Scudo Sports

İlk bisikletiniz ve hayalinizdeki bisiklet

90 lılaran gelecek yorum belli :D
bisan ihlas mountain cat :D
ben 3 yaşımdayken babam alıp kullanmaya başlamış sonra bana geldi. geçen sene hurdacıya vermek zorunda kaldım çünkü ne zaman biraz sürmek istesem bi tarafı elimde kalıyordu. adam etmeyide çok düşündüm de dedim sonra bu kadroyu mu ?
hala güzel gelir ama gözüme lacivert temiz çok var çanakkalede. fıstık gibi ilerliyorlar ben hor kullanmışım sanırım :D

Scudo
@Sinan A.

Bisan'ı Türkiye Gazetesi veriyordu de mi? Bir de Fotomaç Gazetesinin verdiği Legnano mu nedir bir şey vardı. Allahım ne günler, spor gazetesi bile bisiklet veriyordu. Gerçi bana tuhaf geliyor ama spor gazetesinin sportif bir malzeme vermesi gayet doğal olması lazım. Ama içinde futboldan başka bir spor olmadığı için olsa gerek o zaman da çok tuhafıma gitmişti.

Sütlü kahve rengi Pinokyo.. 1975 yılında aldı babam. Üç kardeş beraber büyüdük o bisikletle ve bizden sonra iki teyzeoğlunu da büyüttü...

İlk bisikletim Turuncu-Siyah bir BMX'ti. Üzerinde çamurluğu da vardı. Tıpkı kross motorlar gibiydi, gerçekten çok havalıydı. 4 tekerlek başladım sonra destekleri çıkardım attım. Markası hala aklımdadır: HolidaySun! Bunu ilk defa birileriyle paylaşıcam, ben bisikletimle konuşurdum. Merdivenlerden çıkarırken (epey de ağır gelirdi çocuk kollarıma) "Hep sen beni taşıdın, biraz da ben seni taşıcam" dediğimi hatırlıyorum. Bilmiyorum aramızda hala bisikletiyle konuşan birileri var mı ama belki bu yorumumu okuduktan sonra onlar da itirafta bulunurlar :)

Sonra yaşım biraz ilerledi. Bir gün baktım köy meydanına renkli renkli bisikletler getirmişler. Üç-beş abi oturmuş masalara kayıt yapıyorlar. Türkiye gazetesi abonelik karşılığı Bisan-İhlas veriyor! Kuponları heyecanla topladık ama sonrasında küçük bi hayal kırıklığı yaşadık çünkü dağıtılan bisikletler o gün köy meydanında arz-ı endam eden bisikletlerden değildi. Sonra o bisikletime Castello çıkartması alarak, çevredeki Bisan-İhlas çılgınlığından biraz olsun kurtulmak istediğimi hatırlıyorum.

Gerçekten güzel günlerdi ama hepsi geride kaldı. Nerden aklınıza geliyo böyle başlıklar açmak :agla:

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Can
İlk bisikletimi BİM den almıştık markası Celbino'ydu.Sonra çalındı o bisiklet, 50 liralık bisikleti neden çalar ki bi insan D:

İlk bisikletım alındıgındakı yaşımı ve bısıkletımın markasını bılmemekle beraber eskı bısıkletcılerden oldugum soylenebılır. :p :p O zamanlar tontıstım tabııı.... ;):D
(link)

Bu benim üçüncü bisikletim. Üç tekerlekli bir bisiklet, markasını hatırlamıyorum :)

https://i.hizliresim.com/6lYvQ0.jpg

Ah ah eski günlerimi hatırladım şimdi... İlk bisikletimi ortaokula giderken almıştım. Okuyordum ve aynı zamanda okuldan sonra dedemin bakkalında çalışıyordum. Harçlıklarla birde annemden,babamdan,dedemden ayrıca tırtıkladıklarımla kırmızı-siyah çok güzel bir bisiklet almıştım :)Lakin aldığım bisikletin bir bayan bisikleti olduğunu sonraları bir abiden öğrenmiştim :) Peki sizler ilk bisiklet hayalinize nasıl kavuştunuz......

ilk bisikletimi rahmetli abimle almıştık. ozaman ilk okul 4 yada 5. sınıftaydım.
orta süspansiyonlu bmx

Dolma teker rengarenk bi bisikletim vardi nasil aldim kim aldi suan napiyo mechul

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
Babam almıştı şunun gibi bir şeydi:
http://cdn2.n11.com.tr/a1/1024/15/02/06/89/64/04/43/21/34/57/41/13/43309872397196477861.jpg

Paramı 3 ay kadar biriktirip tanıdığım bir börekçi abiyle almaya gitmistim :)
İlk bisikletimide dedem para veriyordu küçükken biriktirip renkli lastikleri olan bisikletten almıştık

Genelde hep esnaf abiler yardımcı olur bu konularda :)

@ÇaNakkaLeRuHu valla hiç hatırlamıyorum bisiklete ne yaptığımı. orta okula kadar bendeydi sonrası mechul. sattım mı çalındımı bişe olmuştu hatırlayamadım.

@ÇaNakkaLeRuHu
Evet arkadaş olduk 55 yasında eski motosikletci şimdi cigkoftecede motorlu servis yapıyor

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
Geri