Scudo Sports

Ilk bisiklet için öneri

@ahmetcan44

Asfaltta kullanımda size katılıyorum şehir bisikleti daha iyidir ama çakıllı,bozuk yollarda aynı şeyi söyleyemem kontrolü çok zorlaşıyor.
Yani şehir bisikletiyle bozuk yola girmek daha mantıksız şehirde mtb sürmekten bence.

Scudo
Bir de bu dediğiniz modeller izmit te var mı? 2013 modellerde çok seçenek yok şu an izmitte baktığım bisikletçilerde çünkü

Yol ve şehir bisikletleri 28" janta sahip olurlar. Yol bisikletinden kasıt, dropbara sahip bisikletler genel anlamda. Şehir bisikleti ise normal gidonlu ve 28" lastikli bisikletler genel olarak. Ben size basit bir konu vereyim, okuyun, Betül Hanım da sora sora doğrusunu bulmuştu zamanında;

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=124308&page=1

Direkt kendisine de sorabilirsiniz.

@Emre GÜLEN

Ve öyle bozuk yollarda da tura çıkıyor arkadaşlarım

Hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Dağ bisikleti için bozuk yol tanımının karşılığı, cidden rezil bir yoldur. Bütün gününüz dağda, kayaların arasında, çamurda geçmeyeceği için, boşuna ağırlık taşıyacaksınız. Kaldı ki bu fiyat seviyesindeki bisikletleri ağır arazi koşullarına sürmek de cesaret işi. En basitinden, jant tellerini birkaç atlayıştan sonra yerlerinde bulamayabilirsiniz. Türkiye'de milletin dağ bisikletine hücum etmesinin tek açıklaması, ucuz olması. Başka bir şey değil. Neyse ki şehir bisikleti kavramı yaygınlaşııyor.

Siz verdiğim konuya göz gezdirin bence. Betül Hanım'la da konuşun, faydası olacaktır. Tura falan da çıkabilirsiniz, şehir bisikleti size tura çıkmanız adına engel teşkil etmez. Bagajınızı, heybenizi takarsınız ve devam edersiniz.

@ahmetcan44
Hiç şehir bisikleti kullanmadım .Kursta kullandığım 26 jant 24 vites bir dağ bisikletiydi ve sürdüğüm bisiklet pisti de bildiğin asfaltyani. 2 saat aralıksız sürdüğümde baya yoruluyordum. Şehir bisikleti daha az yorulmamı mı sağlayacak? Şehir bisikletiyle yol bisikleti ayrı şeyler değil mi?

Aynı şeyler değil. Misal; o konuda Salcano City Sport 27 VS modeli bir şehir bisikleti. Salcano XRS030 modeli ise yol bisikleti, fotoğraflarına bakabilirsiniz. İki örnek verdim.

Evet, daha az yorulacaksınız, daha hafif bir bisikletiniz olacak. Özellikle düz yollarda, asfaltta daha keyifli bir sürüş deneyimi elde edeceksiniz.

@ahmetcan44
Çamurlu yollarda dağ bisikletine göre daha çok batmayacak mıyım? Gerçekten kafam çok karıştı hocamı mı arkadaşımı mı forum yazılarını mı( ki mutlak bir sonuca ulaşılamadı zannettiğim kadar objektif bir konu olmadığı için sanırım) dikkate alacağımı bilemedim.
Sonuçta markası ne olursa olsun şu özelliklerde arıyordum ben: 26 jant 21 vites önden tek amortisörlü xcm ya da zoom maşalı,donanımı shimano ya da sram ,13 -14 kg,kadro ve donanımı karbon-titanyum,alüminyum jant ve aksesuara sahip ama hidrolik amortisörlü değil(arkadaşımın öyle bisikleti sorun çıkarmış) bir dağ bisikleti. Dağ bisikleti alırsam şehir kullanıcı olacaksam dış lastiğini slick-düz dişsiz lastik yaparak hızımı arttıtabiliyormuşum doğru değil mi bu?
Araştırmalarım sonucu edindiğim bazı bilgiler yani..Doğru bilgiler olduğuna inanmıştım ama..

Dağ bisikleti alıp, slick lastik kullanmak, hamallığın biraz daha kibar halidir denebilir. Yani o işi yapacak olan bisikletin türü belli. Çamurda falan zorlanmazsınız. Dağ bisikletini dağda falan kullanırsınız, vazgeçin derim o sevdadan.

Yine de alayım diyorsanız keyfinize kalmış, ben önermediğimi belirttim. Mantıklı biri, çok büyük oranda şehir ve asfaltta kullanacak birine dağ bisikleti önermez.

Bu söylediğiniz genel geçer bir kuralsa hiç tereddütsüz dağ bisikletinden vazgeçerim. Öyle olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Sizin bisiklet konusunda daha bilgili olduğunuzdan bir şüphem yok ki çoğu insan benden daha bilgilidir gidonu daha yeni öğrenmiş beginer seviye öğrenciyim sonuçta. Hocam bunu önerdiği için de tereddüt ediyorum. Ama şehir bisikleti kafasına da girdim yani şimdi.

Dağ bisikleti mi şehir bisikleti mi konularını da araştırmam gerekiyor demekki

Dağ bisikletine 1.50 yol lastikleri takılabiliyor ama şehir bisikletlerine 2.20 dağ bisikleti lastiği takanı görmedim...

• Beğen
Tepkiler: gok
ve hocam yeni öğrendiğim için aşırı hız yapmayacağımı düşünerek dağ bisikletini önermişti. çünkü gerçekten yeniyim hiç bisikletim olmadı küçükken de olmadı; bir adam kaza sonucu öldüğü için. sanırım bisikleti almam için araştırmam gereken çok şey var her halükarda bir ayı bulur ve ben ancak yeni sezon bisiklet alabilrim aralık sonu ocak ortaları gibi. O araştırmaları yapacağım. Önerilerinizi bekliyorum hala...

ama bu ayın sonunda kursum bitecek ve ben bisiklet alana kadar pratik yapamayacağım. Yine de bisiklet öğrendiğinde unutmuyormuşsun pratik yapmasan da Le Concert da öyle söylüyor adam sonuçta:)

Bence 28 jant alın. Sürüş konforu çok daha keyiflidir asfalt yolda.

@Adem Kaya
Bunu düşünmeye başladım ama boyum çok uzun değil alakası var mı bilmiyorum ama.. Çünkü boyundan büyük bisiklet kullanan çocuklar gördüm.

@hakan grmn

dağ bisikleti mi almalıyım sizce? (link)
(link)
bunlar ilk bisiklet için uygun mu sizce? görüşlerinizi bekliyorum. Çünkü bunların dışında bulamadım. almazsam aralık sonunu bekleyeceğim sanırım...

Bana kalirsa sehir bisikleti al bugun dag bisikletinden sehir bisikletine gecis yaptim on amortisor falan olmamasina ragmen sarsinti yasamadim.Cok daha stabil ve seri gidiyor bence

@Adem Kaya
arkadaşım 175 boylarında 28 jant kullanıyor yani ben 157 ile 28 jant kullanabilir miyim?

Bir de bisikletin çift amortisörlü ya da önden tek amortisörlü olduğu bilgisini internetten baktığım bisikletlerdeki açıklama kısmından hangi seçenekte anlayabilirim?Ön süspansiyon yazıyor mesela bu ne anlama geliyor?

@Büşra Yoldaş
1 ay beklemekle mantıklı bir şey yapıyorsun. yeni sezon modelleri yavaştan çıkmaya başlayınca bisikletçiler eski modelleri tüketmek için indirim yapacaktır. ben de aralık sonuna doğru alacağım. ama ben yol bisikleti alacağım.

@Büşra Yoldaş

boyun kaç bilmiyorum ama her boya uygun kadro boyu var. forumda da bunun ölçümü ile ilgili başlıklar mevcut. bisiklet türüne göre değişiyor bu ölçüler. hangi bisikleti alacaksan ona göre hesaplıyorsun sana uygun kadro boyu ortaya çıkıyor.

düzeltme: pardon şimdi farkettim 157 yazmışsın :)

Ön süspansiyon dediği ön tekerdeki çatalda bulunuyor.Çukurlardan tümseklerden geçerken ön teker darbeyi emer.Yalnız ben yol bisikleti kullanıyorum sanırım mtb kullananlar konuyu daha iyi açıklarlar.Ayrıca kesinlikle boyunuza uygun ölçüdeki kadrolara bakın.Ben bisiklet ile gezerken sedona kullanan bayan sürücülere rastladım.Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin ayrıca TÜRK MALI gayet iyi bir marka.Bu arada çift süspansiyonlu modeller siz pedalarken sizi yorar gücünüzü çalar.Pedallarken sürekli sallanırsınız.Naçizene görüşüm.

@Volkan ÇİNKILIÇ
çift süspansiyonlu olup olmadığını nereden anlayacağım? dağ bisikleti sağlam olduğu için şehirde de kullanılabiliyormuş hızımı kesebilir dezavantajı o ama şehir bisikletinde de rüzgar hızımı kesebilir okuduğum kaynakta böyle yazıyor ve şehir bisikletinin lastiğini değiştiremem ama dağ bisikletinin lastğini düz lastikle değiştirwbilirim çok zorlanırsam ve arkadaşlarım yaptıkları turlarda asfalt olmayan yollara da çıkıyorlar. Hocam da dağ bisikleti önerdi bana da mantıklı geliyor sizce de öyle değil mi? türk markaları da iyiymiş evet salcano önerdi mesela hocam ama estetik olarak sedona daha güzel görünüyor o yüzden onu düşünüyorum. sedona 701 var mesela üsküdar da bir yerde indirim de yapıyorlar şu aralar sizce almalı mıyım? kafama yattı ama....

Geri