Scudo Sports

İlk uzun sürüş denememde vücut olarak tükendim, sorun ne olabilir?

Sanki birileri " şamar oğlanı " bekliyormuş...
Arkadaşımız gerçek yada hayal bir eylemsellik içine girmiş, ambulansa girmeden eve girebilmiş..
Velev ki yazdığı gibiyse her şey, sıkı bir ders almıştır. Değilse bir sonraki konuda pirincin taşlarını ayıklarken okuruz..

Scudo
Arkadașlar kusura bakmayın, ne yaptığımın farkında değildim.

Özellikle cahil cesareti ile bilinç ayrımını çok iyi yaptığımı düșünüyorum normal șartlarda ama bu sefer cidden boșluğuma denk geldi.

Söylediğim gibi 'ilk' denememdi ve ne yapacağım hakkında en ufak bir bilgim yoktu ki zaten 3 haftadır bisiklet sahibiyim. Baktım 100 değil 400-500 yapan insanlar var, ben de bilinçsizce 100 neden olmasın dedim.

Kızanlar olmuș haklı olarak, bir șey diyemem onlara. Forumda kötü niyetli insan sayısının yok denecek kadar az olduğunun da farkındayım, yoksa banane ulan der geçersiniz onun da farkındayım.

Özellikle kendimden ve forumdan özür diliyorum, eminim ki bir daha böyle bir hata yapmayacağım. Yukarıda da bahsettiğim gibi, ilk kez uzun yol yaptığım için ne yapacağım hakkında en ufak bir bilgi birikimi yoktu.

Bu arkadaş bence Foruma Veda etkinlikleri kapsamında veda edenlerden birisinin yeni trol hesabı. Değişik konularda ilginç ilginç mesajları oluyor.

Zayıflama amaçlı Önceki ramazanlarda Havalar daha sıcakken haziran ayında mesai sonrası 17- 20.30 saatleri arası hemen hemen her gün performanslı olarak yaklaşık 50 km sürüş yapıyordum oruçlu halde bir sıkıntı olmuyordu. Ama 100 km yüksek kondisyon yoksa sıkıntı olabilir.

@Heicks kardeşim ben biraz kızdım. Kırıldıysan kusura kalma. Susuz ve aç sürüşler sıkıntı çıkarır. Söylediklerimizi anlayacak hoş görüde olduğunu görmek beni memnun etti. Sağolasın. Sağlıkla kalasın iyi forumlar. :harika:

Sanki birileri " şamar oğlanı " bekliyormuş...
Arkadaşımız gerçek yada hayal bir eylemsellik içine girmiş, ambulansa girmeden eve girebilmiş..
Velev ki yazdığı gibiyse her şey, sıkı bir ders almıştır. Değilse bir sonraki konuda pirincin taşlarını ayıklarken okuruz..
Sağlık konularından prim yapacak bir insan değilim hocam, ilk kez böyle bir șey denediğim için ne yapmam gerektiği hakkında pek bir fikrim yoktu. Açıkçası bu yüzden tepki göreceğimi bile bilmiyordum ki șașırdım. Ya da herkes bugün sinirli idi ve kabak benim bașına patladı. Ne diyebilirim ki?
IMG_20210414_191633_017.jpg

@Heicks kardeşim ben biraz kızdım. Kırıldıysan kusura kalma. Susuz ve aç sürüşler sıkıntı çıkarır. Söylediklerimizi anlayacak hoş görüde olduğunu görmek beni memnun etti. Sağolasın. Sağlıkla kalasın iyi forumlar. :harika:
Sorun yok abi, teșekkür ederim. Söylediğim gibi, ne yapacağımı bilmediğim için böyle bir hata yaptım. Yoksa ben de canımı sokakta bulmadım ve sağlığıma da oldukça dikkat ederim her zaman. 🙃
Bu arkadaş bence Foruma Veda etkinlikleri kapsamında veda edenlerden birisinin yeni trol hesabı. Değişik konularda ilginç ilginç mesajları oluyor.
İlginç ya da trol olan bir tane mesajımı gösterebilir misiniz?

Oruçluydum'dan sonrasını okumadım. 😆
Yahu, ben altı ay sonra 50 km yaptım diye gururla paylaştım, forumca düğün, bayram yaptık. 😂
Yeni yeni kendime geldim, boșverin hocam 50 kilometre neyinize yetmiyor. 🙃 Bir süre binmem bisiklete, gerekli gıda takviyelerini yaptım ve yorgunluğun geçmesini bekliyorum.

Çok güzel olmuş bir daha yapmayın :D
Şaka bir yana riskli bir sürüş olmuş dikkatli davranın hocam aman dikkat. Açlık yine neyse de susuz bisiklet sürüşü motor yağı olmayan bir araçla trafiğe çıkmak gibi geliyor.

Yazları uzun sürüş yapan birisi olarak kışları soğuktan hiç sürmem. Bu süreçte vücudum da hantallaşıyor tabi. Uzun sürüşlerden önce kısa mesafeli sürüşler yapıp vücudumu alıştırıyorum, aksi halde keyiften ziyade işkenceye dönüyor.
Burada amacınız yol yapmak değil eğlenmek olmalı en azından benim için öyle.
Soğukta ya da rüzgarda sürdüyseniz çarpması oldukça normal, gerekli ekipmanlar temin edilmeli.
Bisiklet sürmek düşündüğünüzden daha çok vücudu yoruyor. O kadar saatte yaktığınız kalori 2000-3000 gibi rakamlara ulaşıyor uygun beslenmeniz gerekir.
Susuz sürmeniz intihar girişimi olmuş

internette araştırıp, daha az acı ile yapabileceğiniz intihar modelleri var. Bu denediğinizin intihardan bi farkı yok...
ucuz atlatmışsınız...

Büyük cesaret diyorum. Geçmiş olsun, benim de canım aralıksız şu an 50 km sürmek istiyor ama kondisyonum olmadığı için zorlamıyorum kendimi, hele de açken sürüyorsun bütün dikkatin, odağın düşüyor, bu işte sanırım biraz hırs yapmışssın, bu çok iyi bir şey değil gibi görünüyor, en azından benim de buradan aldığım, çıkardığım dersler oldu. Büyük geçmiş olsun tekrardan.

110 Km süren ben oruçlu iken 5 km süremem neyin kafasındasın kardeşim beslenmeden su içmeden durup dinlenmeden kademeli mesafe artışı yapmadan böyle çılgınlıklara kalkışmayın

Yeni yeni kendime geldim, boșverin hocam 50 kilometre neyinize yetmiyor. 🙃 Bir süre binmem bisiklete, gerekli gıda takviyelerini yaptım ve yorgunluğun geçmesini bekliyorum.
100'de yaparım. Ama belki altı ay sonra. Mesela yarın bir 60 deneyeceğim. Olursa yine hep beraber kutlarız. 😆

Evi telaşa vermeden önce şu bilgileri paylaşmakta yarar var . Sağlıklı yetişkin 70 kg ağırlığındaki erkek bireyde %15 yağ oranı normal kabul ediliyor. Bu atraksiyona giren genç arkadaşımızın 70 kg ağırlığında ve %10 yağ oranına sahip olduğunu farz edelim.
Bu oranlardaki yetişkin bir bireyin karaciğerinde glikojen olarak yaklaşık 300/400 kalori kadar enerji depolanır. Kaslarda depolanan glikojen miktarı ortalama 1200/1600 kalori arasındadır . Buna ortalama 100 kalori de kanda dolaşır halde bulunan glikojeni ekleyelim. Gelelim bu 70 kilo olan sağlıklı erkek bireyin yağ depolarına . Yağ depolarında da yaklaşık 63000 kalori bulunmaktadır. Bu 70 kiloluk erkek bireyin açlıktan ölmesi herhalde bir 20/25 günü bulur.

Gelelim dehidrasyona. Dehidrasyonun sonuçları hemen hemen herkesin malumudur fakat konudan anlaşılan dehidrasyonun her kişide aynı gerçekleşmediği ve farklı tolerans aralıklarında gerçekleştiği hususunun gözardı edilmesidir. Uzun süre susuzluğa maruz kalan vücudumuz öncelikle dışarıdan aldığımız suyu kullanır ve susuzluk devam ederse daha önceden yağlarda depolanan suyu kullanır . Kabul gören susuzluk toleransı 3 gün ile sınırlıdır ( bazı mucizeler hariç) .

Umalım ki konu sahibi yaptığı sürüşün kendisine faydadan çok zarar getirebileceğinin bilincine varsın. Herkese sağlıklı sürüşler diliyorum.

@Heicks geçmiş olsun, ayrıca tebrikler. Kişisel hedeflerinden birisini gerçekleştirmişsin. Ama yanlış zamanda ve hazırlık yapmadan denemişsin :)
Çok kişi söylemiş, oruçluyken uzun tur yapmaya kalkışma. Uzun kilometre hedefini ise aşama aşama artırarak yap.
Bacaklarını yavaş yavaş güçlendir. 2-3 tane 50, sonra 75 dene. Sonra zaten güçlenecek ve hızla diğer aşamalara geçebileceksin, 100, 150, 200.
Ama bekle Ramazan geçsin :ssrtcbya:

Oruçluydum'dan sonrasını okumadım. 😆
Yahu, ben altı ay sonra 50 km yaptım diye gururla paylaştım, forumca düğün, bayram yaptık. 😂
Sen gel, Aç-susuz Uludağ yaparız Ayhan abi. Karaciğer böbrek ve varsa bırakırız yolda. 🤣 🤣

Geri