Scudo Sports

Ilk bisiklet için öneri

@Büşra Yoldaş

çift süspansiyon diyerek kadroda da amortisör bulunan modelleri ifade etmiş.

eğer amacınız hızsa mtb yanlış seçim, konforsa doğru seçim.
kalın tekerlekle denge daha iyidir, yol tutuşu daha iyidir, virajlarda daha rahat dönersiniz, bisikleti daha fazla yatırabilirsiniz, yoldaki bozuklukları daha az hisseder ve daha az rahatsız olursunuz.

hızlı gitmek zordur, yorucudur...
ancak turlarda kullanmak içinse zaten ortalama hız yavaş olacağından(tura katılan en yavaş kişinin hızı) sorun yaşamazsınız. günlük kullanımda da hız ve uzun yol amaçlamıyorsanız mtb işinizi görmeye yeter.

ama ben yorulmayayım, yolumun çoğu asfalt olur, uzun yol giderim, arada bozuk yola girersem de idare ederim derseniz şehir bisikleti bakın.

ben mtb aldım, şehirde kullanıyorum, pişman değilim, şuan alacak olsam aynı bisikleti alırım...

Scudo
@Mert C.
bisikletiniz markası ve modeli ne? sedona 701 i öneriuyor musunuz o konuda bilginiz var mı?uzun göreceli bir kavram olduğu için ne kadar süreden bahsettiğiniz hakkında düşünemiyorum ben ama sanırım turda kullandığımdann uzun yolculuk yapmayacağım ben de bisikletle yani 2 saat maksimum..

Büşra hanım bence yaz sezonu gelmeden alın.

@Volkan ÇİNKILIÇ
teşekkürler öneri için bana da mantıklı geliyor:) Henüz almadım ama iyi ki almamışım çünkü yeni bilgiler ediniyorum.

Bence ilk bisiklet seçiminden önce komşudan arkadaştan alınacak bir bisikletle neyi sevdiğinizi anlayarak(hız yapmak,uzun turlara çıkmak yada kaldırımdan dağdan taştan atlamak) bir seçim yapmanız daha mantıklı olacaktır. Aksi taktirde bisiklet sporundan bile soğuyabilirsiniz.

@alper Ku

ikisinde de:) evet hız yapmak istiyorum ama sanırım şimdilik profesyonel olmaya aday değilim o yüzden şehir bisikletinden vazgeçtim ve konuştuğum bir bisikletçi de dağ bisikletini önerdi ve çok mantıklı gerekçeleri vardı.bir süre daha trekking yapmaya devam etmeye karar verdim:) kendime uygun bisikleti bulana kadar ama yaz sezonunu beklemeye niyetim yok.önerilerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var hala sanırım

bianchi tdl 1300 var üzerinde alivio set takılı 27 vites olarak yenilendi yokuşlarda daha rahat çok güzel bir bisiklet ancak fiyatı 900 tl sıfır fiyatına çok yakın olması vites sisteminin tamamen sıfır olarak yenilenmesinden kaynaklı bisiklet 3-4 ay kullanıldı km saati(sigma509 alındığı gibi çiziksiz duruyor), suluk sele borusundan bağlamalı ve ayaklı portbagaj(max 10kg kapasiteli) yedek bir takım lastik (patlak görmemiştir) yedek iç lastik ve yama seti bisikletin yanında verilecektir.

@kerem oktar
2. el düşünmüyorum ama belki kararım değişir. Bisikleti görebileceğim bir link var mı?

@Büşra Yoldaş
boyunuz kaç cm 24 mü olur 26 mı onun için soruyorum

@Abdülsamed AKBULUT

Bu bisikletiin hidrolik disk özelliği var. Kulüpteki arkadaşımın hidrolik diskli bisikleti sorun çıkarmış o yüzden önermedi. Ama konuştuğum bir bisikletçi de hidrolik diskin avantajlarından ve güvenilirliğinden bahsetti bana. Böyle bir bisikleti kullanabilmem için bisiklette başlangıç seviden ileride olmam gerekmiyor mu?

@alper Ku
:) haklısınız. Bu linki incelemiştim yine baktım. Benim dağ bisikleti için 15 inç kadroda almam gerekiyor bunu biliyorum. Siz 24 ya da 26 derken neyden bahsediyordunuz?Ben onda akıl yürütemedim de

bazı modellerde 16 da oluyor

@alper Ku

doğru anlamışım o zaman. 24 jant çocuk bisikleti modellerinde değil mi? Bana 26 rahat oluyor kursta sürdüğüm de 26 idi 157 bayan için kısa bir boy değil , ki öyle olsa bile ben kursta 26 yı zorlanmadan kullandım:)

26 jant bisikleti kullanabilirsiniz. Hiç bir sorun olmaz. Arkadaşlarınıza katılmak istediğinizi ve engebeli yerlerde de kulanacağınızı söylemissiniz bu durumda dağ bisikleti uygun olacaktır. Bütçeniz giriş seviyesi olanların hepsine yetiyor. Yok v frendi yok hidrolikti kafanızı kafanızı hiç karıştırmadan gözünüze hoş gelen birini alın geçin. Zira çok fazla marka ve model var. Henüz bilginiz de yokmuş bisiklet hakkında. Kadro boyunuzu biliyorsunuz zaten.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Mehmetali07

Evet yeterli bilgim yok. Frenleri kullanmayı bisiklet aldığımda öğreneceğim mesela o yüzden hidrolik disk gibi özellikli bisikletlere ihtiyacım yokmuş gibi geliyor bana ihtiyacım varsa bütçemi artırabilrim de.Ama 2014 lere de bakacağım galiba hem o arada bilgi edinmeye devam ederim.( yani ben diğer sayfalarda 157 boyumun olduğunu yazmıştım buna rağmen 24 mü 26 mı uygun diye düşünülmesine anlam veremedim ki boyumdan da memnunum yani 45 kilo olduğum için boyum hiç sorun olmuyor bisiklet kullanırken. Ne söylüyorum ki zaten 15 inch olduğu yazıyor linkte:) )

@Büşra Yoldaş

Hayır. Hidrolikte kullanabilirsin bir sakıncası yok ama masraflı olur v-fren sana daha uygun olur diye düşünüyorum ayrıca hidrolik fren modeline göre arıza yapabilir yani düşük model olanlar ama üst modeller sorun çıkarmaz :)

@Abdülsamed AKBULUT

(link)
bu bisiklet iyi gibi duruyor aslında satan görevliyle de iyi anlaştık sanırım bana biraz indirim yapar. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Geri