Mayıs ayı itibarıyle, tur planımıza uygun olarak oldukça radikal kararlar aldık...
- Giant TCR ile çıkmayı düşünürken, hatta bir miktar masrafta yapmışken, telkinler sonucu tur bisikleti arayışımız başladı. Cube Touring, Carraro, Giant Escape vb girişimlerimiz, tekliflerimiz oldu ama son nokta Specialized Sirrus Elite te karar kıldık, iyide ettik.
- Giant Tcr yi tura adapte etmek adına, 11-40 ruble, extender, 105 Uzun bacak aktarıcı, gidon yükseltme, uzun gidon boğazı, schwalbe maraton lastikler (700x28) vs alındı..Bunların bir kısmı boşta kalacak, ama lastikler şükür yeni bisiklete de uyuyor..
- Çok az yükle, bikepacking tarzı gitmeyi planlıyordum, bisiklet değişimiyle ilave 2 büyük çanta daha (anunnaki) takabilecek imkana sahip oldum. Daha ağır ama daha ekipmanlı gideceğim. Sele arkası çantayı önden daha aşağıdan seleye bağlayıp, bagajın üstüne yatırıp sabitleyeceğim. Ön gidon çantalarım, kadro arası ve üstü çantam aynen uyuyor yeni bisikletede.
- Dropbar la eğilerek gidecektim, kelebek gidonla başım dik gideceğim.
- Artık kadroda, gidonda ıvırzıvır takabilmem için çok daha geniş bir alanım var...
- Tek elime ulaşmayan ekipman çadırım. Diğer topiktede yazıyorum, son karar olarak 6 hazirana kadar gelmezse satıcı paramı geri ödeyecek. Bende yakın zamanda net araştırmasamda yer sorunum kalmadığı için Arpenaz 2 vb bir çadır alacağım..
- Haziran 28 i üniversite sınavı sonrası heran çıkabilecek şekilde 1 hazirandan itibaren çalışmalarıma hız vereceğim..
- İlk hedefim antalya, ablam orda olduğu için ona konuyu açtım, "şaka yapıyorsun" tepkisi aldım..🙂
- Çorumda asıl hedeflerden olduğu için orda da bacanağıma çıtlattım (ondan laf çıkmaz), " şaka yapıyorsun" tepkisi aldım...🙂..Babama söylemeyi düşünmüyorum, kalbi var, 83 yaşında. Gittiğimde motorla geldim diyeceğim..
- Eşim hala "tabi tabi" modunda, bakalım son 2 gün nelere gebe.
Hayatım boyunca, elimden geldiği kadar hayallerimi proje haline getirip, gerçekleştirme yolunda ilerledim. Tabiri caizse bir yaştan sonra sağlam ağustos böceği hayatı yaşamaya çalışıyorum. Bu benim en büyük projem olacak...Umarım başlarım, umarım sağ salim aslanlar gibi tamamlarım...