Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

@necmeddin ilk kısa turu fethiyeye ya da marmarise yapacağım, gidip 1 gece kalıp ertesi gün dönüş..sonra antalya, antalya daha uzun haliyle... orda belli olacak ötesi var mı yok mu....
@hamlet2006 👍

Scudo
Abi en önemlisi hazır olman ruhen , iyi hissetmezsen oluruna bırakırsın , denemiş olursun :harika:

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
@Cemal Ç. yine buradan yapılan yönlendirmeyle halihazırdaki giant tcr ile yapacağım, gidon yükseltici aldım, ( mariokaldato saolsun) hatta birde yukarı açılı gidon boğazı. lastikleri hamlet hocamın dediği gibş 28 lik yapacağım. sele kılıfı var ya onu takarım ya da belki biraz daha kaba birşey alırım.
@necmeddin aynen..ölüm yokya sonunda (inşallah)..😊

Son düzenleme:
ben uzun turlarda yılan köpek vs gibi şeylerden pek korkmuyorum ama ayılar ciddi manada korkutuyor beni. zira triatloncu kendileri. koşuyor, yüzüyor, tırmanıyor, kurtuluş şansı sıfır onlardan. mecbur dayı diyeceğiz onlara ama ne kadar anlarlar bilemem.

@Cemal Ç. yine buradan yapılan yönlendirmeyle halihazırdaki giant tcr ile yapacağım, gidon yükseltici aldım (hatta birde yukarı açılı gidon boğazı). lastikleri hamlet hocamın dediği gibş 28 lik yapacağım. sele kılıfı var ya onu takarım ya da belki biraz daha kaba birşey alırım.
@necmeddin aynen..ölüm yokya sonunda (inşallah)..😊
Dağ bisikleti ile hızlı bir gezi düşünüyorsanız hiç kalkışmayın diyecektim 😁. 80 km'de dizimi sakatladım da ben 😅. Şimdiden yolunuz açık olsun.

@Kuzey Ege ironik ayı mı gerçek ayı mı..😁
@Cemal Ç. saolasın , daha 2 aya yakın var..çoook sorularım olacak..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@HakanAydn abi benim bisiklette motosiklet selesi gibi sele var , biraz daha ağır olmuş çok önemli değil , çünkü MTB hastasıyım :koptum: , sürerken mesafeler önemli değil kaplumbağa misali yol almışım çok sorun değil , keyfini çıkartırım 6-7 saatlik sağlam dağ sürüşlerim var , yolda , yada asfaltta çok tıkır tıkır gitmiyorum, ama keyfini alıyorum. Bu işin güzelliği burda zaten.
@Cemal Ç. bende zaten o yüzden uzun turlara cesaret edemiyorum, tospa gibi dilim dışarda zor oluyor uzun turlar :koptum:

Her zaman ve her şartta kendi şeridinizde, yönünüzde ilerleyin. Bisikletçilerin yaptığı en büyük hata bu ters şeritten gitme işi kesinlikle. Trafikte bir araç olduğunuzu ve kuralları unutmamak lazım :harika:
Su ana kadar olan tum ölümlü ve yaralanmali bisikletci kazalari arkadan çarpma ile kendi seritlerinde gerceklesti . Kurallar canimizi korumakta yetersiz kalir Türkiye gibi bir keko bahçesinde

şimdi aslında bela gelecekse her şekilde geliyor, öncelikle bunu yazalım bir kenara.

1-yokuş iniyoruz ve haliyle hızlıyız. karşıdan gelen araç da yokuş çıksa da hızlı. kaza halinde ölüm riski aşırı büyük. burun buruna kurtuluş imkansız.
2-yokuş çıkıyoruz. haliyle karşıdan gelen yokuş iniyor ve hızlı. yerçekiminin de etkisiyle atomlarımızın parçalanma ihtimali de bir hayli yüksek.
3- düz yolda gidiyoruz, karşıdan gelen de, aynı yönde gittiğimiz de hızlı. düzde motorsikletler de hızlı gidiyor. o da büyük sıkıntı.

son olarak da bir araç sürücüsü olarak şunu söyleyebilirim, sürücü her zaman yolun sağındaki hareketli cismin, kendisiyle aynı yönde hareket ettiğini varsayar ve hareketlerini ona göre düzenler. yolun sağından kendisine doğru gelen bir hareketli cismi algılaması zordur.
ayrıca tersten gittiğinizde, sürekli karşıdan gelen araçların rüzgarlarına maruz kalacak ve sürekli bir hava perdesine doğru sürmek zorunda kalacaksınız, bir süre bu durum çekilmez bir hale gelip başlarım böyle tura moduna girmeye başlayacaksınız. (denedim oldu) karşıdan hızlı gelen rüzgar sizi sürekli geri itecek.

gibi gibi.. kısacası tehlikenin ve zorluğun dozunu çarpı 2den fazla arttırıyor. onun yerine kaliteli bir ayna kombinasyonu daha faydalı olacaktır.
Şehirlerarası yollarda telefonla konuşmaktan ve telefonla mesaj yazmaktan dolayı yola bakmayan bir şirket aracı sürücüsü faktörü de
neyse ki kadere inanan insanım vaktimiz dolunca gideceğiz kaçış yok

@Desert Fox emniyet şeridinde motosiklet sertçe sürtüp geçti, bazıları sürekli o şeridi kullanıyor arkadan araç gelir diye sola kaymayıp size çok yakın geçiyorlar..birde bazı araçlar herne hikmetse yanınızdan teğet geçip sonra emniyet şeridine yarı girip devamında tekrar sol şeride geçiyorlar.. sanki korkutalım şunu der gibi, ya da belki size baktıkları için direksiyonu sağa kırıyorlar farketmeksizin..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Su ana kadar olan tum ölümlü ve yaralanmali bisikletci kazalari arkadan çarpma ile kendi seritlerinde gerceklesti . Kurallar canimizi korumakta yetersiz kalir Türkiye gibi bir keko bahçesinde
Kendiniz de diyorsunuz ya sayın @mariokaldato. Milletimiz gelişmeyi nasıl görüyor hiç anlamadım ama beyinlerimizin (gelişen saygılı kısmı ayrı tutarım) gelişemedeği bir gerçek ne yazık ki 😕.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Kendiniz de diyorsunuz ya sayın @mariokaldato. Milletimiz gelişmeyi nasıl görüyor hiç anlamadım ama beyinlerimizin (gelişen saygılı kısmı ayrı tutarım) gelişemedeği bir gerçek ne yazık ki 😕.
Yok bro gelisememe meselesi degil, kendinden geliskin akilli telefonlar milletin aklini aldi. Heleki kekolar offf anam diyim ben sağaaaa ." Dusunsene altinda modafiyeli sahin var , tesisat tam gaz, atmisin bol bassli parcalari , e akilli telefonunda var bi canli yayin cekmeyahhh mı ?" Diyen beyni erimislerle dolu sehirler. Daha dogrusu artik büyük sehirler daha cok metropol cizgisinden kayip , Kekopol oldu o daha vahim

Yok bro gelisememe meselesi degil, kendinden geliskin akilli telefonlar milletin aklini aldi. Heleki kekolar offf anam diyim ben sağaaaa ." Dusunsene altinda modafiyeli sahin var , tesisat tam gaz, atmisin bol bassli parcalari , e akilli telefonunda var bi canli yayin cekmeyahhh mı ?" Diyen beyni erimislerle dolu sehirler. Daha dogrusu artik büyük sehirler daha cok metropol cizgisinden kayip , Kekopol oldu o daha vahim
Yanılıyorsunuz efendim. Gelişmek çok okumak, öğrenmek, gezmek, bilmek, para, mal gibi şeyler olsa neyse. Bakın unuttum yine... neyse sözünü yazayım bari. Düşünüre "o kadar gezdin, okudun ne bilirsin" demişler, "haddimi bilirim" demiş 🙂.

tura giderken yanımıza yedek dış lastik ve zincir almalı mıyız? 1000 km için.

@HakanAydn ülke içinde gerek yok diye düşünüyorum abi, şayet çok ıssız yerlerden geçmeyecekseniz, gereksiz yük olur. Hemen hemen her şehirde bisikletçi var. Hiç olmadı 2 gün sonra varacağınız şehre internet üzerinden kargoyla dahi gönderim yapabilirsiniz.

Evet abi katlanır yedek dış lastık ve yedek iç lastik, kaynağı , yapıştırıcı,levye,zincir gibi yedekler her daim olmazsa olmazımiz , fren vites teli, V fren papucun , pensen ,yan keskin,Alyan takımın en önemlisi de uzun turlar öncesi sağlam bir bakım.

Ha ben yolda usta bulabilirim gereksinimlerimi karşılayacak bir planlama yaptım dersen , ağırlık olmasın diye almayabilirsiniz , ben sürekli sürüşlerimi yedekli yaparım , güvende hissederim çok lazım olurmu nadiren kullandım :harika:

Yani gereksinimin olabilecek ve değiştirebilecegin yedekleri alsan iyi olur , aksaklıklar başlayınca nerede geleceği belli olmuyor.
@elric1982 Aslında size katılıyorum, yol bisikletçileri için fazla ağırlığa gerek yok .

@elric1982 bende öyle düşünüyorum, iç lastik, tamir takım illaki ama toplam yüküm 5-6 kiloyu geçmeyecek gibi görünüyor, bir zincir eklesem 1 kilo, lastik 300 gr ...bencede gereksiz sanki.@necmeddin bir penseli fonksiyonel çakım var, alyanıda var sadece onu alacağım. şubeden alacak şekilde, çok yararlı bilgi..

• Beğen
Tepkiler: elric1982
tura giderken yanımıza yedek dış lastik ve zincir almalı mıyız? 1000 km için.
ikisine de gerek yok. zincir almak yerine zincir sökme takma aleti alıp onu kullanmayı öğrenmek daha mantıklı olacaktır. hatta zincir yerine bir adet powerlink aldığınızda, zincir almışsınız gibi sevap yazar.
belki bir katlanır lastik olabilir, belki ama.

Geri