Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

@necmeddin hedef sinop gibi olmaya başladı, korkmayıp yapabilirsek tabi.. aklımdasın zaten..kurtuluş yok..😊

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
@HakanAydn harika olur abi ,sinop hep ters kalmıştı ve bir türlü görmek nasip olmamıştı, olmadı giderken kanyondan gideriz vezir köprü üzeri , geri dönüşü samsun üzerinden yaparız , haydi hayırlısı bakalım.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Benim bu yaz 200km hedefim var (Sivas-Kayseri). Tek korkum köpekler... Forumda saldırı durumunda oturup konuşun bağırın onlarla (köpekle) diyeni de var, gözüne bakmayın yeter diyeni de... Köpek kovucu, biber gazı vs. öneren de... Siz bu korkuyu nasıl yenip tura çıkıyorsunuz merak ediyorum. Biraz tüyo iyi olurdu...

2-5-11-13-14-15-16 katılmadığım maddeler. açıklamaları aşağıda:

2)Yola çıkmadan önce yük ile tam bir antrenman gereksiz bence. onun yerine birkaç hafta öncesinden planlı normal antremanlar yapmak kardiyvasküler sistem için daha yararlı.
5) Tur ve günlük plan yapın ve molalarınızda hazırlamak için bakın boşverin ya, hayatımız plan zaten, yüreğinizin götürdüğü yere gidin, sevdiğiniz yerde oturun konaklayın beya
11) Sabah saatlerinde “Köpekler”in aktif olduğunu unutmayın tüm gece gezdikleri için bu abiler genelde sabah geç kalkar. ben pek görmedim erken kalkan kuçu
13) Trafik levhalarının yanlış mesafe bilgileri verebileceğini düşünün genelde 10 mt gibi bir yanılma ile doğru mesafe veriyorlar
14) Gece bisiklet sürmeyin bazen sanılanın aksine daha güvenli olabiliyor. eğer doğru bir aydınlatmaya ve reflektör düzenine sahipseniz kilometrelerce öteden bile fark edilebilirsiniz. ancak gündüz bisikletliler bazen 15-20 metre mesafede bile zor fark edilebiliyorlar.
15) Fosforlu yelek, Kask ışığı ve farınızı gündüz saatlerinde de yakın fosforlu yelek tamam ama ışıklar bize gece daha çok lazım, gündüz etkili olacağını pek sanmıyorum.
16) Tek başınıza sürecekseniz yolun ters tarafından ve gelen arabaların yönünde sürün. sonuncu ve en tehlikeli madde de bu bence. asla tavsiye etmiyorum.

@vatanamillete yaz aylarında pek saldırgan olmuyorlar , oldu ki yolda gördün pusuda bekliyor arkadaşlar, yavaşla sakin ol , korktuğunu belli etme , atağa geçerlerse bisikleti köpeklerle arana al , panik yapma :harika:

@vatanamillete buradan öğrendiğim kadarıyla aslen 2 hazırlık var, fiziksel ve mental...fiziksel kısım antrenmanla o aşikar...mental kısım biraz zor, başında bile değilim aslında onun..ama şu var en azından kendimi test ediyorum arada, nelerden korkarım, ne olursa paniklerim, gece yerleşim yerine uzak bir noktada ne kadar ürkerim, plan dışı bir durumda pes edip taksi mi çağırırım vs..🙂..köpek, domuz, yılan, akrep...hepsinide önce kafada oturtacağız..çıkış noktam bu işi şuan bir şekilde onlarca kişinin yapıyor olması..yani ben bilinmeyen bir şeye girişmiyorum, zaten yapılmış bir şeyi yapmayı deniyorum..

beyler hazır köpek konusu açılmışken, play store'de köpek kovucu sesler çıkaran uygulamalar var, ben indirip ablamın köpeğinde denedim, hayvan kovaladı beni, dışarı ekmek almaya çıktım, sokakta yatan köpeklerde denedim, onlar da havladı ve bir süre peşimden yürüdü, inanmayan denesin, yüzde yüz yaşanmış hikayedir. sakın ha, durduk yere başınıza bela almayın derim.

@Kuzey Ege Hocam diğer madde tespitlerinize eyvallah diyorum , yalnız 16 madde konusunda beni bir çok kişi uyardı yolun ters tarafında sür diye, hiç yapmadım bunu kask aynamla görebiliyorum , neden herkes ters yönde git diyor anlamadım , çok araştırmadım ama bir kaç arkadaş bu işin kuralı bu dedi , ne dersiniz bu konu hakkında ?

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Ters yönde bisiklet sürülmez. Gelen araçların istikametinde, yolun kenarından YÜRÜNÜR. Kaldırım olmayan yerler, köyler arası yollar gibi yerlerde.

@Cemal Ç. Avrupa da bisiklet yolları çok ama genel kullanım mantığı aynı değil mi tersten sürülmez yani?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Kuzey Ege Hocam diğer madde tespitlerinize eyvallah diyorum , yalnız 16 madde konusunda beni bir çok kişi uyardı yolun ters tarafında sür diye, hiç yapmadım bunu kask aynamla görebiliyorum , neden herkes ters yönde git diyor anlamadım , çok araştırmadım ama bir kaç arkadaş bu işin kuralı bu dedi , ne dersiniz bu konu hakkında ?

Sakın ha, ters yönden gitmeyiniz.

Trafik Kanunu MADDE 46 der ki: ''Karayolunda en sağ şeridi kullanır ve diğer taşıtlar ile aynı sorumlulukla hareket eder.''

Buradan anlaşılan bisiklet bir taşıttır, tüm trafik kurallarına uymakla yükümlüdür.Ters şeritten giden bir taşıt kurallara nasıl uymuyorsa; bisiklet de bir taşıt olduğundan ters şeritten giderse kurallara uymamış olacaktır.

Araç sürücüleri ters şeritten gelen bir bisikletliye karşı ne yapacaklarını şaşırabilir.

şimdi aslında bela gelecekse her şekilde geliyor, öncelikle bunu yazalım bir kenara.

1-yokuş iniyoruz ve haliyle hızlıyız. karşıdan gelen araç da yokuş çıksa da hızlı. kaza halinde ölüm riski aşırı büyük. burun buruna kurtuluş imkansız.
2-yokuş çıkıyoruz. haliyle karşıdan gelen yokuş iniyor ve hızlı. yerçekiminin de etkisiyle atomlarımızın parçalanma ihtimali de bir hayli yüksek.
3- düz yolda gidiyoruz, karşıdan gelen de, aynı yönde gittiğimiz de hızlı. düzde motorsikletler de hızlı gidiyor. o da büyük sıkıntı.

son olarak da bir araç sürücüsü olarak şunu söyleyebilirim, sürücü her zaman yolun sağındaki hareketli cismin, kendisiyle aynı yönde hareket ettiğini varsayar ve hareketlerini ona göre düzenler. yolun sağından kendisine doğru gelen bir hareketli cismi algılaması zordur.
ayrıca tersten gittiğinizde, sürekli karşıdan gelen araçların rüzgarlarına maruz kalacak ve sürekli bir hava perdesine doğru sürmek zorunda kalacaksınız, bir süre bu durum çekilmez bir hale gelip başlarım böyle tura moduna girmeye başlayacaksınız. (denedim oldu) karşıdan hızlı gelen rüzgar sizi sürekli geri itecek.

gibi gibi.. kısacası tehlikenin ve zorluğun dozunu çarpı 2den fazla arttırıyor. onun yerine kaliteli bir ayna kombinasyonu daha faydalı olacaktır.

@Cemal Ç. yani bisiklet eldemi?
Geçen araçlara engel olmayacak, olabildiğince az tehlike (bisikleti araçlarla arana almak gibi) alarak gidilebilir o şekilde. Eve 10 km yürümüşlüğüm (pompam düşmüş) var 🤪.

2 temel kaygım var, emniyet şeridinin olmadığı yollar ve gece kalacağım, çadır kuracağım yeri önceden bilmiyor olmak..çok planlı biriyim bunu aşmam lazım, eşim sırf bu yüzden yapamazsın diyor, fiziksel olarak yapacağıma inansada..

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Rahat ol abi , sahilde ara sıra kamp yapmaya başla , eğer kamp yapmakta zorlanırsan , yine turuna devam edersin sorun değil , biraz masrafın olur otellere değer mi değer.

2 temel kaygım var, emniyet şeridinin olmadığı yollar ve gece kalacağım, çadır kuracağım yeri önceden bilmiyor olmak..çok planlı biriyim bunu aşmam lazım, eşim sırf bu yüzden yapamazsın diyor, fiziksel olarak yapacağıma inansada..

Ağabey,
Öğretmenevleri önemli bir alternatif.Neredeyse tüm ilçelerde öğretmenevleri bulunmakta.Bir çoğu hem temiz, hem ucuz.Artvin Hopa'dan İzmir'e kadar gelirken hep öğretmenevlerinde kaldım. @Cemal Ç. ile yaptığımız memleket gezisinde de Nazilli Öğretmenevinde kalmıştık.Fena da değildi değil mi sayın Cemal Çelik?

Sayın @hamlet2006 keşke burada da "öğretmen evi" diye bir şey olsa diyorum 😊.

@hamlet2006 İzmirdeki varyanttaki öğretmen evi gibi birde manzaralı olursa tadından yenmiyor öğretmen evleri , bir çok ilde bende kaldım kesinlikle tavsiye ederim :harika:
@Cemal Ç. Sen özlemişsin kardeşim memleketini ,seni de bekleriz tura 😃

Geri