Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

arkadaşlar okuyanınız olmuştur, cst lerle ilgili bir sorun yaşadım akabinde schwalbe maraton aldım ölçü 700x28c...lastikleri taktım, ilk hava olarak 90 uygun gördüm ancak şişirdikten sonra ön tekerin fren bacaklarının orta kısmına iyice dayandığını farkettim , çok sürtüyordu, havayı indirdim 40 psi iken sürtünme kalmadı. 40 az diye düşünerek 60 a çıkarttım, 60 ta lastiğin ufak bir bölgesi her turda ufaktan dokunuyor..aslında çapaklar değiyordu. bu haliyle 40 km yaptım, çapaklar, sürtünme sesi azaldı. 60 ta sorun olmayacak gibi ama 90 bassam değiyor. giantın tcr spek inde 28 lastik max ölçü olarak varken böyle olması şaşırttı..
lastiklerden çok mennun kaldım, rahat ve stabil..şeytan dedi al spirali orta kısmı çevire çevire törpüle...tam türk tipi çözüm..😁..
önerileriniz fikirleriniz var mı?

Scudo
@HakanAydn abi MTB de hava basıncı çok önemli değil, hatta araziye girdiğimizde hava basıncını düşürür öyle devam ederiz, sürüş rahat olsun diye, yol bisikletin de galiba basinc değerleri önemli , eee kardeşim ne demeye yazıyorsun bende bir şey söyleyecek zannettim diyorsan , bas zeytinyağıni abi sürtünmeye iyi gelir , muziplik olsun diye yazdim :D

@necmeddin şaka maka derken ekipman tamamlanıyor...valla geri dönüşü yok, çok masraf ettim, hatunun dilinden kurtulamam...yani tura çıkmak şart oldu artık..😁😊..lastiği 60 bırakırım, zaten azıcık aşınınca 70 basılacak hale gelir...bu haliylede sorun yok...
3 parça eksiğim kaldı necmeddin, aliexpressten gelecek 2 çanta bir çadır..onun dışında şok cihazına kadar aldım..😁😁..kafaya koydum sinop u..olacak sanki..

schwalbe maraton aldım ölçü 700x28c...lastikleri taktım, ilk hava olarak 90 uygun gördüm ancak şişirdikten sonra ön tekerin fren bacaklarının orta kısmına iyice dayandığını farkettim , çok sürtüyordu, havayı indirdim 40 psi iken sürtünme kalmadı. 40 az diye düşünerek 60 a çıkarttım,

lastik üzerinde basınç olarak ne yazıyor?

arkadaşlar, fren bacağına (üstten) sürten lastiğe ne yapılabilir? lastikten yana çok şanssızım...anlamadım gitti..bi el atın,, yabancı foruma muhtaç etmeyin..

Fren bacaklarının konumunu ve tel gerginliğini yeniden ayarlayın hocam, lastikler üzerinde yazan basıç aralığında sorun çıkarmaz, fren papuçlarını tam janta değecek şekilde tekrar kaydırabilir farklı papuçlara geçebilirsiniz. Lastikleri değiştirmeden önce neydi şimdi ne oldu?

@Anonim @Mekanik arkadaşlar lastik ölçüsü 23 ten 28 e geçiş oldu, öncesinde cst aldım 28 lik 80 psi de hiç sorun yoktu. O lastiklerde başka proıblem vardı vazgeçip schwalbe ye geçiş yaptım. Cst düz çizgili yapıya sahip zırhsız bir lastikti, bunlar baklava desenli ve zırhlı, daha dolgulu. 60 ta hafif değiyor ama 90 da baya baya sürtüyor. Değdiği yer yanal değil, top noktası frwn mekanizmasının alt ortasına (kadroya bağlayan vidanın olduğu yerin altı) sürtüyor. Teknik olarak giant tcr 28 kabul edebiliyor . ama bu lastik etli geldi. Yabancı sitelerde frenin o kısmını zımparala siyen bile olmuş. 1 mm olsa yeter ama 105 fren , ellemek istemiyorum. Zayıflatmak olur sonuçta, görünmeyen bir yer olsada...biride kadroyla bacakların birleştiği yere kalın pul koyunca bacaklar öne gelir biraz uzaklaşır lastiğin tepesinden demiş, ya da ben yanlış anladım bilm.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@HakanAydn abi siz bence doğru lastik tercih edin uğraşmayın. benimde başıma gelmişti kadroyu boşuna mahvettim. Karadenizli misali olmasın odasına aldığı halı olmayınca duvarı kırmış halıyı uydurmuş :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Mekanik en körü 60 psi ile giderim, bunlar aldığım 2. lastikler dahada sat al yapmam..ya da 23 lükleri geri takarım, lanet olsun diye isyan ederek..napim..😊

• Beğen
@Mekanik en körü 60 psi ile giderim, bunlar aldığım 2. lastikler dahada sat al yapmam..ya da 23 lükleri geri takarım, lanet olsun diye isyan ederek..napim..😊
Düşük basınç başta sizi daha çok yorar ve rahatsız hissettirir.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Bir ihtimalde lastiğin çapağını spiralle almak, çapaklar sürtüyor. Lastiğin 500 km lik hakkını yemek olacak ama bu lastiklerle devam etmeliyim..
@Cemal Ç. Öyle oluyor zaten..sürtünme sesine mi yanarsın boşa giden eforamı...😒

Çıkmayın...

• İnanılmaz
çalışma basıncından daha düşük basınçta şişirdiğinizden, yanaklar yeterli, gerginlikte olmayacak. bu da lastiğin canttan çıkmasına sebep verebilir
risk almayın

• Beğen
Eğer 1 mm den az sürtme varsa benim kendi bisikletimde yaptığımı deneyin...Tekerleğin milinin maşaya oturma noktasına 1 mm kalınlıkta ( cırtların kalınlığı çok uygun) yarım cm lik parçalar kesip yapıştırın. Fazla kalın olmasın. Problem çözülüyor...:harika::)

@Süper Dede hocam aslında benimde aklıma metal birşeyler koymak vs geldi ama sağ sol farklı yükseklikte olsa teker çap olabilir diye düşündüm. cırt ezilmez mi ? iyi fikir aslında..başka ne olur?

Geri