Scudo Sports

İlk kez bisikletle şehirlerarası yola çıkacaklara öneriler

Scudo
cırt dediğimiz plastik kablo bağı değil mi?

• Beğen
Tepkiler: ali önder
nasıl yapayım, milin etrafına mı sarıp sıkayım kadroya giren yerlerde?

@Süper Dede anladım..yarına dener yazarım, sağol üstad..👍

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@HakanAydn abi kontrollerini lütfen dikkatli yap, sonuçta gerek bisiklet parçaları imalatı yapan firmalar, gerek bisiklet imalatı yapan firmalar veya bisiklet lastiği imalatı yapan firmalar bu işi teknik açıdan inceleyip sık dokuyup, denemeleri yapıldıktan sonra piyasaya sürüyorlar. Hani lastiği yonma yada eskitme fikri pek hoşuma gitmedi.
Tedbiri elden bırakma lütfen.

@necmeddin öncelikle süperdede nin fikrini deneyeceğim, muhtemelen olacak çünkü 60 psi de çok hafif değiyor..1 mm yükselse bu bana 80 psi basma imkanı verse olay bitmiştir...lastiği yontma olayı şöyle; tam ortada çapak çizgisi var. 20 cm lik bir bölüm biraz fazla pot yapmış, erir aşınır diye bekledim ama lastik dayanıklı malzemeden, kolay aşınmayacak bu çapaklar, onu anladım..sadece o kısmı şarjlı matkapla ucuna törpü takıp yavaş yavaş 0.5 mm gibi rendeleyebilirim...haklısın, aslında bu tip müdahaleler çok akılcıl değil ama biraz mecburiyet...başka gönder değiştir vs gerek yok..keşke bilip 25 liğini alsaydım..cst ler sorunsuz uyunca, birde giant spekte uygun görünce direk aldım..yarına törpülemeden çözeceğiz sanki..inş..

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@HakanAydn inşallah abi süper dede benim de mesajlarını takip ettiğim bir büyüğüm tecrübesine güvenmek icap eder. Benim kaygım 0.5 milim de olsa yontma işi. :harika:

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
[/QUOTE]
Video kayıt süresi arasından bir kaç ay geçmiş yol düzelmiştir belki ? ya da yol boyu mu böyle çalışma var acaba ?

@Süper Dede ben lastik aşınacak diye beklerken mekanizma aşınmış, allahtan çok az...kablo kroşeside aldım, şekil olarakta uygun. kalınlık 2 mm cırt 1.5 mm..

Dosyalar

• IMG_20200313_100453_8.jpg
    IMG_20200313_100453_8.jpg
    477,6 KB · Okunma: 60
  • IMG_20200313_100311_7.jpg
    IMG_20200313_100311_7.jpg
    672,5 KB · Okunma: 61
@Süper Dede ben lastik aşınacak diye beklerken mekanizma aşınmış, allahtan çok az...kablo kroşeside aldım, şekil olarakta uygun. kalınlık 2 mm cırt 1.5 mm..

Abi nasıl lastik o. Sanki zımpara atmışsın gibi olmuş..

@ucgokhan aluminyuma pamuk sürsen aşınır (yüksek devirde tabi)...kaldıki 8-10 bin km dayanan sert lastikler..spiral gibi oymuş...😁

Kablo kroşesi biraz kalın gibi geldi bana. Eğer tekerlek mili tam oturmazsa QR maşayı tam kavrayamaz ve sıkıntı çıkartır. Aşınmaya bakılırsa cırt plastiği tam olacak gibi. Basit gibi görünse de göbek mili maşanın yuvasına %90 oturmalı yoksa tehlikeli olur...

@Süper Dede aklıma şey geliyor, yolda giderken bir şekilde sağ ya da soldaki cırt (ya da kroşe parçası ) alta doğru kaysa ordaki 1 mm sapma tekeri açısal olarak ne kadar saptırır..

@Süper Dede aklıma şey geliyor, yolda giderken bir şekilde sağ ya da soldaki cırt (ya da kroşe parçası ) alta doğru kaysa ordaki 1 mm sapma tekeri açısal olarak ne kadar saptırır..
İşte bu yüzden yapıştırılmalı. Japon yapıştırıcı çok iyi tutuyor. Zaten yerine oturturken kaymazsa bir daha yerinden oynamıyor...

@Süper Dede peki bisikletin arka lastiği 28 maraton, ön lastiği 23 durano olsa ne olur?😁😄..

Geri