Scudo Sports

İkinci ve son bölüm( yer altı denizleri)

Scudo

resim sanatının teknik kısmından hoşlanıyorsan, sana da bir hediyem olsun..
önce orjinal "Obruk" resmi:

yukardaki resmin "karışık teknik" ile "peyzaj çalışması"
(photoshop mu, değil mi, sen karar ver ;) :D )

Mesut bey
Forumdaki gezi yazılarınızdan ve çekmiş olduğunuz resıimlerden diğer üye bisikletseverler gibi sizi gıyaben tanıyorum. (umarım yakın bir zaman da karşılaşma görüşme ve tanışma fırsatımızda olur.)
Yapmış olduğunuz geziler ve çektiğiniz fotoğraflar bu turlara çıkmadan önce yapılması gereken hazırlık ve programların ne kadar öemli olduğunu gösteriyor. Bisiklet sadace gezi ve spor amaçlı değil aynı zamanda tarih turizm ve tabii güzelliklerimizi keşf etmek fırsatı olarak da kullanılmalı. Bunun için gezi öncesi araştırmak, düşünmek plan ve program yapmak gezi sırasındada tabiki yapılan program doğrultusunda gidilen bölgeyi incelemekve resimlemek gerekmekte.
Bu kısa açıklamayı tura çıkmayı düşünen tüm bisiklet severleri yönlendirmesi amacıyla yapmaya çalıştım. Bisikletle sadece spor ve gezme amacıyla değil ülkemizin tarihi turistik ve tabii güzelliklerini keşf etmek düşüncesiyle yapılması böylecede hem sağlık hemde tarih ve kültür bilincimizin artmasına yardımcı olmasını dilerim.
Son olarak yapmış olduğunuz geziler, paylaşımlarınız ve örnek oluşunuzdan dolayı sizi kutlar bu tür gezilerinizin devamını beklerim.
A.Bülent Yamaner

Tüm bisikletçilere klavuz olacak açıklamalarınız için teşekkür ederiz..

Malumunuz olduğu üzere pedal çevirmek güzel birşey.. ama maalesef bir pedal turu bile kendiliğinden çevrilmiyor .. çevrilen pedallar da bir amaç uğruna çevriliyorsa o zaman harcanan enerjinin bir anlamı oluyor ve insanı hiç mi hiç yormuyor..
Tekrar konumuza dönersek, dediğiniz gibi bir gezi; "fikir üretme, teorik araştırma, psikolojik ve fiziki hazırlık, ekip ve ekipman organizasyonu, gezi veya tur operasyonu,elde edilen verilerin dökümantasyonu ve insanlarla paylaşım" safhalarından oluşmakta.. her safhanın ayrı ayrı keyfi ve heyecanı oluyor, hepsini layıkıyla becermek ve tadını çıkarmak lazım, diye düşünüyorum..

gittiğimiz yerde karşılaştığımız insanlar bize hep şunu diyorlar: "Siz Türkiyede mi yaşıyorsunuz? Biz daha önce hiç yerli turistlerin buralara bisikletle geldiğini görmedik.. hep yabancı turistler buralara bisikletle gelirler".. v.b... işte bu sözleri duyduğumuzda "yaşasın biz ilk olduk" diye sevinemiyoruz.. tam aksine.. niye şimdiye kadar hiç bizim milletimizden birileri bisikletle buralara gelmemiş diye üzülüyoruz.. hatta tarihi ve doğal güzelliklerimizi bisikletsiz gezen yerli turist sayısı bile henüz çok az.. sizler bize güzel örneksiniz, inşallah biz de, bizden sonrakilere daha güzel örnekler bırakabiliriz..

inşallah en kısa sürede sizlerle yüz yüze görüşmek te nasip olur..:)

Harika gezi, harika fotoğraflar... Paylaştığınız için teşekkürler... Yeni gezilerinizde görüşmek üzere...

Süleyman Abi,
Sizin bu sayfaları ziyaret edip beğenmenizin, bizler için inanın ki (en azından kendi adıma), belki gezip gördüğümüz yerlerden daha fazla tadı var... :)

Mesut bey
Titiz bir çalışma ve hazırlılık dönemi ürünü olan gezilerinizle bizlerin konya ya olan ilgisini gerçekten arttırmış oldunuz. İlk fırsat'ta oralarıda bizzat nasıl görebilirim isteğimi İnşallah en kısa zamanda gerçekleştirir, bu arada sizlerlede tanışmış olurum.
Bisiklet'le gezme zevkini tatmış her insanın gezilerinde çevresinide tanımaya önem vermesinin gerekliliğini umarım bu yazılarınızı okuyan her arkadaşımız fark etmiştir. Bu fark ediş ışığında yapılacak aktivitelerin paylaşılması bu konuda yazılan yazıların çeşitlenmesi ve çoğalmasıyla bisiklet severlerin hızla artacağı ve bizim insanlarımızda artık türk bisikletçi ve gezginlerini yadırgamıyacağı günlerin hemde çok yakın bir zamanda geleceğini şimdiden görüyorum.
Bu çeşit tur planları yapan herkes'e başarılar diler yazı ve resim paylaşımları için şimdiden teşekkür ederim.
A.Bülent Yamaner

erzincan - sivas - kayseri - nevsehir - ankara turunu noktaladim hala ankaradayim bissuru de fotograf var ama bisikletle yapmadigim icin postalamicam :D

ironman.1 beycigim bu fotolar superrrr :D

Dogaci24 Erzincan'dayken sana, ironman.1 ve dede beylerede konya - ankara yolundayken selam ettim aldiniz mi bilmem :D

Dogru durust internet baglantim yoktu, bir de yogun bir tempodaydik.. ama hep ic gecirdim ahhh ahhh dedim, bisiklet olsa da oyle gezsek buralari.. vallahi hem Erzincan'da, hem Sivas'da hem Kayseri'de hem Nevsehir'de herkesin altinda vardi iyi kotu bir iki tekeri :) :) :)

yol sonundan selamlar, istanbul'dan (sonra) detaylar

• Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen

Selamınızı aldım. Keşke arasaydınız sizinle tanışmak güzel olurdu. Ayaklarınıza sağlık. Yolunuz hep açık olsun. Sevgiler...

kalp kalbe karşıdır derler ya, bisikletçilerin kalbi de diğer bisikletçilerle hep beraber atarmış..
selamlarınızı tabiki aldık.. aleyküm esselam... sesimizi geçerken duymadınız mı yoksa :D
yalnız, sizce de bu seferki geziniz çok uzun olmadı mı? (hayırlı işlerle uğraştığınız için bir şey demeye hakkımız yok) ama sizin sitedeki bol gülen smiliar'lı mesajlarınızı özlemedik desek valla yalan olur..
İstanbulda olsaydık size davullu zurnalı karşılama yapardık.. Gürsel Bey'e yol öğretmiş gibi olmayayım ama :D :D :D Yapsa da ne güzel olurdu.. :p :D :D :D

eheheeh Gursel yandi :D :D :D

herkese tesekkurler, bir dahaki sefere soz daha genis bir zaman dilimi ayirip hepinizle pedal cevirecegim :D

Bu guzel yorumlariniz kesinlikle kalbinizin guzelliklerini birbir ele veriyor:)

Oncelikle bu guzel mesajiniza ancak gunler sonra cevap verebildigim icin inanin coook cok uzgun oldugumu belirtmek istiyorum fakat malum dersler vb aktiviteler buna engel oldu:(

Gunlerdir bu firsati yakalamaya calisiyordum ki nitekim burdayim, ben geldiiiiiiiiiiiiiimmmm:)Mutlu oldum gercekten ozlemisim buraya yazmayi:)Emege verdiginiz sonsuz destek ve saygi sonucunda ozellikle sizin konulariniza yazi yazarken ayri bir dikkat ve mutlulukla yaziyorum:)Gezi yapsaniz da o guzel fotograflari cekseniz de gozum gonlum acilmis bir sekilde yorumlar yapsam, ovguler yagdirsam diye sabirsizlaniyorum:)Aranizdan birileri torpil geciyor bu cocuk diyebilirler:)EVET geciyorum:)Hem sadece ben degil diger forum sakinleri de sizin fotograf&gezilerinize ayni degeri veriyorlar:)Bu guzel soylesilerimiz, paylasimlarimiz hic bitmesin!

(Size `BEY` diye hitap etmeme gelince.. Gercekten icimden kesinlikle Mesut Bey demek geliyor. Inanin formaliteden degil icimden geldigi gibi yaziyorum. Hassasiyetinize tesekkur ediyorum fakat ileride size yine `Mesut Bey` dersem bana kirilmazsiniz umarim:)Gercekten icimden geldigi gibi yaziyorum. Fakat sizin dostca yaklasiminiz sonucu uygun gordugunuz `iron abi` hitap sekli de cok hos:) Yani ne zaman hangisini kullanicagimi bilmiyorum fakat takdir edersiniz ki ne yazarsam icimden geldigi gibi yaziyorum:) )Ama siz bana direk olarak Tugberk deyin lutfen:D

Veeee zaman kaybetmeden ayri bir mesajimda, asagida , benim icin ayrica zahmetler ederek suluboya formatina cevirdiginiz fotograf hakkinda butun hevesimle yorumlar yapmak istiyorum:D

Saygilar,
Tugberk

Oncelikle bu sanat harikasi suluboya formatindaki resim icin verdiginiz emekten dolayi size cokcokcok tesekkurler ediyorum:)

Keske daha once cevaplayabilseydim ama kismet olmadi uzgunum, bagislarsiniz umarim:) Neyse ben kendimi affettirmesini bilirim, yeterki siz gezilerinize devam edin:)

Neyseeee, siz boyle bir jest yaparsiniz da ben yorumlamazmiyim:)

Belki de suluboya formati olmasindan dolayi bu suluboya resmini, fotograflarinizdan ayiran en onemli ozelliginin, bu resimde acikca gorulebilen `soyutluk` gerceginin oldugunu dusunuyorum. Soyut deyince kimsenin aklina olumsuz bir yorum yaptigim falan gelmesin. ASLA:) Gayet super, hatta cektiginiz fotografi bile 2.plana itmis, farkini ortaya koymus burada suluboya.. Aslinda bu suluboya formatindaki resmin basarisinin en onemli sirri sizin fotograf cekme yeteneginizde sakli!!:)

Gelelim ayrintilara.. Neden mi soyut dedim?? Bu resimde( resim diye bahsettigim sey suluboya formatinda olan, yani cektiginiz ilk fotograf degil, sonradan olusturdugunuz 2.fotograf) bisiklet&doga kavramlari, resim tekniklerinin en onemlilerinden biri olan suluboya ile desteklenmis. Ayrintilar ortadan kalkmis. Resme bir daha bakarsaniz, jant tellerinin gozukmedigini acikca gorebilmekteyiz. Yani kadroyu, tekerleklere baglayan herhangi bir sey gorulmemekte.. Gercekte mumkun olamayacak bu teknigin guzelligini `soyutluk` kelimesiyle beslemek hic de yanlis olmaz.
Resimdeki ayrintilarin azligi, bizim dusunce&tamamlama yetenegimizi gelistirirken ayni zamanda bizi bu dunyada gereginden fazlaca bulunan ayrintilardan uzaklastirarak huzur vermekte.. Bu guzel calisma icin Sevgili Iron Abime tesekkurlerimi sunuyorum:) (Bakin Mesut Bey size Iron Abim dedim) (Bu arada caktirmadan yine Mesut Bey de dedim:D )

Eveeeet yas mevzuna gelince:) Mesut Bey, artik aciklamanin vakti geldi sanirim.. Aslinda ben Tugberk`in babasiyim. Bir gun foruma bir goz attim, Tugberk hakkinda yaptiginiz guzel yorumlarin hepsini okudum, cok kiskandim ve sifresini caldim:D :ppPp Yok yok saka saka:) Valla benim Iron Abim Tugberk`im ben:)18yasindayim vee Temmuz ayinda 19 olucam insallah:)
Bu guzel degerlendirmeleriniz icin size tekrar tekrar tesekkurlerimi sunuyorum:) Her gorusunuz beni daha da heveslendiriyor ve gelistiriyor.

Yeni gezilerinizde gorusmek dilegiyle:)

Saygilar,
Tugberk

Geri