Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

Abi ya gidon bandı saracan, ucuz olsun dersen elektrik bandı yahut şambiyenle altını doldurursan iş görür.
@mariokaldato başkan paralı ekipmana süslü bagajlara gerek kalmamış 10 numara işçilik olmuş.
Kaynattik , kestik, taşladik sonuc iyi Neco'cum
20200428_190914.jpg

Scudo
@HakanAydn abi çantalar kaç litrelik acaba? Daha önce söyledi iseniz kaçırdım. Kusura bakmayın.

@HakanAydn Abi bende düşünüyorum da 2X30 yeter mi 2X45 mi alsam diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@HakanAydn Abi ön bagaj yok. Takmayı da düşünmüyorum. Sadece arkaya düşünüyorum. Anunnaki yetkilisi ile Facebook üzerinden görüştüm. Ben 30luk yeter diye düşünüyorum. Eşim almışken büyük al gerekirse boş kalsın diyor. Karar veremedim. 15 Haziran'da sipariş vereceğim.

@HakanAydn Abi ön bagaj yok. Takmayı da düşünmüyorum. Sadece arkaya düşünüyorum. Anunnaki yetkilisi ile Facebook üzerinden görüştüm. Ben 30luk yeter diye düşünüyorum. Eşim almışken büyük al gerekirse boş kalsın diyor. Karar veremedim. 15 Haziran'da sipariş vereceğim.
@elric1982 doğru söylemiş. Içişleri bakanını dinleki sonraki siparişlerde ses etmesin. Bilmezmisin dinlemezsen içten içe hem kendini yer hem seni. :) Ben öyle yapıyorum. 3 tercihe düşürüyorum. Hangisi güzel diye soruyorum. Sonra siparişi yapıştırıyorum. :harika:

@elric1982 Eyvallah hocam
Içişleri bakanını dinleki sonraki siparişlerde ses etmesin. Bilmezmisin dinlemezsen içten içe hem kendini yer hem seni. :) Ben öyle yapıyorum. 3 tercihe düşürüyorum. Hangisi güzel diye soruyorum. Sonra siparişi yapıştırıyorum. :harika:
Senden öğreneceğim çok şey var abi 😀

@abidin3714 bir numaralı kural. Çanta ne kadar büyükse gereksiz o kadar eşya doldurursun. 😀 😀 😀 Dağcılık ta da geçerli.. Bunu alayım. Aaa o kalmış onu şuraya sikistirayim derken alirsinda alırsın

@abidin3714 estağfurullah bizim pirimiz @mariokaldato başkan. Erinmemiş konu başlığı yapmış. Şimdi ben kopyalamayı beceremiyorum. Başlığın ismi " hanıma çaktırmadan bisikletini nasıl upgreyt edersin" adam ihtisas yapmış bu alanda bize okumak düşüyor.
@elric1982 kesinlikle danışacan ama bildini alacan, ben bunu istememiştim ama şöyle iyi böyle iyi ballandıracan. Fikrinin çok önemli olduğunu hissettirecen. Bir zaman sonra çanta konusunda veya ekipman konusunda senden iyi araştırma yapıyor.

@elric1982 doğru söylemiş. Içişleri bakanını dinleki sonraki siparişlerde ses etmesin. Bilmezmisin dinlemezsen içten içe hem kendini yer hem seni. :) Ben öyle yapıyorum. 3 tercihe düşürüyorum. Hangisi güzel diye soruyorum. Sonra siparişi yapıştırıyorum. :harika:
Kaldato insanlara ilham ( aragaz ) vermeye devam ediyor .
IMG-20200605-WA0004.jpg
IMG-20200605-WA0003.jpg

IMG_20200608_104015_7.jpgIMG_20200608_104032_8.jpg

Antrenman dönüşü BİM mubabbeti. Bugün özellikle çantaları denemek istedim, 15 kg var arka 2 çantada. Çantaların ağırlığıda 1.5 vardır. İlave olarak kadro çantası 1.5 kilo, içinde penseli fonksiyonlu çakı vs de var. Toplam matara da dahil 19 kg gibi. Tur için düşündüğümden en az 5 kg daha fazla edindiğim izlenimler şöyle;
- Orta ayak bu ağırlık çok dengeli yüklenmezse işe yaramıyor, bisiklet yana devrilme eğiliminde.
- Öne gelecek 2-3 kg ağırlık ve arkadan azalacak 5 kilo ile ön arka dengesinde sorun olmayacak gibi ama şuan yokuşta sorun olur .- Çantalar bu ağırlıkta stabildiler (2 km kilit yol) , zamanla dikişleri vs ne olur yolda değerlendireceğiz, ama gayet iyiler..
- Bu ağırlıkla inişlerde vs 60 km hızlar biraz hayal..
- Frenleri iyiki Alivio'ya çevirmişim, çok memnunum, ağırlık etkilemedi..
- Bu vesileyle kadroyu, karbon maşayı da ufaktan test etmiş olduk, taşır herhalde 120 kiloyu..😁
- Arkadaki yağ kaldatonun "çarşıpazar packing" inden uyarlamadır...teelif doğarmı bilmem..😁😂

Ben de öne heybe koymak için bişeyler çizdim ama ağırlık dengesi nasıl olucak emin değilim
Teker göbeğinde sadece çamurluk için delik var. Bi şekilde oraya hem çamurluğu hem bagaj demirini bağlayabilirsem ağırlık direk aşağı geliceği için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
Ama şuan ki çizimlerde çatalın ortasındaki boş vida deliklerine göre çizdim. Bu haliyle üzerine yük bindiğinde nasıl olucak pek hayal edemiyorum. Sanki boş yere ağırlığı üst bağlantı noktasına ve çataldaki vida deliğine yüklemiş gibi oldu.
Bir de 3.resimde mavi en uzun çubuğun en altında yük çatala yaslansın diye bi çıkıntı ekledim (lastik bi parçayla çatalı çizmesini önleyebilirim.)
Bu çizimdeki haliyle sizce güvenli olur mu? Yoksa çamurluksuz gidip ağırlığı merkeze mi vermeliyim?

Kendim kesip kaynak yapma imkanım var. 6mm Çelik çubukları aldım.Bu haliyle 500 gramdan biraz fazla olucak gibi hepsi.

1.jpg2.jpg3.jpg

229443 dosyayı görüntüle229444 dosyayı görüntüle

Antrenman dönüşü BİM mubabbeti. Bugün özellikle çantaları denemek istedim, 15 kg var arka 2 çantada. Çantaların ağırlığıda 1.5 vardır. İlave olarak kadro çantası 1.5 kilo, içinde penseli fonksiyonlu çakı vs de var. Toplam matara da dahil 19 kg gibi. Tur için düşündüğümden en az 5 kg daha fazla edindiğim izlenimler şöyle;
- Orta ayak bu ağırlık çok dengeli yüklenmezse işe yaramıyor, bisiklet yana devrilme eğiliminde.
- Öne gelecek 2-3 kg ağırlık ve arkadan azalacak 5 kilo ile ön arka dengesinde sorun olmayacak gibi ama şuan yokuşta sorun olur .- Çantalar bu ağırlıkta stabildiler (2 km kilit yol) , zamanla dikişleri vs ne olur yolda değerlendireceğiz, ama gayet iyiler..
- Bu ağırlıkla inişlerde vs 60 km hızlar biraz hayal..
- Frenleri iyiki Alivio'ya çevirmişim, çok memnunum, ağırlık etkilemedi..
- Bu vesileyle kadroyu, karbon maşayı da ufaktan test etmiş olduk, taşır herhalde 120 kiloyu..😁
- Arkadaki yağ kaldatonun "çarşıpazar packing" inden uyarlamadır...teelif doğarmı bilmem..😁😂
Çantayı nereden aldınız? Tavsiye eder misiniz?

Başlığı açan arkadaş köpek kovalarsa durup bisiklete kendinizi siper edin demiş, köpekler bisikleti ısırır mı ki, böyle bi durumla karşılaşan var mı?

Çantayı nereden aldınız? Tavsiye eder misiniz?

Başlığı açan arkadaş köpek kovalarsa durup bisiklete kendinizi siper edin demiş, köpekler bisikleti ısırır mı ki, böyle bi durumla karşılaşan var mı?
13 köpek direk saldırdı sonrasında 3-4 tane yancı geldi. Saldırı Aralık ayı gibi olmuştu. Bisikletin sol tarafına geçtim onlar hırladıkça ben onlara bağırdım ve azarladım. 2 dakika böyle geçti bir tanesi hariç diğerleri uzaklaştı. Başı boş köpeklerde işe yarıyor. Çoban köpeklerine dikkat etmen lazım. Saldırı yoğunluğu ya sabah erken saatler ya akşam geç saatler veyahut kış ve soğuk havalarda oluyor.
Korkmadığını görünce tepki vermiyorlar. Sürmeye devam edersen saldırmaya devam ediyorlar. Korkma ama dikkatlice ol.

Geri