Scudo Sports

İlk bisikletiniz ve hayalinizdeki bisiklet

İlk bisikletim dolma teker bmx ti. Frenleri çok zor tutardı :D

Scudo
90 kuşağı olarak benim de ilk bisikletim "Kemik Cant BMX" idi. Canavar gibi sürerdik arkadaşlarla canavaar... :)
Tabi BMX'in 2 tane destek tekerleri vardı. Kısa süre sonra onları çıkarttım ve artık iki tekerciydim. Daha sonra bisiklet üstünde tek elimi bırakıp gezmeye başladım :)
Birkaç sene sonra da Castello marka mavi bir bisiklet almışlardı. Düz maşa 18 vites. Arkadaşlarım "Oğlum bunda hiç amortisör yok, kötü bisiklet bu. Bak bizimkinde amortisör var hem de 2 tane." şeklinde bisikletimi küçümserlerdi. Aldırış etmezdim hiçbir zaman.
Hava koşulları ne olursa olsun vazgeçmezdik bisikletten, düşe kalka... :)

İlk bisikletim, abimden bana kalan kırmızı bir Raleigh Chopper MK2'ydi.Ben üzerinde büyürken, o küçüldü.

http://i84.photobucket.com/albums/k12/tanarkoburger/raleigh_chopper_04_350x350.jpg

http://i84.photobucket.com/albums/k12/tanarkoburger/chopper2page.jpg

90'larda elden düşme bir Castello-Titanio'ya yol lastikleri takıp, 4000 km'ye yakın yol yaptım..Onu bizim ofisboya hediye ettiğimde bir tek kadrosu orjinal kalmıştı.

38 yaşındayım, uzun bir aradan sonra dayanamayıp bir X-Vert Expert aldım, çocuklar gibi mutluyum..

http://i84.photobucket.com/albums/k12/tanarkoburger/Fotoraf0071.jpg

@efe-ersöz

Impetus v frenli değil ki?

• Beğen
Tepkiler: turist
Tabikide destek tekerli bir bmx'im vardı cartlak yeşilli birşeydi gidonda BMX yazıyordu :) daha sonra abimden kalma 16" sanırım 5 vitesli(o zaman kimsede vites yoktu :D ) bir ince teker yol mtb karışık bir bisikletim oldu çok sağlam birşeydi ilk okul ikide boyumun 2 katı olan 21" corvette(ümit bisiklet) nofear bisikletim :) daha sonra Salcano Efes Disk ile devam ediyorum yakın zamanda BMX almayı planlıyorum

1998 yılında babam İstanbuldan 15 liraya Bmx bisiklet almıştı...Mağazaya beraber gitmiştik ve atmıyorum onlarca bisiklet vardı.Bisikleti alır almaz ertesi gün ön frene basma korkusu yüzünden,rampa aşağı bi hurda araca çarptım...bisiklette lastik maşa yamuldu ben arabanın üstüne düştüm.Neyse bir kaç hafta sonra yine rampa inerken arka frenin teli koptu,ön frenede korkudan basamadım şantiyenin tuğlalarına çarptım bir kaç ay bisiklete binmedim birde acayip fatura çıkmıştı...sonraları taynimiz çıktı askeri lojmanda arkadaşlarla beraber takılırdık bisiklet açık bir yerde durduğu için vede rütübet çok olduğu için çok paslanırdı,durmadan zincir sıktırmaya giderdik koltuk değiştirmeside cabası.Zengin çocuklar 21 vitesli bisikletler alırdı çok imrenirdim ama habirede bisiklet değiştirilmiyordu o yıllardada(kriz dönemi)benim BMX'İ kimse geçemiyordu acayip hızlı giderdim...Frenlerine gelirsek ön freni korkudan sökmüştüm arka fren ve retarder görevindeki ayak freni vardı...Bisikleti 15 milyona aldım hiç bir arkadaşımda inanmamıştı:)...Neyse arızalara artık dur diyemediğimizden bi hurdacıya karlı bir şekilde 25 mıllona sattık babam daha iyisini alcaz demişti bir yanımda burukluk bir yanımda sevinç ondan sonra 4 5 yıl bisiklete binmedim Sonralarıda aldıysakta BMX'in verdiği zevki alamadım...Birde o kadar yıl kullandım bi resmini bile çekmemişiz ya nalet ola....

Hatırladığım ilk bisikletim köpük lastikli, plastik jantlı masmavi küçücük bir bmx idi. 1986-1990 civarları.
En güzel yanı lastiklerin patlaması diye bir şeyin söz konusu olmamasıydı.

24 jant imper marka demir kadrolu bisikletim vardı..metro'dan almıştık.Gidonunda kulaklık grişi vs radyo vardı :D

Sonra çift amortisörlü Salcano impetusum oldu..
Bisan apenin...
20 li yaşlara geldiğimde Downhill denen sporun varlığını öğrenince işin rengi değişti tabi :)

ilk bisikleti babam abime gazeteden almışlardı mavi bir peugeot du abim kullanmış onu sonra ondan bana kaldı bende vitesini kırmıştım üşenip bi vites taktırmadım zaten 5 vitesti :D

biraz büyüyünce yine abime bir castello aldılar bacaklarım pedala zor yetiyordu annem pencereden bana bakardı düşmeyyeyim diye hala o bisikleti kullanıyorum ama çok eskidi yeni bi bisiklet alma vakti geldi diye düşünüyorum inşallah bu sene yeni bi bisiklet alıcam

ilk bisikletim iki taneydi 2 tane alınmıştı tek çocukluğun avantajıdı sanırım. bisan bmx ve pinokyo :) ne günlerdi be 2 teker tutkusuna 4 tekerle adım atmıştık :)

Benim ilk bisikletim mavi ve beyaz renlerden oluşan dört tekerlekli BMX'di.Bisiklete binmeyi öğrendikten sonra iki tekerlekli kullanmaya başladım.Uzun yıllar bindiğim,defalarca kez düşüp bacağımı yara yaptığım ve büyük zevkle o yaraları kavlattığım unutulmaz bisikletimdir:)

Ebubekir abinin bu pek te güzel olmayan espiriden sonra :D yazayım bari
Valla forumdaki abilerime oranla pek uzun olmadı ilk bisikletimi bırakalı. Bisiklet mavi beyaz bianchi'ydi sanırsam 5 yaşımda alınmıştı 4 tekerli başladım aldığımız günün ertesinde çıkartmıştım o ayaklıkları 2 güne de bütün gün üstünde çalışarak başarmıştım :cool: O zamanlar gerçekten çok sakin usturuplu (hani şuraya otur dersin de bütün gün sessizce bekleyecek çocuklardandım) hiç hatırlamıyorum düşüp oramı buramı kanattığımı ama bisiklete binince bir şey oluyor bana agresif sürüyorum (halen de öyle :mlk: ) Yazın annem de çalışıyordu babam da kendimden 10 yaş büyük , çocuk yaşta bana annelik yapan ablamla kalıyordum sağolsunlar salıyorlardı beni sokağa ev - bizim dükkan - eniştemin dükkan arasını otobana çeviriyordum :Dilk başta 4-5 sokak olan gezinme rotamı zamanla tüm şehre genişlettim tabi bu aralar şehir de pek doyurmuyor insanı açılıyoruz yavaş yavaş dışarılara ...

18 yaşındaki adamdan 10 yaşındaki çocuk esprileri gelmesi garip.
Her neyse ben 7 yaşımda başladım sanırım markası Bianchi'ydi haliyle 4 tekerlekliydi şu an 16'yım yol bisikletiyle bu spora devam ediyorum.

Offf çok eskilere gittim birden ilk bisikletim heee.sanırım katlanır bir pinokyo idi:):):) tabi ozamanlar minik bir adamdım şimdi üstüne binsem ne olur diye düşünmeden edemiyorum:):):)rengide maviydi.

Konudan ego fışkırıyor yine
Concord markaydı 2 tekerliydi ama 2 tane de destek tekeri vardı. Tabii ki vitessizdi.

İkinci bisikletim abimden kalma her hafta bozulan,arkadaşlarıma bianchi diye yalan söylediğim bisikletimdi:)Üçüncüsünü ise fakültedeyken aldığım bianchi winddi.Hiç unutmam beni bisiklet üzerinde görünce bütün makina fakültesindeki arkadaşlarım beni alkışlamıştı:)Son bisikletim ise merida oldu.Durmak yok yola devam:)

Markasını hatırlamıyorum. Alman üretimi bir bisikletti. Fixed özellikte 16" tekerleri vardı. Tek olayı arka teker beyaz renk ve çok kalındı. Ön teker gri ve inceydi. Harika zamanlarım oldu. Yanlış hatırlamıyorsam 1985-87 yılları arası kullanmıştım.. :)

Geri