Scudo Sports

İmza Kampanyası: Deniz Otobüslerinde Bisiklet Ücretsiz Olmalı!

Scudo
Destekledik umarım meyvasınıda yeriz.

Bisikleti bir ulaşım aracı olarak kabul ettiği için İDO'ya elbetteki teşekkür ediyoruz ama çevreci, doğa dostu bisiklelerimiz pozitif ayrımcılığı haketmiyor mu sizcede?

İDO ve diğer toplu taşım araçlarının ücretsiz olmasını istememizdeki maksak kullanıcıların artmasını ve tam manasıyla bir ulaşım aracı olma özelliğinin yanında korbonmonoksit miktarını azaltmak, doğayı korumak yani tamamen çevreci duygularla istendiğini düşünüyorum ben. Bisikletlerin nüfusunun artması ucuz taşımacılığın ülkemize getirisi azımsanmayacak boyutlarda.

İstanbul gibi bir metropolün trafik sorunun bile anahtarı bizim iki tekerlekten geçmiyosa bana da Serap demesinler. :)

İstanbul gibi bir metropolün trafik sorunun bile anahtarı bizim iki tekerlekten geçmiyosa bana da Serap demesinler.

bu düşüncenin altına imzamı atarım

:in: :in: :in: :in: :in: :in:

destekliyoruz ve elele veriyoruz.

Ben kampanyaya katıldım ama Atakan bu ip adresinden daha önce katılınmış ibaresi yüzünden katılamıyor. Başka bir bilgisay mı bulmamız lazım, yoksa laptopu koltuğumuzun altına alıp AVM leri dolaşıp başka bir erişim noktasından mı bağlanmalıyız?

• Beğen
Tepkiler: Cool_uzak
Modeminizi kapatıp açarsanız ip adresiniz yenilenir.(Eğer statik ip kullanmıyorsanız böyle)

Bir imzada benden ;)

Şehir içi ido deniz otobüsü seferleri (Bisiklet 3 TL) :
Deniz otobüslerinin yolcu kabinlerine yolcuların extradan para vermedikleri 15-20 kg lık valizler, bohçalar vs alınıyor; fakat benim extradan para vediğim (3 tl) 13 kg lık bisikletim kabinin dışında deniz otobüsünün arkasında parmaklıklara dayandırılıyor.

Şehirlerarası ido seferleri (Bisiklet 5 TL) :
Yolcuların yanlarında getirdikleri, ücretsiz olarak ido tarafından taşınan 20 kg lık çuvallar, bavullar, torbalar vs için özel yerler var; fakat benim 13 kg lık (arabanın arkasında takılı durumda dahi olsa extradan taşınması için 5 TL ödediğim) bisikletim için bir koyulacak yer belirlenmemiş. "Demire, kenara vs bi yere koy" mantığı güdülüyor.

Bu ne pehriz, bu ne lahana turşusu?
Bisikletin fiyatlandırması neden ne ye göre 5 tl veya 3 tl dir.
Boyutuna mı? Ağırlığına mı? yoksa ismine mi....?

@Bora Akkulak

Uludağ turundan dönerken Kaptanın emri ile bisikletler motosikletlerle en son binecek diye bizi beklettiler. Kaptan Araç girişinde gelen araçlara yol göstererek bizzat yerleştiriyordu. Yorgunuz bekletmeyin dedim. Telsiz ile kaptana bildirdiler. Görevlinin anladığı ama benim anlayamadığım bir yanıt geldi. Sonunda görevli tercümeyi yaptı. Gemi ful dolu, bisikletler ile motosikletler en son binecekler. Belkide bizleri motosiklet sınıfına sokarak para alıyoruz ama sizin aletleri yükle bir tutmuyoruz, diyerek gururlandırmak istemiştir. :)

Keşke önceden görebilseydim, daha yeni bu başlığı gördüğüm için kampanyaya geçte olsa katıldım. Diğer pedalcı arkadaşlarıma da siteyi ve kampanyayı duyurayım.

• Beğen
Tepkiler: Serap Erdogan
Merhaba, bilgi için çok teşekkürler. İstanbul içi 3 Tl alınıyor, şehirlerarasını dikkate almamışız. Ancak dilekçeler imzalandıktan sonra üzerinde değişiklik yapmak dopru değil, o yüzden düzeltme yapamıyoruz. Mesajımız hala kesin ve net: 3-5 (üj-bej) farketmez, bisiklete para alınmasın! :)

@TOYGAR YONTGAN

592 toplam 600 e bir şey kalmadı en iyi katılım bu oldu
teşekkürler pedal sesi topluluğu

en yakın denize 300-500km uzaklıktayız dağlarda taşlardayız ama hep yanınızdayız

• Beğen
Tepkiler: Serap Erdogan
Geri