Scudo Sports

İlk defa yol bisikletine binmek

cann95

Üye
Tepki
2
İsim
Can
Merhabalar, ilk defa bir yarış için yol bisikleti kullanacağım ve yarış günü istanbuldan kiralamayı düşünüyorum. normal bisiklet kullanıyorum(kalın tekerlekli). sizce sorun olur mu? sadece 5 km süreceğim zaten..

birde ortalama olarak 1 km yi düz yolda kaç dkda alırım?

Scudo
Sorun olmaz, ayrıca seni çok iyi tanıdığım için ! sen o 1 km'yi 8 dk 42 sn'de tamamlarsın.

• Beğen
Tepkiler: ercst0rm
@HknBssz haha yapma Hakan Abi, ilk defa yol bisikleti kullanacağım ve daha hızlı gidildiği için sordum cahilliğime ver.

şöyle sorayım o zaman fazla pedallamadan normal bisikletle 5kmyi 23dkda tamamlayan biri ortalama olarak düz yolda son kuvvet kaç dkda alır 1km yolu?

@cann95

mtb gidonu ile yol gidonu farklıdır,yol gidonunda rüzgara karşı korunuruz ,eller altta kalır,çenenizi gidona yaklaştırırsınız,
kilitli pedal işin rajonu,uzun yolların kralı yol olmaya devam edecek, scott scale 30 ile 200 km gittim birde gıant tcr ile arada dağlar kadar fark var mtb 'nin tekeri 1.70 gıantın ise 700x25 teker inceldikçe hız gelir,tekere 100 hava basıyorum,halbuki mtb 'ye 60 basıyordum,haliyle mtb kadrosu uzunlarda değil ,sadece ormanda kullanılacak...

@cann95 şimdi olaya elimden eldiğince bilimsel yaklaşmaya çalışıyorum.

eğer sen 5 km'yi 23 dkkada alıyorsan; 1 km'yi 4,6 dkkada alman gerekir di mi?

ama bu yanlıştır. Daha doğrusu bu şekilde bir oranla sana 1 km'yi şu dkkada alırsın diyemem. Sebebi ise sen zaten söyledin. "düz yolda SON KUVVET" ile.

Çünkü sen benden ya da diğer kişilerden aldığın bilgiyi referans alıp o 5 km'de uygulayacaksın ama son kuvvet kullandığın ve patlattığın bacak - kalp kaslarının 1. dakkasının sonunda geriye kalan 4 dkkada o performansı sağlayamıyacaksın. bu ne demek? farzet ki 1 km'yi 2 dkkada aldın tüm kuvvet. 5 km'yi 10 dkkada almayı planlayacaksın ama ne gücün yetebilir ne de nefesin. ( eğer 1. dakkayı dediğim gibi tüm kuvvetle asılırsan )

Zaten biraz yarış felan izlediysen tüm yarışcılar güç patlamasını son bölümlere saklarlar.

Fazla da uzatmak istemiyorum ama o kadar çok etken var ki. Ben mesela sahilde dümdüz bisiklet younda giderken 40km/h'yi görünce çok efor sarfediyorum ama istanbul e-5'de 60 km/h'yi aynı eforla görüyorum. Rüzgar etkisi var, yolun yapısı etkisi var, seni hızlandıran (mesela e-5'de yarışırım arabalarla ama sahilde bomboş) etkenler var.

Bitirirsem eğer buradan alacağın tahmini rakam tutmayacaktır. Bunu en iyi o an pedallarken göreceksin.

Umarım anlatabilmişimdir :)

• Beğen
Tepkiler: Ömer ÇOLAK
@cann95

İlk defa yol bisikleti kullanacak iseniz işiniz fena. Zira vites fren kolları ve gidonun farklı yapısına bile ancak 10 km ve üstünde alışabilirsiniz.
Dolayısı ile 5 km lik yarışa en azından mtb değil ama şehir bisikletleri ile katılın daha iyi sonuç alırsınız.
Demedi demeyin... Deneyin....

@Ömer Çolak hız olarak daha yavaştır ama şehir bisikleti değil mi? amaç ilk 3e girmekte o yuzden artik ne gerekiyorsa yapmaya hazırım :)

İstanbulda yol bisikleti kiralayan yer var mı ki?

Üstelik size uygun kadro boyu olacak?

@Ozan k. evet isim yazmak yasak değilse; delta bisiklet, bisiklet evim gibi yerlerde kiralaniyor ama 1-2 tane var genelde yol bisikletleri..

Yol bisikleti kiraladığınız yer neresidir ?

Emin misiniz pazar günü deltadaydim göremedim. Geçen sene çok aramistim bulamadım

@Kudret Kurtcebe çok teşekkür ederim Kudret Abi, İstanbul'da sadece yarış için süreceğimden yol kapalı ve gerekli önlemler alınmış olacaktır, olurda çıkarsam yollara tavsiyeleriniz aklımda :)

@Ozan k. internet sitelerinde yazıyor, sanırım birden fazla şubesi var ondan dolayı olabilir

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
5 km mesafeyı tahmınen 10 ila 15 dakika arasında bitirme şansınız var performansınıza göre

• Beğen
Tepkiler: cann95
Şehiriçinde Strava'nın sadece hareket halindeki ölçümlerini göz önüne alarak ben 5km'yi en iyi 13:51'de almıştım. Bunda ışıklarda yapılan frenler ve daha sonrasındaki hızlanmalar, araçlar yüzünden yavaşlamalar, şerit değişikliklerinde ve dönüşlerde kontrol için yavaşlama ve durmalar da dahil.

@furkantrojka benden daha çok antrenmanlı olduğunuzu düşünürsek e durmalarlarınızıda hesaba katarsak e bende bi 15dk içinde bitiririm herhalde

Geri