Scudo Sports

ikinci kadro da çaltadı...:(:(

@mathcup

scott marka street bisikletini kıran arkadaşın olayına girmeye gerek yok, eğer birinci ağızdan dinlemediyseniz olanları yorum yapmayın bence.

aslında eğer salcano Güvenç'i arayıp, kadronu getir paranı al, bir dahada salcano bisiklet kullanma dese açıkçası onun adına sevinirim, Güvençle konuştuğum kadarıyla en yakın zamanda kadrosunu değiştirip, street bisikletine geçiceğini söylüyordu. eğer kadrosu yine değişseydi tahminimce onu forumda satmak istiyecekti ve zaman kaybedicekti, eğer salcano böyle bişey yaparsa hiç kadroyu satmaklada uğraşmaz, olay orada kapanır.

ayrıca her firma hakkında yapılan olumlu yada olumsuz yorumlara ve eleştirilere açık olmalıdır. eğer bu yasak olsaydı, giantın veya specializedin, bianchi yada salcanodan farkını kimse ortaya koyamazdı, bu işi şansa yapar olurduk..

Scudo
@reha genç

Merak ettiğim için sordum zaten arkadaşım niye sap(ı)tı(rı)yon ! Ben o adama o an hangi renk t-shirt veya forma giydiğini bile sorabilirim merak değil mi sorarım, kırmızı der bende kırmızı giydiğin için kırılmıştır bile derim hayret bişe ya ! :boese157: :boese157:

Merak ettim, bu ikinci kadro için Salcano ile bağlantı kurdunuz mu?

servise verdim değişeceğini söyledi birebir irtibat kurmadım..

Güvenç'çim hayırlısı olsun..
Olur böyle şeyler.."bahtsız bedevi" deriz senin gibi durumdakilere :)

5 sayfayı da okudum..
Herkes başına gelenden dolayı üzgün fakat çıkış tarzını doğru bulmuyorlar..
Çünkü senin dışında bir çok insan , Türkiye'nin 4 bir yanında, binbir şekilde bu bisikleti kullanıyor. Hatta oğlu-kızı gibi seviyorlar bisikletlerini. Senin başına gelen bu durum elbet kötü fakat arkadaşlarına açık bir ortamda "salcona almam,almayın,kimseye tavsiye etmem" düşüncesi ve diğer kullanıcılara yada almak isteyenlere karşı oluşturduğun bu kısım elbette ki biz diğer salcano kullanıcıları ile çelişiyor. Bende örnek vermek istemem kırılan bir çok kadro gördüm diğer markalarda ve senden daha trajı-komik durumlarda.
Sözü fazla da uzatmadan "Geçmiş olsun" diyorum umarım ileride seninde kalbinle bağlanacağın bir bisikletin olur.

Turlarda görüşmek üzere.

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Terzierol
Şu kadro çatlatıp kıranlara hayranım.Ben de salcano 255 srd kullanıyorum saat gibi işliyor yeri geldiğinde çok zorluyorum ama hiç bişey yok.Siz herhalde elinize çekiç keser alıp kordoyamı girşiyonuz?

@özgürakbuz

demekki siz yeterince zorlayamıyormuşsunuz...

@gurkankas

Yeterince zorlayınca her kadro kırılır:in:

303 kadroyu sele borusunu kaynagından kıran arkadasım var ama o da hoplayıp zıpladıgı için kırdı kadroyu ama salcano yıne de deiştrdi. 303 kadro 1480 gr. civarı bir agırlıga sahip bir mtb kadrosu bu kadroyla hareket yapılırsa frene 4 parmak asılırsanız sert kullanırsanız tabi ki kırılır. hiç bi kadro kırılmicak diye bişey yok karbon kadrolar bile kırılıo hatta örneği yakın arkadasım :D:D
o yüzden salcanoyu kötülemeye gerek yok salcano elinden geleni yapıyor. her gecen sene kendini geliştiren bi firma bu yıl ürettiği karbon ve scandıum kadrolar da artık kalite bir firma oldugunu gösteriyor. tek bir sorunu var artık yetkili servisler... onları da düzeltirlerse sahane bir firma olucak ;)

@semihh

Aynı kadrodan tartma imkanım oldu 16 " olanı bile 1650 gr'dan hafif değil.

• Beğen
Tepkiler: Güvenç Terzierol
@neverhood

ben almayın alan varsa engel olun vs demiyorum zaten herkesin kendi hür iradesi isteyen istediğini yapar...
benim tek söylemek istediğim bu kadroyla ne atladım nede zıpladım...
zaten söylüyorum değiştikten iki ay daha sonra bindim...oda hafta sonları arazide kaçkar bisiklet yarışarına katılacaktım o yüzden mümkün olduğunca arazide binmeye çalışıyorduma ancak ilk yarışın olduğu hafta babam kalpkrizi geçirince ona da gidemedim... belki ona gitsem orada sorun çıkartacaktı.
Havaların soğuk oluşu muzik yarışması vs derken 6 ay gibi bir süre binmedim ve o kadar süreden sonra girdiğim küçük çukurda böyle bir çatlakla karşılaşmam ha burada benim hatam varmı artık onu bilemem birçok arkadaş sen Street kadro arıyordun kaskını bile alırken o tarz almaya kalktın evet düşündüm street kasklar şekil olarak daha cazip gelmiştir her zaman.
adamlar bunları bana söyleyerek benim bu bisikletle atlayıp zıpladığımı ima ediyorlar...
ne olduğu ne bittiğinde haberleri olmadan...

tahmin edebiliyorum sevgi olayını bende ilk zamanlar kız arkadaşıma ilgi göstermez onunla ilgilenir sevgilime bisikletimden bahseder durur turlarda başıma gelenleri anlatırmdm... ensonunda arızalı olduğu bile düşündü :D
tabi bu aşk bu sevgi ilk kadro vakasından sonra bitti...
ben kimseye almayın demiyor kimseye engel olmuyorum...
eğerki buradan da söylüyorum eğerki turlar yapıyor arazi koşulu olarak çamur a girmeyi ormanda itfaiye için açılmış yolu veya geniş patikaları kullanan arkadaşlar varsa aramızda merak etmesinler hiçbirşey olmaz...

ancak ben kaçkar yarışını gözümde çok büyütüp bir yarış koşulu olarak daha ileri derece bir yol düşündüğüm için kullandığım yollar bisikleti zorlayan benide bi hayli zorlayan yerlerdi... ancak adı üstünde dağ bisikleti lastik yerden ayrılmıyor ne atlıyorum ne zıplıyorum...
sonucu bu...

@reha genç

biz de tarttık 16" 1480 gram civarı bişeydi sele kelepcesiz sadece kulakcık vardı üstünde :S

aynı model kadro iki defa aynı bölgeden kırılyorsa bu işte bir kullanıcı hatası da olabilir. bence iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmalı, diye düşünüyorum..

@hakan sancaktar

bence bu konuda daha yorum yapılmamalı diye düşünüyorum..
herşeyi açık şekilde söylüyorum. sonra laf edince ben hatalı oluyorum...
eğerki 6 ay binmeyip o kadar süre sonra binmeye de kalkıp girdiğim bir çukurda böyle oluyorsa ve bu kullanıcı hatası ise ben demekki kullanıcı hatası ve kadro hatası nedir ne değildir bilmiyorum...

lütfen diğer msjlarıda okuyup msj yazınız...

Güzel kardeşim, canım kardeşim bak kötü bir şey söylemek istemiyorum, ancak bazı şeylerde de ısrar etmene anlam veremiyorum. Şu an senin kullandığın bisikleti her türlü koşulda kullanan pek çok kullanıcı var. Ve hepsi de bisikletlerinden çok memnun. Daha önce kadrosunu kırana da hiç rastlamadım. Hadi ben rastlamadım diyelim, olabilir. Ancak 2 tane aynı kadrodan aynı yerden birini kırıp diğerini de çatlatana rastlamamamın sebebi kesinlikle rastlantısal bir durum değil, çünkü bu işi becerebilen tek kişi sensin. İkinci kadronun sana defolu olarak verilesi ihtimali yalnızca %1, tasarım hatası ihtimaline de senin güzel hatırın için %1 verelim ki böyle bir ihtimal de yok, olsa bu durum illa ki başka bir kişinin de başına gelirdi. Neticede %98 seninle alakalı bir durum. Kalkıp da burada halen "yok ben yapmadım, etmedim", demene hiç gerek yok, çünkü konu da bu değil zaten. Bak firma üçüncü kadronu da verecek.. Salcano burada senin hatan olup olmadığını bile sorgulamadan kadroyu değiştiriyor.. Açıkçası bir Salcano kullanıcısı olarak firmanın bu yaklaşımı beni mutlu etti. Bundan sonra da burada bu konuyu bence hiç uzatma, yeni kadron geldiğinde gıcır gıcır yepyeni bir bisikletin olacak.. Ver ilanını, sat güzel bir fiyata, ondan sonra da hangi bisikleti almak istiyorsan onu al..

emre abicim artık yorum yapmayacağım kim ne isterse yazsın.
kimseyi inandırmak gibi bir durumum da yok.
isteyen inanır isteyen inanmaz.
kaçkar bisiklet yarışlarına katılmak istiyor ve onun için çabalıyordum ancak babamın kalp krizi yle aynı haftaydı oyüzden kaldı o günden beridir hiç binmedim.
sonucu bu çatladı.
buna ister inanırlar ister inanmazlar beni hiç ilgilendirmez artık çünkü insanlar artık msj sayısı kasmak için midir yoksa bir laf etmiş olmak içinmidir bilmiyorum halen msj yazıyorlar...

nese uzatmanın alemi yok sonuçta kadrom değişecek.
bu arada fark ettiığim birşey şu
ilk kadromun kırılma bahanesini insanlar bu kadroyla karıştırıyorlar galiba
ilk kadronun nasıl kırıldığından bahsetmiş ve benim hatamın büyük olduğunu söylemiştim...
ancak sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş sözü burda benim için geçerli ben o olaydan sonra zaten bu kadroyu kullanma fırsatım çok olmadı ama kullandığım zamanlarda da tur yaptım son zamanlarda da kaçkar yarışı için kondisyon ve teknik geliştirmeye uğraşıyordum...
sonrada binmedim.
binelim dedik kadro çatladı...

olay bu...
son bir açıklama yapmış oldum artık daha yorum yazmayacağım bu konuyla ilgili...

geçmiş olsun talihsizlik olmuş sizinkisi. ama bildiğim kadarıyla kadrolar ithal geliyor yani salcano kadroyu burada üretmiyor. burada sıkıntı salcanonun daha iyi üretim yapan bir sağlayıcı ile anlaşması.

Salcano kim ne derse desin bence henüz hazır değiller üst sınıfa geçmeye.

zamanla olacak zaten bu iş hemen scott trek ayarında bisikletler üreterek piyasya girmekle olmazki bi zamanlar onlar ne seviyedeyse salcanoda onların başlangıç seviyesinde hatalar yaparak doğruyu bulmaya çalışacaklar tamam kadro kırılması güzel bişey değil kimsenin başına gelmesin ama salcanoda gelen şikayetler ile kendini geliştirecek

arkadaşlar benim de ng 101 in kadrosundan gıcırtılar geliyor. bisiklet henüz 50 km de, sele borusunu max çizgisinde kullanıyorum, daha sonra biraz daha indirdim ama gııcırtılar kesilmedi. sedona 751 im de var 1 senedir kadrodan kesinlikle hiçbir ses gelmedi. 101 in kadrosunun kırılmasından endişeleniyorum.

Geri