Scudo Sports

İlk Uzun Yol Deneyimim... İzmir-Çeşme-Ovacık 13.07.2013

@Caglayan.Yagci

Selam arkadaslar,

Cumartesi gunu uckuyular cesme yapacagiz...

Su anda iki kisiyiz. Ilgilenen olursa linkten bilgi alabilir...

Scudo
@ozer_kesgin

Özer hocam inanki tur sonundaki o yemek denize sıfır yaşanan yudumlanan o keyifli milli içkimiz :) paha biçilemezdi.. kesinlikle bir daha yaptığımızda haber edeceğim

• Beğen
Tepkiler: Engin Öz
Tebrik ediyorum. Umarım daha uzun yolculuklarınız da olur ve bizimle paylaşırsınız:)

• Beğen
Tepkiler: ozer_kesgin
Gece sürüşü şahsi fikrimce tehlikeli geliyor. Gün doğumu, Şafak vakti çıkarım. Yine de tebrik ederim. ilk uzun yol için iyi performans sergilemişsiniz.
Daha bisikleti alalı 2 ay oldu. Toplamda : 300 km yol gittim. şehiriçi deneme ve ısınma turlarım oldu. Orta yaş sebebi ile eskisi gibi dinç değiliz :p
Son 2 gündür de işe git gel 20 km yapıyorum. haftasonuna hazırlık. Bende sizin gibi cesaret edeceğim ama dayanabilecek miyim bilemiyorum.
Gidiş-Geliş : 150 km yi başlangıç olarak geçsin istemiyorum. Paylaşım için teşekkür ederim.

@Tolga Can

Hocam öncelikle biz orta yaş değiliz, gayet genciz. :) İkinci olarak toplamda benden fazla yol yapmışsınız. Benim bundan önce toplasan 100 km yi bulmazdı. Antrenman da yapıyorsanız hiç düşünmeyin derim, dökülün yollara. Şöyle bol fotoğraflı güzel bir anlatımla da desteklediniz mi tadından yenmez. Mutluluk palaşıldıkça çoğalan birşey :D

• Beğen
Tepkiler: Engin Öz
Tebrik ederim Özer Bey. Bende önümüzdeki hafta 23-24 temmuz gibi bir arkadaşımla beraber aynı güzergahı kullanarak çeşmeye gitmeyi planlıyordum. Gitmeden önce iyi bir konu başlığı oldu benim için :D. Bizde umarım güzel bir tur geçiririz.

@Görkem Coşkun
Teşekkürler, çok keyifli bir güzergah gerçekten.

Öncelikle tur için ayaklarınıza sağlık, tek başına gitmek bence iyi,bir başkasına göre iyi olmaya bilir. Ben Mayıs ayı başında Ankara-Alanya turu yaptım akşam 17'den sonra bisiklet kullanmadım, birazda keyfe keder oldu benim tur. Fazla zorlamadan gittim, son gün bir arkadaşım eşlik etti. Tek gittiğinizde doğayla başbasınız tabiki tercih, birkaç kişi olmakta ayrı. Hani tur çadırlı falan olursa, işin birazda eğlence kısmı olur. Dediğim gibi işi tamamen gidilecek rota ve planlamaya bağlı. Paylaşımınız için teşekkürler.

• Beğen
Valla kıskanmadım desem yalan... iyi cesaret. o yolu yalnız pedallamak. yolda bisiklete bişey olsa bitmek bilmezdi :) genede ayagına nefesıne sağlık. benimde Karaburun hedefim var bakalım muhtemelen kurban bayramı sonrası gıdeceğim ... tebrikler

@Engin Öz

Aman ağzından el alsın hocam :) Sorma ben de vardıktan sonra bunu düşündüm baya bi :)))
Aslında bu turu bi de SPD pedalla yapmak lazım, yokuşlarda insan arıyor... Teşekkürler değerli yorumların için...

Yanınızda iç lastik,tamir kiti var mıydı acaba.Merak ettim.

abii gercekten güzel bende ilk turumu yapıcam ama tek cıkmak istemiyorum istanbulda oturuyorum bii yoll arkadaşı arıyorum bay olsun bayan olsun fark etmez kısmet olursa istanbuldan bursaya gitmek istiyorum k.i.b iyi pedallamalar Saygılar

@Ozan Güneri
Tabi ki vardı hocam, onlar olmadan yola çıkılmaz zaten.

Özer Bey merhaba,

Öncelikle tebrik ederim, güzel tur olmuş. Bu tür turların tek başına yapılmasında bir sakınca görmüyorum ben kendi adıma. Eğer kondisyonunuza güveniyorsanız, yola çıkmadan birilerine haber verip, yanınıza telefonunuzu da aldıysanız özgürlüğün tadını çıkarın. Bisikletin en güzel yanlarından birisi de bu bence. Kimseye bağlı olmak zorunda değilsiniz, örneğin bir tenis, dağcılık vs. gibi. Rotayı iyi planlamak faydalı olacaktır. Tabi ki kafa dengi birkaç arkadaşla yapılacak turların keyfi de ayrı olacaktır bu da inkar edilemez. Unutmamak lazım ki mutluluk paylaştıkça çoğalır, zorluklar da azalır. Ayrıca tur esnasındaki beslenme çok çok önemli. Sık sık sıvı tüketmek, powerrade tarzı sporcu içeceklerinden, şekerli içeceklerden (kesinlikle redbull, burn gibi enerji içeceği içmeyin, yoğun spor esnasında kalp krizi riskini arttırıcı etkisi var ve zaten bu ürünlerin üzerinde de belirtiliyor) içmek gerekli. Sıvı, su alımı için susamayı beklememek lazım. Bunların yanında beslenmeye de dikkat etmek lazım. Tur esnasında Sizin de bahsettiğiniz gibi yanınıza enerji verecek, kuru kayısı, kuru yemiş, çikolata, enerji barı vb. yiyeceklerden almalısınız. Bunları tüketmek için de yine enerjinin düşmesi beklenmemeli. Ara ara tüketilmelidir.

Son olarak, manzaralardan ötürü iyi ki otobandan gitmemişim demişsiniz. Bisikletlerin zaten otobana girmesi yasak. Yandaki güvenlik şeridi oldukça geniş de olsa bazı kendini bilmez sürücüler son sürat bu şeritleri de kullanabiliyor. Yanı başınızdan 150-200 km/h hızla geçen araçlar ciddi anlamda tedirgin edecektir. Ve polisin de ceza yazma durumuyla karşı karşıya kalınabilir.

Selamlar,
Mehmet.

• Beğen
Özer Bey, zehiri almışsınız bu saatten sonra iflah olmazsınız. İkinci tur ne zaman? :)

• Beğen
@N. ÖZÜTÜRK
En kısa zamanda hocam, zehri baştan biraz yüksek doz aldım galiba, hala kasayı kaldıramıyorum :D :):):)

• Beğen
Tepkiler: NZM!
Özer hocam bu hafta çeşme turumuz var. Katılmak istersen memnun oluruz.

• Beğen
Geri