Scudo Sports

Ilk bisiklet için öneri

Scudo
@alperen şen

kişiye(kullanım amacı) ve frene(seviyesi) göre değişir, bence değil.
v fren daha hafif, daha sorunsuz ve daha güvenilir.
daha geçenlerde enes'in frenler hava soğuk olduğu için yeterli frenleme yapamıyordu... ısınana kadar frenleme yapması gerekti normal haline dönmesi için, ki tekrar soğuk hava olduğunda tekrar aynı sorun olacak...
özellikle düşük seviyeli disk frenler olumsuz koşullarda yetersiz kalıyor. v frende en fazla karda-yağmurda kullanır pabucu bitirirsin, değiştirir devam edersin... frenleme gücü senin kol gücüne bağlı. ne kadar sıkarsan o kadar tutar.

ayrıca hafifliği sayesinde genel performansı da olumlu etkiler, özellikle tekerlek hafifliği önemlidir bisikletin çevikliği için, v fren disk fren rotorları gibi tekerlekte değil maşa ve kadroda oluyor, tekerleğin dönüşüne etkide bulunup performansı azaltmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Büşra Yoldaş
(link)
Bisiklette hidrolik özelliği yok gibi görünüyor ancak sedona nın sitesinden hidrolik amortisöre sahip olduğu yazıyorbkz.:(link) hidrolik amortisör, hidrolik diskin daha özele indirgenmiş bir versiyonu mu? bir de bu bisikletin maşası kilitlenebilir mi acaba?

Bundan bambaşka nitelikte bir soru daha sorcağım , sakarya adapazarındaki ensar bisiklet sedona satıyor diye öğrendim. Bu bisikletçi hakkında bilgisi olan var mı acaba?

@Büşra Yoldaş

CAPA T Maşa'da kilitlenebilir özellik yok,yalnızca sertlik ayarı mevcut,

Hatta testi de var, (link)

@Çağlayan
Peki öyleyse:)
2014 sedona modellerinde hidrolik disk özelliği olmayan bir bisiklet bulamadım, yok gibi görünenlerin de maşası kilitlenmiyor. O zaman yeni sezon sedonaların hiçbiri benim istediğim özellikleri taşımıyor. Eski sezonlarda da sadece borla bulabildim onun da maşa kilitlenmiyor.
Genelgeçer bir sonuca ulaşamayacağımı bildiğim halde, kron un mu yoksa salcanonun mu daha iyi bir marka olduğunu soracağım? donanım ve kadro özelliklerinin birleşimi sonucunda?
Bana en yakın bisikletçiden alacağım galiba sonunda . Onda da kron ve salcano bol miktarda var. Kronun yeni modelleri de gelmiş olmalı. Merida da vardı en son ama (eğer uygun kadro model bulamazsam) sanırım kron ya da salcanoya kalacağım .

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
Merida ve Salcano öneririm hem V fren olan hem maşası kilitlenebilen modelleri mevcut.

O civarda temiz 2. el Sedonalar bulabilirsiniz ama herşeyden önce kulanım amacınıza göre bir bisiklet türü seçin MTB Şehir Tur vs. ve aşağıdaki linkten boyunuza göre kadro boyunu belirleyin

Bisiklet ile trafiğe çıkmadan önce forumda bulunan bir konuda dikkat edilmesi gereken püf noktalar ile ilgili bir konu vardı onu ayrıntılı okumanızı öneririm

Kaskı eldiveni eksik etmeyin

İyi sürüşler

(link)

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Caner Kartalgöz

teşekkürler bu bilgi için. Uygun bisikleti bulup aldığımda hiçbirini eksik etmeyeceğim zaten:)

@Ugur Basdag

Bu öneriyi dikkate alacağım.

Döndük dolaştık Kron'a mı geldik :) Kron Bisikletlere kötü diyemem ama,Kron'ların düşük modellerini ise önermem..

yine de siz bilirsiniz.

• Beğen
@Çağlayan

Kısa bir an aklımı çeldi kron ancak hemen vazgeçtim:) Salcano daha iyi olsa bile ikisi bana göre aynı anlamı ifade ediyor. Salcano almayı istemediğimi biliyorum . Eğer uygun merida bulabilrsem bana yakın o bisikletçide , bütçemi de arttırmaya çalışacağım galiba. Ama bir tür düşünce bozukluğu yaşadığıma eminim artık:)

düşük bütçeyle alınacak en iyi marka Salcano'dur.(özellikle 2014 modellerde diğer markalar kur farkından dolayı iyice uçtu)

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
işte bu konuda

@Mert C.

düşük bütçe benim mak.800 galiba:)

Bu gün bana en yakın olan o bisikletçiye gittim. Merida zaten yok da, salcano da gelmeyecekmiş artık. Sadece kron:) Ve kron 150 model 650 tl falan oluyormuş, kilitli maşası bile yok ki bu kron un en düşük modeli 2014 olan. Maşasını değiştirebliriz falan dedi görevli isterseniz kilitli yaparız v.d.Ama bu model için verilen fiyat çok fazla bence sizce de öyle değil mi? İnternette daha düşük yazıyor. Ki modeli beğenmedim zaten. xc 250 ve 500 v.s.gelecekmiş onları da seveceğimi zannetmiyorum.
Bilmiyorum bütçemi bu kadar arttırabilir miyim ama deneyeceğim. Sizce şu bisikleti belirtilen fiyata almak mantıklı mı?:(link) maşası kilitleniyor disk özelliksiz yani benim istediğim özellikleri barındırıyor. Çünkü her halükarda yaşadığım ilden alamayacağım bu kronları almazsam . Kargo ücreti olacak bari iyi bir şey olsun diye düşündüm. Ne düşünüyorsunuz?Önerileriniz var mı?

@Büşra Yoldaş

İçinize siniyor ve fiyat farkı bütçenizi zorlamayacak ise tabi ki alınabilir,daha önce ki önerilerin,faydası olmamış anlaşılan, :)

Scott 'larda seri ve hafiftir tercih edilebilir.

@Çağlayan

Daha önceki öneriler salcanoydu. Benim bisikletçide yok yani salcanoya da önyargısız gitmiştim bu gün. Ama her halükarda buradan alamayacağım ve dolayısıyla kargo ücreti vereceğim. Bir de merida önermiştiniz ancak merida baktığım bisikletçilerde uygun kadro bulamadım. Giant lar var ,onların da scott tan çok az düşük fiyatları 200 tl fark için giant almak mantıksız. Salcano yerine scott için kargo ücreti vermek daha mantıklı görünmüyor mu size de? Ne öneriyorsunuz?

Biriktirdiklerimle alamayacağım kesin de :) Babamdan yardım almam gerekecek

@Büşra Yoldaş

hepsiburada'da, bisikletcim'de vs. kargo ücreti yok.
2014 modeller de hepsiburada'ya eklenecek mi diye sor istersen müşteri hizmetlerine...

@Büşra Yoldaş

İstanbul'a gidip geliyor iseniz,yerinde görmenizi tavsiye ederim,zaten İstanbul - İzmit arası 1 saat sanırım.

Yukarıda ki yorum da belirttiğim gibi,içinize sinip bütçenize uygun ise tercih edilebilir,bu size kalmış..

@Mert C.

İnternetten o kadar pahalı bişey alamam zaten internetten almayacağım . İnternetten sadece uygun bisikleti bulabileceğim bisikletçiyi araştırıp o bisikletçiyi arıyorum soruyorum, sonra adrese gidip konuşuyorum . Diyalog konusunda yeterli olup olmadıkları da önemli çünkü benim için. Atilla bisikleti bu yüzden elemiştim.

@Büşra Yoldaş

internetten almayacaksanız işiniz zor. kişinin üslubuna da fazla takılmayın. kültürlü, saygılı bir bisikletçi her zaman bulunacak birşey değil. sizin için önemli olan cebinizden çıkacak para ve faydalanabileceğiniz servisler olmalı. bir servisi beğenmezseniz daha sonra diğerine gidersiniz en kötü ihtimal.

• Beğen
Geri