potato
Üye
- Tepki
- 216
Evet arkadaşlar 57 yaşındayım lk defa Kayseri'den İstanbul'a bisikletle gitmeye niyetlendim (3 eylül 2021)sadece bisikletim var fazla donanımım yok bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum yanıma eşya olarak ne almalıyım bir uyku tulumu ve Kamp çadırım var tecrübesi olan arkadaşlar bana yardım ederse memnun olurum
Merhabalar, turunuz hakkında birkaç ayrıntı daha verirseniz ( mesela konaklamayı hem çadırda mı yapacaksınız, yemek işini kendiniz mi halledeceksiniz vs...) daha ayrıntılı cevap verebilirim. Turun süresini, rotayı ve kafanızda nasıl bir tur olduğunu bilmesem de temel birkaç bir şey yazayım;
yağmur yağıp yağmama durumuna göre yağmurluk,
mat
alyan
iç lastik
yama takımı, pompa
isteğe bağlı şişme yastık,
powerbank
kullandığınız ilaç varsa ilaçlar
liste böyle uzayabilir...
rotaya gelecek olursak ben bu sene sizin yapmayı planladığınız yolun zıt istikametinde tura çıktım.
Hatırladığım kadarıyla yazayım;
Kayseri- Kırşehir arası: Herhalde Kayseri'den çıkarken rampa çıkacaksınız , Ama Kayseri merkezden Kırşehir merkeze kadar 130 km boyunca yükseklik farkı 500 m civarıdır.
Kırşehir'den Ankara'ya kadar inişli çıkışlı diyebiliriz. iyi rampalar var.
Kırıkkale'de Karakeçili Köyü'nden uzak durmanızı tavsiye ederim, pek cana yakın karşılanmayabilirsiniz. Hemen Karakeçili'ye gelmeden önce de As otogaz var, direkt es geçiniz aynı şekilde.
Ankara Saray'dan geçecekseniz dikkat edin lakin sanayi şehri çok kamyon var ve yolları pek düzgün değil.
Ankara-Bolu Gerede arası yine çoğu çıkıştı herhalde ve iyi rampalar var.
Gerede Bolu'dan sonra düzceye kadar genelde iniş.
Yine Bolu Yeniçağa-Bolu Merkez arası ıssız bir yol ama siz rampa aşağı ineceksiniz......
Youtube kanalıma bakabilirsiniz diyeceğim ama orada da yol hakkında ancak kısıtlı şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz.