Scudo Sports

Ilk bisiklet için öneri

;) işte bu tam sana göre :) üstelik v-fren işini görür gibi duruyo ama bütçen hakkında bir bilgim yok uygunsa senin için alabilirsin bence

Scudo
0 model gayet güzel. Marka olarakta kaliteli bir firma. Size 15 ve 16 beden kadrolar oluyor. V fren olması iyi olmuş. v fren kullanmak sorunsuz ve basittir.
yalnız bütçenizi biraz aşmışsınız. indirimle alınacaksanız bişey diyemem.

2. el temiz bisiklet almak çok daha mantıklı boyum 1,78 kadro ölçüsü 18'' lastik 26''

neden V fren çok tavsiye ediliyor hidrolik frendeki rahatlık V frende yok yağmurda çamurda çıkardığı ses iğrenç bir ses sürekli arıza yapar

v frenin bakımı çık kolay. hem daha ucuz bu yüzden tavsiye ediliyor. benim her iki bisikletimdeki de v fren, memnunum. şu ana kadar arıza çıkarmadı.
v frenin tamiri çok kolay. ancak hidrolik fren tamiri için siz de kabul edersiniz ki teknik bilgi gerekiyor.
kullanım faydası bakımından illaki v fren diyemem kimse diyemez. ancak maliyet açısından baktığımızda v fren diğerine göre bariz bir şekilde ucuza maloluyor.

ben MTB yi 3 4 ay kadar kullandım zaman zaman hiç sorun yaşamadım ve hidrolik frenler kolay kolay sorun çıkarmıyor V frenlerin çıkardıkları sornların maliyeti hidrolik frenin 3 senede bir çıkaracağı sorunun maliyetini aşacaktır. Bayanlar için ve sadece gezi hobi amaçlı kullanıcılara özellikle tavsiye ederim

@Mehmetali07
Evet bütçeyi aştım :)ama almayı ocak ortalarına erteleyebilirim ve o zamana kadar bisiklet için biraz daha biriktiiririm gibi geliyor

@Mehmetali07V
v fren olur o zaman bana ; çünkü kocaeliden almayacağım sanırım beşiktaştan alacağım ve bakım olayları için sürekli gidemeyebilirim

@kerem oktar
Gezi hobi gibi amaçlarım var ama bu bisiklet olaylarını daha iyi öğrenince i ilerletmek isteyebilirim de

1000 tyli gözden cıkardınsa dusuk marka yuksek donanım bak.
beşiktaştaki bike and outdorr benimde tanıdığım ordan giant falan almıştım ama bu sefer bianchi aldım.

(link)

enazında hidrolik fren falan var şuan fiyatında 980 tl.
kullanıyorum memnunumda.
sadece aşırı yokuşlarda shimano alt seviye bir hidrolik oldundan şişme oluyor biraz frenlerde

yani yüzde 10 indirim yapıyor zaten her halükarda ben 800 900 arasına çıkablirim maksimum. Ama bisikleti yeni öğrendiğim için v fren kullanmak daha kolay olur gibi geliyor doğru değil mi?

2014 ler çıkınca fiyatlar epey düşer

@Umut yener

doğru:) çünkü benim baktığım bisikletin fiyatı şu an düştü belki daha çok düşer( baktığım sedona nın)ama uygun kadro yok şu an onda fiyatlar düşse de uygun kadroyu bulmak zor olacak sanırım 2013 modellerde

v fren , mekanik disk , hidrolik disk , fixie , hepsini kullandım.
bunların arasında en iyisi hidrolik disk.
en dandik hidrolik sistem bile v-fren yada mekanik diskten iyidir.

hazır 1000 tl'leri gözden çıkarmışken hidrolik frenli bakın.

3 ay önce bisiklet alıcakken gene bike and outdoor'a gittim.
v-frenli giant'lar focus'lar 800-900 arasıyken
bianchi hidrolik frenli 980 tlydi (liste fiyatı).
hidrolik giant focuslar ise 1200den başlıyordu.

downhill falan yapmicam şehir içi işimi görücek en fazla diyorsanız dedim gibi dandik marka yüksek donanım bakın.

@Kıvılcım

downhill falan yapmicam şehir içi işimi görücek en fazla diyorsanız dedim gibi dandik marka yüksek donanım bakın.
downhill yapacak seviyede değilim zaten :) ama ben uzun süre kullanabileceğim bir şey istiyorum. Hem bu süre içinde kendimi ne kdar geliştirebileceğimi kestiremiyorum(çünkü ne sıklıkla kullanacağımı bilemiyorum tam). Bu yüzden mesela downhill yapacak seviyeye gelirsem de kullanabileceğim bir bisiklet almak daha uygun olur gibi geliyor. O zaman sizin mantıkla az donanım olsa da iyi marka olmalı değil mi?

ben bunu daha önce çok dile getirdim.
marka çok önemli değil artık bisikletler hep toplama.
kadrolar materyal açısında farklı değilse hemen hemen (açı ,mukavemet olarak) aynı.

1000 tlye kadar bence bianchi salcano vs vs bakın.
çünkü iyi diye tabir edilen ( hepsi çin malı ) markalar yüksek donanım olunca fiyatlar zıplıyor.
tavsiyem 980 tl ' lik bianchi tdl 1300 çok temiz işinizi görür

Sizin aklınız mtbde kalmış sanırım :) Şehir bisikleti diyenlere direterek mtb demişsiniz. Bence aklınız neye takıldıysa onu alın fakat 365 gün dağa bayıra çıkacak değilsiniz haftanın 1 günü yada ayda 3 kere dağa çıkıcaksınız diye dağ bisikleti almanın mantığına pek inanmıyorum açıkcası. Bende bisikleti yeni aldım 2-3 ay oldu olmadı fakat araştırdım sizin gibi mtb ile girdim arayışıma şehir bisikletiyle çıktım. MTB de kullandım şehir bisikletide asvaltta şehir bisikletinin gidişine inanamıycaksınız ikisi arasındaki farka. Şimdi bisiklet almaya kalksam kesinlikle şehir bisikletinden sonra düşüneceğim bisiklet yol bisikleti olur. Bisiklet tutku haline geliyor çünkü sürmemek için duramıyorum :). Yurt dışı videolarını izlemenizi tavsiye ediyorum hiç kimse mtb kullanmıyor asvaltta arkadaşlarında dediği gibi sürekli dağa çıkmıycaksanız mtb yarışlarına katılmıycaksanız bence mtb almayın.

MTB alıp ince teker takmanın mantığını da anlamış değilim. İnce teker kullanıcaksan nie mtb alır ki insan?

mtb sadece dağda işe yarar evet sene 2008 mart ayı scale 30 karbon mtb aldım 10 kilo 700 gram idi fox maşa sert arazide beni fişekledi ,yuro o vakitler 1.87 idi ,2530 yuro idi ve toplam 4700 lira idi ama pazarlık ile 200 lira düşürdüm ve 4500 liraya aldım bu bisiklet kendini amorti etti bile 50.000 km çoktan doldu
evet bisiklet seçiminde 5000 lira ile yeşile gittim ve zati kafaya koymuş idim karbon alacaktım mtb ve dağlara taşlara vuracaktım kendimi ve de öylede oldu kartepe ormanlarına, belgradın her yerine çekmeköyün her yerine aydosun her yerine kılıçkayanın sert arazilerine girdim çıktım ve de olayı noktaladım 1976 senesinde pejo yarış ile başlayan bisiklet tutkusu sonunda beni cyclo cross bisiklet tutkusuna getirdi, bu bisiklet ile 700 x 32 teker ile ağır stabilizeye girebilirsiniz oradan düz toprak yollarada ve oradan asfalta evet zevki bu olanlar her yola girerim diyenlerin bisikleti cyclo cross tur ama çok sert araziye ve derin yarıklı toprak mtb ile olur,

istanbullu hemşerilerim etrafınıza bakın orman nerede belgradda değilmi,3 köprü ile yakında ormanda kalmayabilir ve hatta 4 üncü ile 20 sene sonra belgrad kalırmı bilemem başka nerde çekmeköyde aydosta varmı başka ,oraya gitmek için asfalttan gidiyorsunuz arabası olan koyuyor arkaya,basıyor belgrada 4 tekerler ile muhatap olmuyor bile ,

,evet istanbul için en uygun şehir bisikleti yol değil neden çünki kasis çok ızgaralar çok seceğiniz güzergahlar az olur ,bu istanbulda mtb kullanmak isteyenler 26 jantta sürati unutsunlar sürat olmaz onla ben mtb yi orman için aldım ama hevesimide aldım ,
şimdi altımdaki tamamı ile değişime uğradı eskisinden daha süratli bir bisiklet haline geldi
hibrit oldu 28 jant alexrimsler takıldı ,fox yüzlük ikinci elden 500 liraya satıldı ve aliminyum çatal takıldı bisiklet 10 kilo 350 grama düştü,açıkçası 10 kilonun altındaki karbonlardan çekinirim, çünki benim etaplarım tavşanlı gibi ağır stabilize yollardır altımdaki 5 yıl 9 ay dayandığına göre bi 5 yıl daha giderse ise benden şanslısı yok derim ,

@Kıvılcım

teşekkürler bu tavsiyeyi dikkate alacağım:)

@Betül özkal
Aslında benim bir arkadaşım bana yol almamı söyledi ama kendisi profesyonel olarak yol bisikleti sürüyor ve bazen çok riskli şeyler yapıyor onu da dikkate alıyorum ve o bana yol önerdikten sonra dağ bisikletinden vazgeçmiştim. Yol almasam bile şehir alacaktım. Girdim bir bisikletçiye onunla baya konuştuk.Orada şehir bisikletini de denedim dağ bisikletini de ve şehir bisikleti bana büyük oluyor yani parmak uçlarım yere zoraki değiyor ancak dağ bisikleti rahat oluyor. Şehir bisikleti almak isterdim ben de ama 26 jant daha rahat olduğu için 28 almaktan vazgeçtim .Zaten konuştuğum görevli de benden uzun olmasına rağmen dağ kullanıyor istanbul da ; çünkü yollar risk göze almayı gerektiriyor orada.Uzun süredir dağ kullandığını ve benim de dağ almamı tavsiye ettiğini söyledi. Mantıklı açıklamalar yaptı. Bilemiyorum.

@Kudret Kurtcebe
Ne sizin gibi profesyonelim ne de dağda kullanacağım.Şimdi kafam daha çok karıştı mtb almamalıyım o zaman:confused:

Ben ilk olarak dağ bisikletlerine bakıyordum sonra şehir bisikletlerine bakmaya başladım daha sonra kararımı yol bisikletinden yana kullandım.:)

Bisiklette kilitli maşa ne kadar önemli? Sedona borla nın kilitli maşası yokmuş ama ben şu aralar onu almayı düşünüyorum. İlk bisiklet için iyi bir seçim mi?

Geri