Scudo Sports

İlk defa şehir dışına çıkış

Ahmet Ayaz

Forum Bağımlısı
Tepki
2.237
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
öncelikle belirtmek isterim ki okuduğunuz diğer tur yazılarındaki tadı pek bulabileceğiniz bir tur yazısı değil.
fotoğraf çekmeye değecek özel çok fazla bir şey bulamadım. turun amacı ilk defa şehir dışına çıkmak ve bir günde 200 km üzerine çıkmaktı ama bir takım sorunlar nedeniyle 170 km'de kesmek zorunda kaldım.

daha sonra bu yoldan gitmek isteyecekler için notlar:

- köpek tehlikesi yok ya da bana hiç denk gelmedi.
- iki ayaklı tehlikesine iki kere denk geldim. biri daha avcılar rampayı çıkarken bomboş yolda arkama yanaşıp korna çalan kamyonet sürücüsü diğeri de çatalca civarında küfrederek geçen tipler. (her ihtimale karşı biber gazı almıştım)
- sağlam birkaç yokuş var ama psikolojik midir nedir bilmem eskiden beri haramidere yokuşu'na takmış durumdayım. haramidere'yi çıkabilen adam geri kalanların hepsini çıkar.
- binkılıç'tan sonra saray'a kadar yol kötü hatta berbat. değil yol bisikleti tur bisikletiyle bile çekilmez. bir daha kesinlikle bu güzergahtan gitmem.
- saray'a kadar emniyet şeridi pek yok ama trafik yoğunluğu çok az. bu açıdan rahat bir yol.
- büyükyoncalı'dan geçerseniz yol kenarındaki seyyar köfteci tokatlı abimize uğrayın. köfteler hem lezzetli hem de uygun.
- doğal su kaynağına sadece bir kere denk geldim. bu yönden pek zengin bir güzergah değil.
- forumda konusu geçmişti. bende de tinnitus (7/24 kulak çınlaması) rahatsızlığı var. sanırım şehirde yaşamanın neden olduğu bir hastalık. çatalca'yı geçtikten sonra ormanlık alan gerçekten bir cennet. kuş sesinden başka hiçbir ses yok ve farkettim ki kulakta çınlama da yok. şehir hayatı gerçekten ömür törpüsü :(

(link)

20160605_104731.jpg 20160605_104736.jpg 20160605_112830.jpg 20160605_112858.jpg 20160605_120051.jpg 20160605_120103.jpg 20160605_123717.jpg 20160605_132122.jpg

turun esas amacını gerçekleştirme anı :)

FB_IMG_1465120593694.jpg

Scudo
Devamının gelmesi dileğiyle tebrikler

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Ayaz
Vites kollarındaki stickerları çıkartırsanız çok daha tatlı olabilir. :)

@dcmavideniz
araba alıp koltukların poşetini çıkarmayanlar kabilesindenim galiba :D

Ahmet kardeşim şehir dışında karşılaştığın problemler kabaca her genç kızın başına gelen olaylar, korna çalmalar, beline kadar camdan sarkıp böğüren öküzler, kamyonda işediği şişeyi üstüne atanlar biz böyle bir ülkede yaşıyoruz. Fakat bunlara takılırsak bisikletler hep kömürükte kalır onun için çok takılmamak lazım, paylaşımın için teşekürler, ayaklarına sağlık.;):hhhhhh:

Güzel bir tur olmuş. Ara sıra böyle turlarla şehirden uzaklaşmak gerek..

• Beğen
Güzel tur bisiklet turlarında köpekten falan korkmuyoruz da insanlar enteresan davranışlarda bulunuyor.Boş yolda emniyet şeridine korna basan mı ararsın,Geçersen camdan bağıran mı ararsın.

güzel bir tur gerçekleştirmişsiniz.
ben ve arkadaşlarımında planlayıp gitmek istediğimiz güzergah. belki biz gidene kadar yollar düzelir.:):):)

turunuz da ne gibi aksaklıklar meydana geldi acaba?

@serhat1299 herhangi bir aksaklık yaşamadım. yolun kalitesi şu nedenle kötü. zift iyice kaybolunca sabit de olsa mıcırlı bir görüntü ortaya çıkmış. amortisörlü bir bisiklette belki bu kadar rahatsızlık vermeyebilir. sondan ikinci fotoda izleri biraz görünüyor ama oradakinden daha berbat yerler var.

Yaşınıza göre tebrik ederim. Ben 80km zor yapıyorum. [emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
manzaralar yine de güzel,başarılar

• Beğen
Bahsettiğiniz güzerhah doğallık açısından çok güzelde olsa, hafriyat kamyonları yüzünden yol biraz sıkıntılı,o kadar sıkıntılıki bazen elleri uyuşturacak kadar,sık kullanıyordum o güzergahı,şimdi çatalca, hallaçlı,çerkezköy,saray yapıyorum, bu rotada sadece hallaçlı ile çerkezköy arası 5-6 km benzer sıkıntı var(hafriyat kamyonları kaynaklı)..su konusunda ise bir iki yer dışında çatalca sonrası(saray yönüne)45-50 km kadar bölümde hatırladığım kadarı ile sadece 1-2 yerde çeşme var..(gidecekler tedarikli olun)
Sonuç olarak artık o taraflarada hafriyat kamyonları girmiş olduğundan,yolda onların dışında psikolojik rahatsızlık duyacağınız trafik yok ama yol stabilitesi arkadaşımızın dediği gibi binkılıçtan sonra pert,bozuk olmasından ziyade asfalt kalitesi çok kötü,bildiğiniz mıcırın üstüne ince asfalt geçmişler....bilenlerde nasul sıkıntı olduğunu tahmin edebilir...

Birde üstüme düşmez ama belki değerlendirirsiniz hatta gitmiş dahi olabilirsiniz,(silivri-tekirdağ-kumbağ-uçmakdere,özellikle uçmakdere için değer) gerek güzergah,gerek doğal güzelliği gerek yol kalitesi çok güzel (selimpaşadan sonra silivriye kadar olan ve Barbarosdan Kumbağ'a olan mesafe hariç,bu kısımlarda yol kalitesi ve emniyet şeridi çok bozuk)dönüş istikameti zaten kesinlikle emniyetsiz(ben ordan dönüşü bu sebepten gümüşyakadan iett ile yapıyorum)

• Beğen
Tebrikler.
Hemen hemen aynı rotayı ben de gitmek için yola çıkmıştım ki yolda teker patladı, sonra sibop iğnesi düştü kayboldu (acemilik), otobüse atlayıp geri dönmek zorunda kalmıştım. İlk yol anımdır. Vakit bulduğum ilk fırsatta tamamlamaya çalışacağım :)
Henüz pek tecrübem olmasa da günlük gittiğim yollardan güzel diyebilirim yol için.

Evet arkadaşlar 57 yaşındayım lk defa Kayseri'den İstanbul'a bisikletle gitmeye niyetlendim (3 eylül 2021)sadece bisikletim var fazla donanımım yok bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum yanıma eşya olarak ne almalıyım bir uyku tulumu ve Kamp çadırım var tecrübesi olan arkadaşlar bana yardım ederse memnun olurum

Geri