Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

@Cem Coşkun hocam bu enerji takviyeleri jelleri vs doğalmıdır, hiç kullanmadım ama tur için çok iyi olur gibi.

Scudo
@HakanAydn Jellerin ne kadar doğal olduğu hakkında yorum yapamam ama çok fena bağırsak bozabilir. İlk denemeyi eve yakın yerlerde yapmak lazım.

@trainspotting35

Nazar değmesin. Bu ekipten bu tur gelir bence. 2020'de olmazsa 21'de:

IMG_20200227_184041.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@trainspotting35 zaman uyar, günübirlik olur ve sizin için sıkıntı olmazsa kimbilir çıkar gelirim bende, Bu sene yine Ankara klasik olur onun dışında... Aklım hala ttbtur da,bir sürpriz olur katılırım inşallah

Benim bir sorum olacaktı .
Yaza doğru tek olarak Adana - Antalya turu yapmayı planlıyorum .
Kullanabileceğim yollara baktım ama hiç bir döküman bulamadım bisiklet girebilir mi , giremez mi diye .
Esas sorum şu . Zaten yazın olacak havalar ısınmış olur . Yanıma sadece bir sırt çantası , bıçak , yama seti , pompa , iç lastik 1 çift kıyafet , hırka almam sizce yeterli olur mu ? ya da daha önce ki tecrübelerinize dayanarak olmazsa olmaz dediğiniz neler var ?
Şu anda 105 setli bir yol bisikleti bakıyorum triban 520 kullanıyordum yükseltmek amacıyla sattım bunun için ( 2. el ) öneriniz nedir ?
Adana Mersin - Antalya üzeri asla gidemezsin tecrübeyle sabit. Ha Pozantı üzerinden konya aktarması yaparım diyorsan orası ayrı....

Tek başınıza çıkmayın ve yanınıza mutlaka yedek şambrel ve ekipman alın.

Lastik konusunda @Süper Dede nin tecrübesine güvenilir, günlük sürdüğü mesafeyi biliyorum, sürdüğü yolun durumunu az çok tahmin ediyorum, öyle 15km sahilde git gel yapıp burada bize lastik tavsiye etmez. Ben de istanbul‘da cst‘nin bu modelini satan yer bulursam hemen alıcam tam antreman lastiği.
Hocam o bahsettigin herif benim .
15 km git gel yapıp lastik tavsiye eden. Bim -A101 arasi o kadar anca

bugün @Süper Dede nin tavsiyesi üzerine aldığım CST BYTE PADOVA 28 dış lastikleri ve vittoria iç lastikleri taktım. üzerinde öncesinde schwalbe duran plus 23 vardı. duranoya 110 psi basıyordum, bu lastiğin minimum basınç değeri. Cst nin max basınç değeri 28 cm olmasınında etkisiyle 90 psi, ben 85 bastım. cst de zırh yok, tel vs de yoktur sanırım ve duranodan biraz daha ağırlar. yol izlenimine gelecek olursak, ben çok memnun kaldım. hamuru beklediğimden yumuşak çıktı, frenlemede duranodan farklı bir tepki hissetmedim, kaymıyor. virajlarda yatmıyorum o konuda da fark yok benim için. max hız olarak 56 oldu sanırım bugün, geniş tabanlı ve yeni olması sebebiyle daha stabil hissettim. en önemli fark konfor..bu konuda bariz fark var haliyle..taşlar sağa sola mermi gibi sıçramıyor, mıcırda kayma yok, tümsekler çıkıntılar çok daha rahat, kısmen amortisör etkisi yarattı. 45 km lik turda stravaya göre ort hızım 19.2 , duranoyla 19.3 tü. ort güç duranoda 122watt, cst de117 watt..yokuşlarda biraz daha hızlı düzde biraz daha yavaş olmuşum. ama genel anlamda performans olarak pek fark yok. sadece lastik değil, çap ve basınc ta değiştive ben daha çok fark olur diye tahmin ediyordum. rahatlığından çok memnun kaldım. bunlar kişisel görüşlerim, 7 aylık tecrübeyle. hocalar tabiki daha iyisini bilirler..

Dün bu mesajınızı okuyunca içim gitmişti. Bisiklet sürmek için en keyifli yerlerden Marmaris Fethiye Kaş Demre Antalya arası. Ben bisikletle 2 kere geçtim bu arayı. Marmaris-Fethiye, Fethiye-Kaş, Kaş-Demre (Demre de 1 gün tekne turu molası verdiğim için bu arayı kısa tutmuştu.) Demre-Antalya 140 km. Bu şekilde 4 günde geçtim. Marmaris ten çıkışta ciddi rampa var sonrası Gökova kavşağı Köyceğiz Ortaca Göcek yol düz ve çok güzel. (Sizin oralar cennet abi.) Göcek tünelinde gerilmiştim. Tüneli girmeyip yoldan gideyim dedim. Beklemediğim diklikte yol kasmıştı o yorgunluğun üzerine. Göcek ten Fethiye ye doğru da biraz çıkış var. Fethiye den Seydikemer dönüşüne kadar yol düz sonra çıkış var ve Kınık a iniyorsunuz. Kınık Patara yı geçince Kalkan a doğru uzun bir çıkış var. Kalkan dan Kaş a kadar deniz kenarından virajı ve çok keyifli yol. Kaputaş Plajı geçişi muhteşem. Bu yolda yeterli genişlikte emniyet şeridi var. Kaş çok güzel. Kaş tan Demre ye giderken 10 km lik ciddi bir çıkış var. O manzarada bir şekilde çıkılıyor. Demre ye giderken Kekova dönüşünün oralarda tekrar 2 tane çıkış var. Sonra Demre ye 10 km hiç pedal basmadan binlerce sera manzarası eşliğinde iniyorsunuz. Geldik en güzel kısımıa. Demre-Finike arası bisiklet sürmek için en keyifli yollardan. Onlarca viraj iniş ve inişten kazanılan hızla rahatça çıkılan rampalar. Harika bir yol. Demre ve Finike de yaşayan bisikletçiler çok şanslı. Her gün gidilir o yoldan sıkılmaz insan. Finike den sonra Kumluca ya kadar düz. Kumluca dan sonra Adrasan ve Olimpos dönüşlerine kadar zor rampalar var. Olimpos Tekirova Kemer e kadar iniş çıkışlı yol. Kemer den sonra Antalya ya kadar düz ve güzel yol hafif rampalar var ama çok tatlı bir yol. Antalya ya yaklaşırken tüneller biraz sıkıntı. Tünel içinde çok dikkatli gitmek gerek. Tünel kenarındaki kaldırımdan gitmeyi tercih ettim ben. Antalya civarında tur yapılacaksa nacizane görüşüm Alanya Gazipaşa tarafına gitmektense Demre Kaş tarafı çok daha güzel bir yol. Tabii düz yol sevenler Alanya yı tercih edebilir. Genel olarak bu yol hakkında izlenimlerim böyle abi. Köyceğiz den çıkıp 3 veya 4 günlük bir plan ile Antalya çok rahat yaparsın. Harika bir tur olur. En kısa zamanda tura çık bence. Sen bu turu çok güzel yapacaksın. Takipçiniz abi Antalya tabelası önünden fotoğrafı bekliyoruz. 😎

izmir merkez çıkışlı, mesela cuma mesai çıkışı diyelim, pazar akşam evde olacak şekilde (2 gece çadır) rota önerisi olan var mı

Son düzenleme:
Neden gidemez hocam?
Benim memleketim bahsettiğiniz güzergahın tam ortasındadır. Her hafta uzun yol bisikletli görüyorum. Geçilmez değil ama yaz socağında biraz daha zorlayıcı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Yunus EROL
Benim memleketim bahsettiğiniz güzergahın tam ortasındadır. Her hafta uzun yol bisikletli görüyorum. Geçilmez değil ama yaz socağında biraz daha zorlayıcı olabilir.
3 sene önce yazın bu yoldan geçtim turda ondan sordum zaten. Arkadaşın dediği gibi çok zor bir yol ama gidilmesi imkansız değil tabii. Ben yazın günde 15-20 litre su sıvı aldım çok zorladı ama muhteşem manzaralar olan harika bir yol. Gazipaşa Anamur ve Anamur Aydıncık arası çok zor bir o kadar da güzel. Aydıncık ı çok beğenmiştim. Çok az insanın bildiği çok güzel yerler. Gazipaşa Anamur arası kondisyon iyi değilse 1 günde zorlayabilir. Anamur Silifke arasında birçok tünel yapılıyordu. O tüneller bittiyse eski yolda trafik azalmıştır. Daha rahat gidilebilir.
izmir merkez çıkışlı, mesela cuma mesai çıkışı diyelim, pazar akşam evde olacak şekilde (2 gece çadır) rota önerisi olan var mı
Cuma iş çıkışı çıkalacaksa Güzelbahçe ye kadar sürüp Güzelbahçe de kamp yapılabilir. Kondisyon iyiyse Sığacak a da gidilebilir. Cumartesi günü Güzelbahçe den başlayıp Seferihisar Özdere Selçuk yapılır. Cumartesi akşamı Selçuk ta kalınıp pazar günü Cumaovası Menderes ya da Torbalı tarafından İzmir e dönersiniz. Bu rota yaptığım bildiğim yerler. Urla Mordoğan Çeşme tarafında da 2-3 günlük birçok rota çıkar.

Son düzenleme:
Benim bu yaz 200km hedefim var (Sivas-Kayseri). Tek korkum köpekler... Forumda saldırı durumunda oturup konuşun bağırın onlarla (köpekle) diyeni de var, gözüne bakmayın yeter diyeni de... Köpek kovucu, biber gazı vs. öneren de... Siz bu korkuyu nasıl yenip tura çıkıyorsunuz merak ediyorum. Biraz tüyo iyi olurdu...

Elektroşok var fenerli olanlardan. Gidonun üzerine sabitledim. Bir köpek bana doğru koşmaya başlayınca basıyorum bir kere onun sesinden korkup duruyorlar. Yavaşlayıp ya da durup vakit kaybetmiyorsun. Korkmayan köpek var mıdır görmedim şu ana kadar. Hatta bir sabah sürü bana doğru koşmaya başladı 9-10 köpek vardı. Bastığım gibi geri döndüler. Sadece basıyoruz sesten korksun diye tutup da değdirmiyoruz yani =)

Elektroşok var fenerli olanlardan. Gidonun üzerine sabitledim. Bir köpek bana doğru koşmaya başlayınca basıyorum bir kere onun sesinden korkup duruyorlar. Yavaşlayıp ya da durup vakit kaybetmiyorsun. Korkmayan köpek var mıdır görmedim şu ana kadar. Hatta bir sabah sürü bana doğru koşmaya başladı 9-10 köpek vardı. Bastığım gibi geri döndüler. Sadece basıyoruz sesten korksun diye tutup da değdirmiyoruz yani =)

Teşekkürler peki ürüne ait bir link (ya da marka/model ismi) var mı acaba?

Teşekkürler peki ürüne ait bir link (ya da marka/model ismi) var mı acaba?
Genelde tek model var ucuz olan. Fenerli elektroşok yazınca çeşitli siteler çıkıyor. Örnek: (link)

Geri