Scudo Sports

Ilk bisiklet için öneri

@Cemali Avcı

salcano astro 270sv ye baktım 894 tl . Benim maksimum 800 tl bütçem var. Yani salcanoya kayacağım galiba sonunda bundan korkuyorum çünkü bizim komşu adamın salcanosu var ve adamı sevmediğim için salcanoyu da sevemedim. Çok mantıksız ve bu yüzden saçma bir sebep ama. 27 vites aslında özellikleri çok uygun

Scudo
@Cemali Avcı

astro 270'i ilk sayfalarda ben önermiştim, daha sonra da önerildi(sanırım dün) ama astro 270 sv'de sadece 18 inch kadro var. büşra hanım 16 arıyor.

@Büşra Yoldaş

astro 270sv 670tl(kampanya var, hatta üstüne de 75 tl kredi kartı puanı kazandırıyor) ancak sadece 18 inch var.

@Büşra Yoldaş

astro 210v 680tl iken ben de 560tl ye almıştım. manisada bi firmada bulmuştum. google da aratın, muhakkak ucuz bir yer denk gelir.

Anladığım kadarıyla maşadan kilitli bisiklet almak daha mantıklı oluyor ancak ben internetten bisiklet araştırmalarımda onun kilitli özelliğe sahip olup olmadığını anlayamıyorum. Mlo maşadan kilitli rl ve hlo gidondan kilitli diye açıklanmıştı önceki sayfalarda ama bunların hiçbiri yazmıyor özelliklerinde . Nasıl anlayacağım bu konuda fikri olan var mı?

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Söz konusu bisiklet özelliklerinde maşa/süspansiyon veya amortisör kısmında ne yazıyor ? Marka, model yok mu ?

Siz maşa marka ve modelini yazın,biz sizin için araştırırız.. :)

• Beğen
Tepkiler: Büşra Yoldaş
@Çağlayan

(link) buna bakıyordum da mlo yazdığını fark ettim yani maşadan kilitli olduğu anlamına geliyor sanırım ancak genellikle kilitli maşaya sahip olanlar hidrolik disk özelliğini de barındırıyor. Bu tüm kilitli olanlar için geçerli mi acaba? Hidrolik diskli almamayı düşünüyorum çünkü

@Büşra Yoldaş

Linkte ki bisikletin kilitlenebilir maşası mevcut, ''v'' frenli bisikletlerde de genellikle kilitlenebilir maşa mevcut oluyor,ancak bazı bisikletlerde olmayabilir,örneğin; Sedona Borla gibi.

(link)

Sitesinden de inceleyebilirsiniz :)

@Büşra Yoldaş

v fren isterken hidrolik frene dönmüşsünüz :D

MLO = Mechanical Lock Out
HLO = Hydraulic Lock Out
RLO = Remote Lock Out

Yani, evet dediğiniz gibi Merida da, maşadan kilitlenebilir bir maşa var. Tüm kilitli maşalar, hidrolik disk fren uyumlu bisikletlerde diye bir şart yok. V frenlilerde de, mekanik disklilerde de, hidrolik disk frenlilerde de kilitli maşa bulunabilir, bütün fren, jant, kadro modelleri için ( Merida Matts 40d ölçüsündeki bisikletlerden bahsediyorum ) uyumlu kilitli maşalar mevcuttur.

@Cemali Avcı

hidrolik diskliye dönmedim:) Açıklamamın son cümnlesinde belirttiğim gibi. Bu ayarda (kilitli maşalı) hidrolik disksiz olan bisikletler var mı diye sordum

@Gökhan Araşlıklar

merida matts 40d ayarındaki bisikletler dediğinizde onun hangi özelliklerine vurgu yapıyorsunuz?

@Çağlayan

Sağolun buradan da bakıyorum. Ama görüntü olarak ikisi arasındaki farkı ayırt edebileceğimiz sanmıyorum, zaten özelliklerindeki açıklamaları incelemem için attınız sanırım

pardon. ''almamayı'' kısmında ma'nın birini es geçmişim. 4 saatlik uykuyla olur böyle hatalar :D

@Cemali Avcı

bu salcano 210 v nin de kilitli maşası varmış , borlanın fiyatı daha yüksek ama maşası kilitli değil. Neden acaba? Çünkü sedona da bir bakıma fake, merida yı örnek alarak üretildiği için

@Büşra Yoldaş

salcano neredeyse her seviyede aynı paraya daha iyi donanım veren bir marka, sadece bu modele özel bir durum değil genel bir durum.
bu yüzden markaya takıntısı olmayanlar için mükemmel bir seçenek.

@Büşra Yoldaş

Takıldığınız yerde yardımcı olurum,Merida'nın maşasında şu özellik yazmakta; Mechanical lock out system w / Mekanik w sistemini kilitlemek.

@Büşra Yoldaş

sedona'nın aynı segmentte her bisikletinin fiyatı çok daha yüksek. örnek 2014 3*9 vites acera donanımlı modeli 1070$ :eek:ut:

ben 210 v kullanıyorum. giriş için fazlasıyla yeterli.

Gökhan bey'in yazdığı gibi, bu özellikleri görüyor iseniz,maşa kilitlidir,genellikle maşa'lar kilitli olarak satışta,nadiren kilitsiz maşalar sunulmakta..

MLO = Mechanical Lock Out
HLO = Hydraulic Lock Out
RLO = Remote Lock Out

@Çağlayan
Çeviri konusunda zorlanacağımı kastetmemiştim aslında :) Eğer görüntüsünden kilitli olup olmadığını anlayabileceğimi düşündüyseniz yanılacağını söylemek istedim çünkü hala bisikleti tanıma aşamasındayım.

@Cemali Avcı

Evet o zaman o ayardakilere bakmaya devam edeceğim.

Bu salcano 210v ayarında sedona ya da merida gibi markalardan önerecekleriniz var mı acaba?

@Çağlayan
bu açıklayıcı oldu

salcano astro 210 v ayarında bulabileceğiniz marka-model yine salcano olur. ithal markaları bu rakamlara bulamazsınız. gümrük vergisi ekleniyor üstüne. bir de markayı satıyorlar size. sedona, salcano, kron, bianchi gibi markalara bakabilirsiniz.

Geri