Scudo Sports

İlk ciddi kazam (videolu)

@ozi37
öndeki niye düşmemiş o zaman ? hadi bunuda açıkla :)

Scudo
Geçmiş olsun.
Hemen önündeki arkadaşın virajdaki konumu çok daha iyi gibi.

@mehmet46707
videoda çok uzaktasın, net seçmek biraz zor, ama anladığım kadarıyla öndekiyle aynı hızda gidiyorsun, o daha fazla fren yapıyor, hafifçe sola çıkarak dönüşe senden daha ileride bi noktadan başlayor ve direk apex noktasına (viraj ortası) yöneliyor, sense daha az fren yapıp daha erken bi noktadan dönmeye başlıyorsun, kolaya kaçıp açıyı yumuşatmaya çalışıyorsun, yavaş olursam bişey olmaz mantığıyla belki :) apexi vuramıyorsun, ve hafif hafif apexten uzaklaşıp daha açıktan dönmek yerine diğeriyle aynı hizayı tutturmaya çalışıyorsun, bu noktada ön tekerin kaymaya başlıyor, eğer fren bitişini biraz daha geciktirip, önce yolun soluna, sonra keskin bi yatışla viraj ortasına yönelseydin düşmeyebilirdin, yani yapacağın bi atraksiyon varsa viraj başlangıcı ve apex arasında ne yapıyosan yap, apexi geçtikten sonra daha fazla zorlama sadece geri alma hareketleri yapmalısın.ya da daha açıktan dönmesine izin vermeliydin. muhtemelen düşmeden hemen önce hissetmişsindir :) hissetmeye çalış en önemlisi bu aslında, o kadar yatmayacağını hissediyorsan zorlama.
keşke başka bi bisikletle önce temel denge hareketlerini oturtsaydın, yol bisikleti daha hassastır ve daha az hata tolere eder, daha fazla hata tolere eden bi bisikletle daha hızlı gelişir ve ince ayar için tekrar yol bisikletini kullanabilirsin. o zamana kadar yol bisikletiyle devam etmek istiyorsan lastikleri kalınlaştır havayı olması gerekenin hafifçe altında ayarla.
hatta bana sorarsan spd'yide çıkart, ne zaman ayakların kaymadan sprint ve diğer şeyleri yapmaya başlar ve spdye ihtiyacın kalmadığını hissedersen o zaman takarsın :)

hemen önüdeki mtb mi bu arada ?

Geçmiş olsun hocam..Allah beterinden korusun

geçmiş olsun hocam
bisikletin kendisinden memnunmusunuz hocam? artısıyla eksisiyle aktarabilirmisiniz?

Bisikletçi olarak video ya teknik yorum yapamasamda motorsiklet tecrübeme göre video da uzak tan gördüğüm kadarı ile viraj başlangıç çizgin doğru devamını dıştan içe alman doğrusuydu fakat çizgiyi tamamlamadan düşmüşsün.buna sebeb asfalt,lastik durumu veya hatalı sürüş pozisyonun olabilir.bisiklet ten biraz viraj içine vücud ağırlığını vererek viraj çıkışına doğru bir düzgün bakış ile biraz kontra vererek düşmeden dönebilirdin diye düşünüyorum.yanılıyorsam k.bakmayın bisiklet ile motorsiklet in çok farklı fizik kuralları olacağını düşünmüyorum...

@Tasogare sonuna kadar haklısınız evet öndeki mtb :) tamamen benim hatam ve birazda dış lastiklerin ömrünün dolmaya yakın olmasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Orda virajı dar alsam dönebilirdim herhalde. Neyse bunlar hep tecrübe hala biniyorum yol bisikletine başka kaza atlatmadım çok şükür. Kendi çapımda performans yapıyorum geçen hafta 30kk yi 45 dakikada geldim. Zaman içinde daha iyi olacağını düşünüyorum yaza kadarda lisanımı çıkartacağım inşallah

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@mehmet46707 kardeşim videonun hangi saniyesinde kaza oluyor acaba? Video boyutu çok büyük ve uzun olduğu için tamamına bakamıyorum.

Bilen varsa da yazarsa sevinirim.

Geçmiş Olsun hocam. Umarım bir daha böyle bir şeyin yaşanmamasını dilerim.

@mehmet46707
Kardeşim geçmiş olsun. Videoyu o ana geri sarıp tekrar tekrar izledim ama en öndekiyle benzer şekilde dönüyor gibi gözüküyorsun. Sanki sen virajı kaldırıma doğru giderken biraz daha geç alıyorsun gibi geldi. İnce tekerin de etkisi vardır.

Geri