Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

Bu arada, 26x17 cm ölçülerinde solar şarj aldım aliexpressten, yolda giderken şarj edecek...1000 mah olarak geçiyor..Yazın güneşi direk alacağını düşünürsek işe yarar. 500mah yapsa yeter..5-6 saatte bir telefon şarjı kadar doldurur powerbank ı..Powerbank 20 amper..2 telefon götüreceğim..Ön ve kafa ışığı şarjlı..Fazla gelirse elektrik üretimimiz, hayrına veririz bir garibana..😁..Ocakta aldım ayrıca, kartujlu..2 adet 450 gr kartuj taşıyacağım gibi sanki..Ufaktan pişirme setide bakıyorum bu aralar...Metal kupa..

Eşime yolda patates pişirebileceğimi söyledim, "dolma , sarmada yaparsın, tabi iyi olur" diye cevap verdi..🤔..Bu ara beni ti' ye aldığına dair ciddi şüphelerim var..

Scudo
Eşime yolda patates pişirebileceğimi söyledim, "dolma , sarmada yaparsın, tabi iyi olur" diye cevap verdi..🤔..Bu ara beni ti' ye aldığına dair ciddi şüphelerim var..
Bu cevap geliyorsa siz şüpheyi geçip emin olun bence.🤣

Eşime yolda patates pişirebileceğimi söyledim, "dolma , sarmada yaparsın, tabi iyi olur" diye cevap verdi.
Abi yenge hanım istiyor ki evde de yapasın. O yüzden seni tiye alıyormuş gibi yapıp ufaktan gaz verip evde yemek yaptırmanın peşinde :D

Bu tepkilerden sonra bir uyanış gerçekleşti bende. Yol yakınken ocak tencere sipaşini iptal edeyim hemen...Yoksa büyük yük altına gireğiz zaar..🤪

Piyasada köpek savar diye satılan ürünler mevcut.Onlar iş görür mü?Ben İzmir'de iken birkaç defa inciraltı tarafında 7-8 li gruplar halindeki köpekler tarafından kovalanmıştım.Zaten baktım sürekli oluyor yolun karşısından gitmeye başlamıştım.Hoş çoğu zaman arabalara da saldırıyorlardı.Arka tampon dişleyenleri birkaç defa gördüm.:) Ankara'da durumlar nasıl henüz öyle bir tecrübem olmadı ama artık radar bilgisi verir gibi köpek gruplarının sürekli aktif oldukları lokasyonları alabileceğimiz bir iletişim ağına ihtiyaç var diye düşünüyorum :)
Köpeksavar aldım denedim, bazı köpeklere etkili oluyor ama genelde etkisiz. Çoğu zaman meskun mahal dışında bisiklet sürüyorum. Başıboş dolaşan köpekleri gördüğümde artık hiç bakmıyorum bile çünkü onlarda benle ilgilenmiyor, onların amacı o alanı korumak filan değil dolayısı ile ben onlar için düşman değilim. Problem olan köpekler ufakta olsa iri de olsa sahipli köpekler ve bağ bahçe koruyanlar. O alanı koruma içgüdüsü ile saldırıya geçiyorlar, onlara fazla yanaşmamak lazım . Zorda kalırsanız da üstüne gidin kaçıyorlar (bunu defalarca denedim). Bu tip köpeklerle anlaşıp beni tanımaları için yanımda köpek maması taşıyorum ama inanın çılgınlar gibi bisiklete havlayıp koşan bu tip köpeklere mamayı vermek için çağırdığımda veya üstlerine doğru gittiğimde hepsi kaçıyorlar.

Şöyle bir durum var, bugün 90 km ye yakın yol yaptık, güzel. Evimize döndük duşumuzu aldık, havlumuz çamaşırımız hazır, ev ferahlığı..Sonrasında masa hazır, otur ye..Lakin turda olsaydım kamp yeri belirleyecektim (prensip olarak önceden belirlememe kararı aldım), çadırı kuracaktım, ocağa kartuj takıp tavayı vs bulup, bimden aldıklarımızı kendimiz hazırlayacaktık o yorgunlukla..Duş vs hakgetire, ya pet suyla ya ıslak havlu vs hijyen birşeyle kısmi temizlik öngörüyorum..Yemek sonrası ufaktan bulaşık, gereçlerin toplanması...O yorgunlukla olacak bunların hepsi..Daha sonra matı şişir yastığı şişir, tulumu ser, bisikleti emniyete al...Çantaları belki çadıra taşı...😁..Bitmedi.. Ertesi sabah yine aynı şekilde başlayacak, akşam yine aynı rutin..25 gün boyunca...😯
Aslında işin zor olması da ayrı bir güzellik katmıyor değil, kabul ediyorum ama vücut bakalım ne diyecek..

@elric1982 O zamanda toplam bisiklet üstünde 4 saat gidilmiş olacak, 1 saatte mola olsa 5 yapar..Geri kalan zaman anlamsız...

Bildik metodu uygulayacağız sanırım, "nerde tırak, orda bırak"...😁

Geçen sene planladığım turu yapamadım çeşitli bahaneler üreterek. Bu sene biraz daha motiveyim. Ben de Btwin triban520 var. Tur için yaptığım değişikliklerden bahsedeyim. Belki işinize yarar. Öncelikle bisikletim enduro olduğu için gayet rahat bir yol bisikleti. 3’lü aynakol, arkada 11-34 9’lu ruble taktım. Aktarıcım uzun bacak bu arada. Arkaya port bagaj taktım. Anunnaki bisiklet çantası aldım 2 adet 30 litre, gidon boğazım 110mm’ydi 90mm boğazla değiştirip bunu ters çevirdim yukarı doğru yükseldi. Üzerindeki 700x25c lastiklerin yerine 700x35 lastik taktım. Spor mataralarımı alüminyum mataralarla değiştirdim.Karbon kaplama alüminyum maşaya bagaj takıp 2 tane 15lt çanta takıp ıvır zıvırı burada taşıyacağım. Genel anlamda hem görüntü olarak hem konfor olarak tam bir tur bisikleti elde ettim. Geriye biraz para yapıp yola çıkmak kalıyor. Umarım bu yaz çıkabilirim.

İşte Tribanları bu yüzden seviyorum , evirip çevirip başka şekillere sokulabiliyor. Multi-pelesket :)

@elric1982 O zamanda toplam bisiklet üstünde 4 saat gidilmiş olacak, 1 saatte mola olsa 5 yapar..Geri kalan zaman anlamsız...

Bildik metodu uygulayacağız sanırım, "nerde tırak, orda bırak"...😁
Kendi adıma; turda ne zaman, ne hız, ne toplam km hiçbir şeyi düşünmem. Benim için önemli olan yolun ve anın tadını çıkarmak. 120 km yaptığım da oldu, 2 gün yerimden kıpırdamadığım da...
Nasıl keyif alacaksan öyle hareket et abi. Tek tavsiyem bu :hhhhhh:

@HakanAydn benim tahminimce hakan abi yarış havasında bu turu tamamlayacak. Sanırım 15 günü ya bulur ya bulmaz. 🤣 Kim yapacak yemeği diyecek nerde hesaplı ve kaliteli yemek bulursa karnını doyurup basacak pedala.

Her pedallayışında daha fazla km alacak. Şu ilçeyi şu beldeyide görüyüm orda çadır kurarım kamp yaparım derken ,vakit çok geç oldu deyip misafirhane, öğretmenevi veya benzeri yerlerde konaklayarak devam edecek.

6 ay oldu burada ben onu sürekli takip ediyorum oda beni. 1300 km lik yolda 3-5 kamp ya yapar yada yapmaz. :) Limit mimit dinlemeyecek hızlı yol alacak. Allah nasip ederse harika bir tur olacak. Kare kare es geçmeden bizde turu onunla birlikte yaşayacağız. Adam hız tutkunu 100 km onu kesmez. Demedi demeyin.:krktm: Bana kalsa yanına çok para az eşya al derim. Az eşya derken gerekli olanı. Hayalinin turunu seri bir şekilde yol alarak tamamla. Saygılar Ağebeyime.:harika:

@HakanAydn İzmir Selçuk'tan- Antalya turumda günlük 50-60 km yeterli oluyordu yer değiştirme için. Saat 6'da kalkarsanız öğlene kalmadan başka bir noktada olursunuz sorunsuz şekilde.

@HakanAydn Hocam çadır yeri aramak kurmak, yemek yapmak, ateş yakmak, çadırda uyumak, sabah kahvaltı hazırlamak ,çadır toplamak. bunlardan zevk almıyor ve anlamsız geliyorsa hiç girmeyin bence o işe eziyet olacaktır. Kamplı turculuğun bir parçasıdır bütün bunlar ve bir bütündür ayrılamaz. Amaç sadece bisiklet üstünde bütün gün yol almaksa akşam pansiyonda kalmak bir lüks değildir. Onu haketmişsinizdir ve kimse de size pansiyonda kaldınız diye laf edemez. Ama olay kamp ve turculuksa eğer " esas olan varmak değil yolda olmaktır". Rakamların önemi yok. alınan zevk rakamlara sığmaz

@mermuz köpek saldırısından korkan ve benim gibi köpekler hakkında bilgisi yoksa köpek kovucu aletler var babam sabahları giderken çok saldırdıkları için aldık çoğu köpek bakıp gidiyor
Araştırdım bunu, bazı köpeklerde işe yaramıyor deniliyor, şans işi sanırsam. Ondan dolayı köpek kovalarsa sele koltuğu çıkarım köpeği korkutma taktiğini uygulamayı deniycem. :D Forumda bir arkadaştan öğrendim, mantıklı duruyor :D

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: CIPTIS ve Furkaann
Geri