Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

Yanından hızlıca geçen ve bir anda ufukta kaybolan bir yol bisikletlisini görebilmen için bırak başının dik olmasını selenin üzerinde dimdik ayakta durman bile gerekebilir.
Ahaha o hissi yillardir yaşadim. Vzzzttt diye bi ses gelir, kafani bi kaldirirsin ufukta sana gülümseyen bi cift parlak popo görürsun ( yanlis anlamayin Tayt parlak oluyo hahshs )
Mayıs ayı itibarıyle, tur planımıza uygun olarak oldukça radikal kararlar aldık...
- Giant TCR ile çıkmayı düşünürken, hatta bir miktar masrafta yapmışken, telkinler sonucu tur bisikleti arayışımız başladı. Cube Touring, Carraro, Giant Escape vb girişimlerimiz, tekliflerimiz oldu ama son nokta Specialized Sirrus Elite te karar kıldık, iyide ettik.
- Giant Tcr yi tura adapte etmek adına, 11-40 ruble, extender, 105 Uzun bacak aktarıcı, gidon yükseltme, uzun gidon boğazı, schwalbe maraton lastikler (700x28) vs alındı..Bunların bir kısmı boşta kalacak, ama lastikler şükür yeni bisiklete de uyuyor..
- Çok az yükle, bikepacking tarzı gitmeyi planlıyordum, bisiklet değişimiyle ilave 2 büyük çanta daha (anunnaki) takabilecek imkana sahip oldum. Daha ağır ama daha ekipmanlı gideceğim. Sele arkası çantayı önden daha aşağıdan seleye bağlayıp, bagajın üstüne yatırıp sabitleyeceğim. Ön gidon çantalarım, kadro arası ve üstü çantam aynen uyuyor yeni bisikletede.
- Dropbar la eğilerek gidecektim, kelebek gidonla başım dik gideceğim.
- Artık kadroda, gidonda ıvırzıvır takabilmem için çok daha geniş bir alanım var...
- Tek elime ulaşmayan ekipman çadırım. Diğer topiktede yazıyorum, son karar olarak 6 hazirana kadar gelmezse satıcı paramı geri ödeyecek. Bende yakın zamanda net araştırmasamda yer sorunum kalmadığı için Arpenaz 2 vb bir çadır alacağım..
- Haziran 28 i üniversite sınavı sonrası heran çıkabilecek şekilde 1 hazirandan itibaren çalışmalarıma hız vereceğim..
- İlk hedefim antalya, ablam orda olduğu için ona konuyu açtım, "şaka yapıyorsun" tepkisi aldım..🙂
- Çorumda asıl hedeflerden olduğu için orda da bacanağıma çıtlattım (ondan laf çıkmaz), " şaka yapıyorsun" tepkisi aldım...🙂..Babama söylemeyi düşünmüyorum, kalbi var, 83 yaşında. Gittiğimde motorla geldim diyeceğim..
- Eşim hala "tabi tabi" modunda, bakalım son 2 gün nelere gebe.
Hayatım boyunca, elimden geldiği kadar hayallerimi proje haline getirip, gerçekleştirme yolunda ilerledim. Tabiri caizse bir yaştan sonra sağlam ağustos böceği hayatı yaşamaya çalışıyorum. Bu benim en büyük projem olacak...Umarım başlarım, umarım sağ salim aslanlar gibi tamamlarım...
Hocam mutlaka öne benimki gbi bir bagaj ayarla derim ben. Yükü öne arkaya dagitirsan daha stabil olursun. Ricit bir durusun olur hayata ve yollara karsi

Scudo
@mariokaldato Gidon, orta sehpa vs geldi, p.tesi pedal geliyor. Çanta vs ne varsa yükleyip paylaşacağım forumda..Bir durum değerlendirmesi yaparız..😁..
Bisikletçi arkadaş gidon boynu olarak ;

Screenshot_20200530-182312.png

takarsak yolda pratik ayar yaparsın, gidonu istediğin gibi yükseltirsin dedi, aklıma yattı...Bende Rektus gidon yükseltme ve Zoom yukarı açılı 10cm lik gidon boynu var aslında ama bu daha orjinal gibi. Ne dersin? Ağırlığı 1 kilo rahat var, dökme demir gibi mubarek..🙂..Bisikletin kadrosu 50 yine (makus talihim) ve biraz küçük . Onu bu şekilde biraz tolere edebilir miyiz?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar bende yakın zamanda çıkıcam inşallah. Hedef İstanbul'dan Ayvalık ve eğer başarırsam istanbula dönüp uzun soluklu bir tur yapmayı düşünüyorum. İnternette kanvas baskı fotoğraf satıyorum Türkiye'nin çeşitli yerlerine gidip güzel manzaraları yakalamaya çalışacağım işim gereği :D İstanbul - Ayvalık arası bisikletle giden varmıdır ??

Arkadaşlar bende yakın zamanda çıkıcam inşallah. Hedef İstanbul'dan Ayvalık ve eğer başarırsam istanbula dönüp uzun soluklu bir tur yapmayı düşünüyorum. İnternette kanvas baskı fotoğraf satıyorum Türkiye'nin çeşitli yerlerine gidip güzel manzaraları yakalamaya çalışacağım işim gereği :D İstanbul - Ayvalık arası bisikletle giden varmıdır ??
merhaba. Ben de bir zamanlar istanbul çıkışlı bozcada assos ayvalık güzergahı yapmıştım. Dilerseniz rota ile detaylı bilgi paylaşabilirim. Ayrıca bu ay sonu yüksek ihtimal( covid nedemiyle durumlar değişmezse) istanbul çıkışlı ayvalık yapacağım belki daha güneye de inme ihtimalim var.

@luckxor
paylaşırsanız çok sevinirim gerçekten. Bakalım biz de bir hayalin peşinden koşuyoruz sonu ne olucak bilmiyorum ama düşündükçe heyecan vermesi bile yeter :D Bende bu ay sonu düşünüyorum ama biraz eksiklikler var onları tamamlarsam bende çıkmak istiyorum gerçekten. Bir yanda fotoğraflarla uğraşıyorum, inşallah herşeyi tamamlayıp yola çıkabilirim :D

Hem Tekirdağ Çanakkale üzerinden hem de Bursa Balıkesir üzerinden Ayvalık a gittim bisikletle. Tekirdağ Gelibolu Çanakkale Assos Küçükkuyu Akçay Ayvalık çok keyifli olur. Bursa ya giderken Süpürgelik ve Dürdane rampaları Susurluk Balıkesir arasında Demirkapı dan sonra rampaları var. Balıkesir Havran a giderken de rampalar var Küçük Şapçı rampası fenadır. Tekirdağ yolundan giderseniz Uçmakdere var zorlayıcı rampa ama manzarası için değer. Bana göre Tekirdağ Çanakkale yolu. Şimdiden güzel turlar diliyorum.

İnşallah istediğiniz gibi olur. Ben Tekirdağ güzergahını tavsiye ederim. Özellikle Uçmakdere mevki biraz zorlu olsa da, temiz havası ve manzarası ile bisiklet için muhteşemdir. Bölgede kamp alanları var. Yine Uçmakdere, Mürefte üzerinden geliboluya kadar gayet güzel bir rotanız var önünüzde. İki günde çanakkaleye varırsınız. Çanakkale merkezi gezin, boğaza yakın oturun balık yiyin çay için. Tarihi geminin yanındaki kahvenin üstünde sardalye balıkçısı var tavsiye edilir. Gidilecek görülecek daha çok şey var ama ben merkezi çok sevdim derseniz otel pansiyon ile bir gece kalırsınız. Devam edecekseniz yol üzerinde Truva var, geyikliye kadar bir antik kent daha var adını hatırlayamadım (Roma imparatoru konstantinin romayı istanbula taşımadan önce düşündüğü yermiş) Bozcaada var. Ayvacık üzerinden gidecekseniz, köyler var kaz dağları var. Daha aşağıda Assos var denize de orda girin derim. Ayvalık ise merkezi kalabalıktır. Kamp için sarımsaklı tarafları, gezme yeme içme Alibey adası (cunda) tarafları muhteşem. Yine merkezi yazın kalabalığa rağmen seviyorum. Buranın havası her zaman hoştur. Mimarisi, denizi sahil yolu ile sıkılacak gibi değildir. Merkezde meşhur tostçu var. Ha bu arada Ayvalığa gelmeden Altınoluk, Akçay taraflarını da gezin. Zamanınız varsa Küçükkuyu'dan Kaz dağlarına doğru bir rota var. Ben denemedim ama bir antik kent bir şelale be bol oksijen ile gayet çekici bir seçenek olabilir.

Bugün orta sehpayı taktım, 520 pedallarım geldi taktım, Annunaki leri ilk kez test ettim, harika oldular...Yarın Ortaca'da manuel ayarlı gidon boğazı ve kelebek gidon takılacak, kablolar uzatılacak. Belki çamurluk ta taktırırım, şeklen hiç sevmesemde. Çarşambaya 11-36 rublem geliyor 😁 , ruble sökme aletleri bugün geldi Şişman Bisikletten. Önceden aldığım maratonlar takılacak...Km, suluklar vs.vs..Herşey bitince paylaşacağım inşallah...Çok sabırsızlanıyorum, tur heyecanı başladı şimdiden..Güya 2800 km yol gidecek bu ihtiyar..🤣😂😁..Görelim bakalım ne kadar gidebilecek...Bu arada sayın Cemal ç. nin sözüne uyacağım sanırım. Rotada 100 km nin altında etap olmayacak şekilde ayarlama yapacağım, zaten genel bir plan bu, günlük performansa göre değişecek illaki. Antalya, Çorum, Sinop konaklamaları uzun sürecek. 45 -60 güne yaymayı, bitirmeyi planlıyorum..

Turunu heyecanla bekliyoruz abi. Tur bittikten sonra mı paylaşırsın yoksa turda buradan ya da sosyal medyadan kısa kısa paylaşımlar yapar mısın? Yazın Köyceğiz Ortaca tarafından geçme planımız var. Sen oralarda olsan yanına uğrardık. Muhtemelen sen de turda olacaksın. Çok güzel olacak turun bekliyoruz abi. 😊

@HakanAydn Abi maşallah haydi hayırlısı diyelim. :harika:

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@HakanAydn km lere takılma.Turcularin ortalama günlük km leri belli.. Heybeleri göz önüne al. Bikepacking tarzı olsa sıkıntısız olurdu diye düşünüyorum. Çok yüklenip sakatlanma ihtimalini göz önüne al. Bu bir ultamaraton diye düşün. Amaç sakatlanmadan bitirebilmek. Ben 260 km lik tür yaptım. 1. Gün 100 km civarı. 2.gun 55 km 3.gun 100km.Toplam yükselme 4350mt civari idi. Bu yolun yarısından fazlası dağ yollarında heybe ile yaptım. Bu sene pack2ride cantalar la yapmayı düşünüyorum.

@Yunus EROL Paylaşım illaki olur tur sırasında ama ne miktarda inan şuan öngöremiyorum..Ekstra kamera vs olmayacak..Şarj için sadece 20.000 lik powerbank var..Video çeksem süper olur ama, pek adetim değil...Gün içinde foto çekip anlık paylaşacağım gibi geliyor...Bunu birazda motivasyonu korumak için yapacağım..

Plajlar açıldı malum, bisiklet dişli oranları 26x36 olunca (eski bisiklette 30x34 tü) %40 gibi bir rahatlama anlamına geliyor. Bu oranla benim çıkamayacağım yokuş kalmadı ki İztuzu Plajı' na gitmek için son 2 km dik bir yokuşu tırmanmak gerekiyor (36 km). Dolayısıyla çarşambadan itibaren sabah çıkıp, plaja gidip, 1-2 km yüzüp geri dönmeyi planlıyorum (70 km). Haftada 3 kez mesela, 1 ay bu şekilde götürürsem 5-6 kilo verebilirim, hem sağlam antrenman olur.

@HakanAydn
Gidon yükseltmeyi ben de yapmıştım ama özellikle tırmanışlarda ön tarafın dengesi kayboluyor. İster istemez güç almak için gidona asılıyorsunuz ve ön teker hafifliyor bir nevi önü kalkacak gibi oluyor yüksüzken bile. Arkada tur yükü varken rampa çıkmak sıkıntı yaratabilir. Tura gidiyormuş gibi deneyin çıkmadan

@ali önder 10-12 kg olacak gibi yük...Eski düşünceme 2 yan çanta ve arka bagaj eklendi , maşaya birşey takmayacağım..Bazı etaplar 28-40km gibi kısaydı, yahu düşününce 2 saatlik yol en fazla, oralarda takılsam 2 saatten sonra sıkılırım, yani çadır kurmayada değmeyecek..O yüzden bu kısımlarda uzun mola verip yola devam kararı aldım..Yoksa Fethiye, Kaş, Demre, Finike hep kamp öngörüyordum.Vazgeçtim.

HakanAydn
Hakan abi daha önce motorla çıktığın turlardan daha maceralı,daha yorucu ama dingin,daha anılarla dolu bir tur olacağına eminim.Uzun turlar yapmayı planlayan arkadaşlara ön ayak olacaksın bundan eminim.inşallah ağız tadıyla umduğun şekilde bir tur olur,şimdiden takipteyiz turunu,tekerine taş değmesin abi :harika:

@a.erkan Aklımda..Gidonda 2 çanta 2 matara , kadroda üçgen çanta var, bakalım yükü dağıtabilecekmiyim..
@seko35.50 Yok be yav, burda ne sağlam turcular var, misyon bize düşmez estağfirullah. Bizimkisi biraz macera, biraz kilodan kurtulma, psikolojik deşarj vs ortaya karışık.😁..Yapamasamda burada bunu söylerim. Hiçbir iddiam yok...Sapolasın iyi dileklerin için.

@HakanAydn kardeş sen bu sene neden bizimle beraber ttubr'ye katılmadın ki...Daha bir motivasyonlu olurdu. Makara yaparak sürerdik...

Geri