Scudo Sports

İkinci el sahtekarlığı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

ihalcicek

Üye
Tepki
2
İsim
İbrahim Hakkı
Bisiklet
Kron
Merhabalar. İnternette facebook üzerinde bir grupta bisiklet ilanı gördüm hoşuma gitti ve satıcı ile konuştum. Milli takım antrenörü olduğunu, bisikletin arkadaşının olduğunu, 1-1.5 senedir binilmediğini, çok temiz olduğunu söyledi. Ben de bisikleti almak istediğimi, bisiklet Giresun'da olduğu için de memleketi orası olan bir arkadaşımı bisikleti almak için yollayacağımı söyledim. Satıcı bana bisikletin başka ilde olduğunu oradan direk bana yollayacağını yani arkadaşımın gitmemesini söyledi. Ben de ayrıntılı fotosunu, çiziklerini, sorunlarını atmasını istedim. Bana uzaktan normal fotoğraflar yolladı. Milli takım antrenörü olduğu için güvendim ve 2450 TL'ye Salcano Xrs02 model bisikleti satın aldım. Ancak satıcı bana bisikleti (anlamadığım şekilde) yine Giresundan gönderdi. Ücretini geçen cuma günü yatırdım ve bisiklet pazar günü geldi. Kutuyu ilk açtığımda hayal kırıklığına uğradım. Kadroda arka sağ çatalda 3 yerde çatlak ve ne olduğunu bilmediğim (satıcının boya atması dediği) büyük bir darbe izi var. Maşanın içinde çizikler var ve fren vites kolları kozmetik olarak berbat durumda.

Hemen satıcıyı aradım ve geri vermek istediğimi söyledim. Başta otobüste olmuştur dedi, sonra ben de sana yollarken son saniyede gördüm dedi ancak geri yollama isteğimi kabul etti ama parayı arkadaşına yolladığını ve arkadaşının borçlarını ödediğini yani paranın ortada olmadığını söyledi. Şimdi de bisikleti başka birine satacağını, ondan aldığı parayı bana yollayacağını, bisikleti ona yollamamı söyledi. Ben de yakın arkadaşıma giresuna bilet aldım ve yarın bisiklet ile gönderiyorum.

Burda yakınmak istediğim konu; milli takım antrenörü bile böyle davranıyorsa, biz amatör sporcular ne halt yiyeceğiz. Bu yapılan doğru mudur ? Sizce inanayım mı? Hakkımı farklı yollarla mı arayayım? Öğrenci olmama rağmen varımı yoğumu bu kişiye yolladım ve param ortada yok. Bisiklete bir kere bile binmedim, kutulu vaziyette duruyor. Fotoğraflarını ek e yüklüyorum, lütfen yardımcı olun. Bana gelmeden önce yollanan fotoğraflarda o kısım asla gözükmüyor. Bir fotoğrafta çook dikkat edilirse gözüküyor...

Dosyalar

• 72626C41-8150-4B4F-AF43-559F20DF95F0.jpeg
    72626C41-8150-4B4F-AF43-559F20DF95F0.jpeg
    94 KB · Okunma: 391
  • C7CB6736-4FAD-4DA5-96AA-59CB05C3B2CB.jpeg
    C7CB6736-4FAD-4DA5-96AA-59CB05C3B2CB.jpeg
    135,5 KB · Okunma: 373
  • D962A326-CAC8-47BC-A518-AAED04D25F48.jpeg
    D962A326-CAC8-47BC-A518-AAED04D25F48.jpeg
    107,4 KB · Okunma: 372
  • F79DF89A-7EBE-421D-BCE2-AF525D016ADA.jpeg
    F79DF89A-7EBE-421D-BCE2-AF525D016ADA.jpeg
    94,9 KB · Okunma: 357
  • 285AA720-306D-4685-A7A0-B02FE88B6B15.jpeg
    285AA720-306D-4685-A7A0-B02FE88B6B15.jpeg
    121,9 KB · Okunma: 363
Scudo
2. el bisiklet alacaksanız tavsiyem kesinlikle bisikleti görmeden almayın. Yada bu işten anlayan bir tanıdığınız eğer bisiklete yakın bi konumdaysa gözle görmeden üstüne binmeden bu işe girişmeyin.
Milli takım antrenörü olması yada hakim, savcı, öğretmen, öğrenci, işsiz güçsüz olması, ne olursa olsun güven duymanıza sebep değil.
İnsanoğlu çit süt emmiş, kimse bilmez fendini, kimini adam eder kimine ne ettiği belli olmaz.

Size geçmiş olsun. Umarım paranız geri gelir.
Gecikirse bence resmi yollardan hakkınızı arayın, işiniz zor ama umarım bi sonuç doğurur.

Ah be kardeşim... Çok geçmiş olsun. İnternette önce para göndermeye her zaman karşıyım. Babam bile olsa... Hele birisi kendisine güvendirmek için çeşitli sıfatlar sürüyorsa ortaya o zaman daha çok kıllanıyorum.

Açıkça dolandırılmışsınız. Geçmiş olsun ve hangi ülkede yaşadığınızı unutmayın.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
İnanmayın. Parayı almadan sakın bisikleti yollamayın. Ayrıca sikayet edin diyecegim ama arada bir sozleşme vs olmaması sıkıntı. Kesinlikle 2. El urunu gormeden almayın. Ya da arada gg ya da sahibinden gibi siteler uzerinden onaylı sekilde alın

• Beğen
Tepkiler: Üye Adı
Öncellikle geçmiş olsun, öncellikle tahmin ettiğim kişi ise dedikleri doğrudur millî takım konusunda emin değilim ama bulunduğu ilde gençleri çalıştırıyor diye biliyorum..ismini ifşa etmek bana düşmez çünkü dediğim gibi emin değilim, güvenilir bir satıcı olmakla beraber yaptıkları ile örtüşmüyor.. umarım sizi zor durumda bırakmaz, sonuçta yapılan ne olursa olsun sizin güveninizi zedelemiş.. açıkçası hiç hoş bir durum değil..para o kadar kolay kazanılmıyor.gelismelerden haberdar ederseniz en azından kişiyide bilmiş oluruz .. geçmiş olsun, saygılar

Hocam ne olursa olsun görmeden bisiklet alınmasına karşıyım. Açıkça dolandırılmışsınız, hakkınızı arayınız lütfen.

Hukukçu bir arkadaşımızın yol göstericiliği olsa çok daha iyi olur.
İnsanlarda utanma arlanma kalmamış.İnsan satmaya utanır.Bu tarz insanları görüp duyunca öbür tarafın çok şenlikli geçeceğine dair beklentilerim maalesef artıyor.

La ben bu insanların kendi memleketini yerden yere vurmasını anlamıyorum sanki başka ülkede dolandırıcılık yok bu kadar kötü değil bizim ülkemiz, by arada arkadaşım sen de çok iyi niyetliymişsin geçmiş olsun tekrar

Bisikleti başka birisine sakın siz kargolamayın sonra nitelikli dolandırıcılığın suç ortağı olursunuz.

Ben biraz meşgulüm , arkadaşım ile yollayacağım , kendisi götürecek bisikleti @Şerif Feridun

Şöyle yukarıda şahıs ben başkasına satayım bu bisikleti sen de kargola demiş sakın o işe girmeyin. Arkadaşınızla satıcıya gonderin onda sorun olmaz.

@SEYYAH OZİ hocam parayı yollarken özellikle açıklama yazdım. telefonla konuşmalarımızın ses kayıtları , mesajlaşmalarımızın ekran görüntüleri hrpsi elimde duruyor. Bundan sonraki herhangi bir sıkıntı halinde hukuki yollara başvuracağım

insanlara güvenmek kötü birşey değildir arkadaşım bu senin ne kadar iyi niyetli bir insan olduğunu gösterir.Biraz daha temkinli olmak gerekir Lakin bu dolandırıcıların yatacak yeri yok 3 kuruş için insanı kırmaya emeklerini çalmaya değermi? o lokma boğazında kalır.

Geçmiş olsun. Durum sıkıntılı ama iddaanıza göre satan kişi başka birine satacak bu bisikleti sizden teslim aldıktan sonra. Bu çatalda ki durumu açıklayıp açıklamayacağı muamma. Bundan dolayı kişinin kim olduğunu yahut bisikletin belirgin özelliklerini (jant, kadro boyu, grup set, aynakol ve ruble oranları, sele/gidon gibi kompenantları, modelini vs..) belirt ki en azından sonradan alacak kişinin -belki- rast gelip uyarılmasını sağlamış olursun.

Sapasaglam xrs02'yi 2450 liraya alabileceginizi dusunmeniz, ava giderken avlanmak olmus biraz :snzdglsn:

Paranizi sag salim geri alabilmenizi umarim

Bence hemen savcılığa suç duyurusunda bulunun elinizdeki döküman ile,karşı tarafada bildirin.

@danceros
Malesef insanlara güvenmek kötü birşeydir. Buna kendimiz bile dahiliz. Son tahlilde insan bazen "ben bunu nasıl yaptım " diyebilen bir canlı.

@Serkan Mıstınoğlu
Kesinlikle doğru. Bir malı kimse hile yapmadan yarı fiyatına satamaz. Alışverişlerde malın/hizmetin ederini iyi değerlendirmek lazım. Yoksa Sülün osmanların özlü sözlerinin öznesi oluveririz.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri