiğimizde (trafik sıkışıktı ve zaten kimse bir yere gidemiyordu) pis pis konuşmakla ve sigarasının dumanını yüzümüze üfürmekle karşılık verdi. Ha emniyet şeridine giren tek o değildi, onun gibi yüzlercesi emniyet şeridini işgal etmişti, onlar yüzünden biz de gidemiyorduk.
Tabii ki mesele Türk olmak meselesi değil. Burada ırka gönderme yapmak yanlış. Ama toplum olarak birtakım sorunlar olduğu ortada. Google aramaları konusunda yetenekli arkadaşlar dünyadan örnekleri önümüze getiriyorlar. Ama biz de kendi çapımızda birkaç ülke gördük ve bisikletliye (genel olarak insana) olan saygı açısından bizimle onların arasında fersah fersah farklar var. Bu tür olaylar onlarda münferittir, bizde ise günlük hayatın normal bir parçası.
Kimse ben sorumlu değilim deyip kenara çekilemez. Bu tablodan bir şekilde hepimiz sorumluyuz. Ben kendi adıma benim ülkemde böyle olaylar (bakın tek bu olaya dayanarak söylemiyorum) meydana geldiği için çok utanıyorum. Mesele bu olayın gezginlere yapılmış olması da değil. KENDİ insanımıza da her gün yapıyoruz bunları. Sorunu görmeyip kafamızı kuma gömmeye devam edersek hiçbir şeyi düzeltemeyiz. Öncelikle sorunu açık ve net ortaya koymalıyız.
Sorun şu gibi geliyor bana: Bu ülkede gerek insan, gerekse hayvan, hayata saygı yok!
Bu haberden dolayı söylemiyorum bunu, her gün yaşadıklarımdan dolayı söylüyorum.

Geri