Scudo Sports

İkinci el ilanlar hakkında

@günay

Peki bununla kim uğraşacak?

Eğer karşıdaki kişiye güvenemiyorsanız ve güvenli bir alışveriş olmasını istiyorsanız ürünü Gittigidiyor'a hemen sat opsiyonuyla koymasını ve linkini size atmasını isteyebilirsiniz. Böylece iki taraf da güvende olur...

Geçmiş olsun...

Scudo
günay arkadaşımızın bu mağduriyeti zaten herkesi yeterince şaşırtmıştır. doğal olarak millet bi moderatör bunu yapıyosa başkası hayli hayli yapar diye düşünür. günay yöneticilerimize zaten bildirmiş olayı. onlarda forumun prestiji için olayın düzelmesi konusunda uğraşıyolardır muhtemelen. ismailin de ayrıca günaydan parayı alınca bu malzemelerin karşılığında pardon döküntü dicektim ardından xtr parçadır vs. alarak parayı hemen değerlendirmiş sanırım acelesi vardı biraz.
arkadaşlar 220 ytl belki sizin için az para olabilir ki sanıyorum öyle değildir. e düşünün elazığda öğrenci olupta bide bisiklet gibi masraflı ama vazgeçilmeyecek bişeyle uğraşan biri için 220 ytl ne kadar değerlidir.anket yapalım isterseniz.
yöneticilerimiz bu konu ile ilgileniyodur tabiki ama bu söylediklerimi dikkate alıp işin biraz daha hızlandırılmasını rica ederiz.saygılarımla arz ederim.

AYRICA VE AYRICA HER ZAMAN BU FORUM AİLE DİYORUZ HEPİMİZ HEMFİKİRİZ BU KONUDA ŞÜPHESİZ. SADECE ŞU TURUN FOTORAFLARINI ATİYİM YADA BANA UYGUN PARÇA VARMI DİYE Bİ BAKİYİM DİYE GİRMİYORUZ.
KİMİLERİ İÇİN SADECE FORUM BİZİM İÇİN AİLE DİYORUZ HEPİMİZ. O YÜZDEN ÇOK ÇOK ÇOK ÇOK VE SAYFALARCA ÇOK RİCA EDİCEM ŞU YAZDIKLARIMIZ ARGO KÜFÜR OLUMSUZ ÖRNEK VS. İÇERMEDİĞİ SÜRECE SİLİNMESİN Kİ İNSANLAR DA BURANIN SADECE Bİ FORUM OLDUĞUNU ZANNETMESİN.
SAYGILAR SAYGILAR SAYGILAR.
BU FORUM BU KADAR UCUZ DEĞİL.

Arkadaslar oncelikle karara varmadan once Ismail'den gelecek aciklamayi (veya savunmayi) beklemek zorundayiz bunu hatirlatmak isterim.

Diger yandan, Ismail'in MSN uzerinden yapmis oldugu bir satis gelip Bisiklet Forum'a nasil baglanir, nasil nagdastirilir? Ismail'in ailesi otel isletmeciligi de yapiyor, odadaki klima bozulsa da gelip buraya yazmazsiniz degil mi? Konu bisiklet, satis yapan kisi de bir Bisiklet Forum uyesi oldugundan konunun acilmasi dogal, ancak Ismail bir moderator oldugu icin bu durumun BF uzerine atilmasini hakli bulmuyorum (Gunay sozum sana degil, genel bir aciklama bu)

Gittigidiyor sistemi foruma getirilemez, bu hukuki bir sorumluluk demek olur ve satistan yuzde kesmemizi gerektirir. Bizim amacimiz forumdan para kazanmak degil, forumdaki arkadaslarimiza ortak bir nokta olusturup, herkesin faydalanmasini saglamak. Elinde fazla malzemesi olana bir nakit firsati, cok parasi olmayan ama iyi bisiklet isteyenlere de uygun fiyatli malzeme bulma firsati yaratmaktir amacimiz.

Diger yandan sunu da soylemeden edemeyecegim.
Ben bu malzemeleri cok cok iyi taniyorum, cunku ayna kolu ve arka attiriciyi Ismail'e bir kac ay once ben sattim. Ancak Ismail urunleri almadan once defalarca web cam'den gormek istedi, gordu ve boy boy detayli fotograflarini gonderdim. Gorsel olarak sorunlu kisimlarin tamaminin fotografini gonderdim ki bir surpriz olmasin, zaten mekanik anlamda gonderdigim tum parcalar kusursuzdu ancak bu su anda konumuz disinda.

Ismail'in soyledigi dogru cikmis veya cikmamis olabilir, ayri bir yere koyuyorum. Ancak bana ozel mesajla "Bu parca nasildir, aliyim mi?" diye soran herkese de mumkunse parcasi canli gormesini, mumkun degilse de cok detayli fotograflarini istemesini oneririm.

O nedenle Gunay, Ismail'in gonderdigi 2 adet cok genel fotografin uzerine alisverisi kabul etmen de bana gore cok hatali bir davranis. Eger ki Ismail arka vitesin 2 defa araziye girdigini soylemisse o da cok hatali bir davranis cunku oyle olmadigini ben biliyorum.

PS: Lutfen bu sozlerim taraflardan birisini savunuyor veya birisini sucluyor gibi algilanmasin, kisisel goruslerimi yazdim.

@Saruz26

Bisikletzede arkadaşım; önce foruma büyük harflerle mesaj yazmayacaksın bu bir.İkincisi konuşurken sinirine yenik düşüp haddini aşan cümleler kullanmayacaksın.Burası dingonun ahırı değil.Sen bir arkadaşımızdan iki parça aldın yamuk çizik çıktı diye yok ben bisikletçileri böyle bilmezdim,yok kişiliksiz,yok çıkarcı gibi kelimeler kullanmak seni aşar.

Hele hele forumun gidişatını bu olayla bağdaştırıp sorgulamak hiç senin vazifen değil kusura bakma.

Forumdaki 2.el bölümüne çarşaf çarşaf bölüm kuralları koymuşuz.Bütün alışverişlerdeki sorumluluk size aittir diye de bağırıyoruz.Kaldı ki alışveriş tamamen forum dışından yapılıyor.

Yönetici bizim yöneticimiz.Günahıyla sevabıyla arkasındayız.Oda bir insan.Bir yanlış anlama olabilir.Herkes hata yapabilir.İletişim kopukluğu da olabilir.

Beni tanıyanlar bilir.Üstüne zerre kadar çizik olan donanım benim için hurdadır.Aynı ürün bir başka arkadaş için sıfır mahiyetinde olabilir.Bir arkadaş ürgüpte diğeri elazığda.daha ne olsun.

Kısaca "zede" arkadaş iki parça aldın çizikli vuruklu çıktı diye bütün camiayı karalayamassın.

Günaya teşekkürler,konuyu bizlerle paylaştığı için.konuyu ismail birazdan yazacağı mesajla çözecek.

sağlıcakla kalın.

Hayatta herşeye göz yumsam bile kişiliğime söz söyleyemezsiniz haddinizi aşan sözler söylemeyin.Ben sizlere karşı en ufak bişey söylemiyorum bana yakışmaz.

Senin hakkında yazacak çok şey var ama murat reis abim gerekli açıklamayı yapmış onun lafının üzerine laf söylemek bana düşmez.

Para sizin için herşey olabilir ama benim için böyle değil. Biraz olsun insanlıtan nasip alın.(ÖDEDİĞİNİZ PARA NE İSE HEPSİNİ VERECEĞİM)ama sizi için değil murat reis abim için tek bir sözü yeter.

Selam arkadaşar,
şimdi size birkaç sorum olacak.
Birincisi forumda nick lerimiz yerine gerçek isimlerimiz yazılı olmadan neler yapamıyoruz..
İkincisi 4 seneye yakın forum da bulunmaktayım ben ve benim gibi arkadaşların profiline bakıldıgında neredeyse tüm gerekli bilgiler ap açık ortadayken sadece isimlerimiz yerine nicklerimiz yazdıgı için bir gün üyeligimizde elimizden alınırmı..
Teşekkür ederim. Biraz özgürlük..

"İkinci El Bölümü" başlığı altındaki tüm bölümlerde; gerçek kullanıcı adı kullanmayan üyelerin ilanları yayınlanmamaktadır. Ayrıntılı açıklama burada mevcut: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=75203

Sizin durumunuz bir sorun teşkil etmiyor aslında, imzanızda adınız yazıyor. Ama bu durum kişisel değil zaten. Banlanan üyelerin foruma tekrar üye olmaması ve fake üyeliklerin engellenmesi nedeniyle bu uygulama başlatıldı. Aynı üye birden fazla nick kullanarak farklı satış ilanları açabiliyor ya da kendi diğer üyeliğine (+) puan verebiliyor. Ayrıca bu yeni kural, ikinci el bölümündeki satış işlemlerini kolaylaştıran bir uygulama.

Ben sizin durumunuzda olup, ilan vermeye çalışan arkadaşlara özel mesaj ile yardımcı olmaya çalışıyorum zaten. Yeni kural hakkında bilgi verip, değişiklik için gitmeniz gereken yeri bildiriyorum. Benim mesajıma geri dönüp, bunun nedenini sorsaydınız, konu açmanıza gerek kalmazdı. Ama sorun değil, bu şekilde daha çok üye konunuzu görüp, bilgi sahibi olacak. Yeni kurallardan hala birçok üye haberdar değildi.
:)

peki..takma isimle üye olanlar ne olacak..yani nick değilde sanki gerçek isim gibi ancak sahte isim..buna nasıl engel oluyorsunuz.

ayrıca bazı insanlar googledan isimleri arandığında çıkmasını istemiyorsa ne olacak ?

Googlede isim çıksın istenmiyorsa o zaman foruma üye olmayacak.

Bununla beraber

facebook
twitter vb sitelere de üye olmayacak.

İsminizi google'e yazın bakalım hangi siteler önce çıkıyor. Ona göre bu bahaneyi yapın.

Kullanıcı başlığına isminizi yazmak sizi google de çıkartmaz. İmzanızda da olsa bir 2.el ilanda da olsa fark etmez. Bu yüzden lütfen ismim google'de çıkacak bahanesinden vazgeçin artık.

Ben şahsen bu konuya itirazı olan bir kaç kişinin ismini google yahoo ve bir kaç diğer arama motorlarına yazdım daha bir kişinin googlede çıktığını görmedim

buna bağlı olarak

face book 1.sırada

twitter 2. sırada

yonja 3. sırada

başka forumlar 4. sırada

yapmayın arkadaşlar.. Bu sorulara cevap vermekten gına geldi..

Kullanıcı başlıkları eninde sonunda değişecek. Varsa buna itirazı olan veya hayır ben değiştirmem diyen varsa arkadaşlar. Bildirsinler üyeliklerini silelim hiç gözükmesinler.

Gelelim sahte üyelikle üye olanlara. Sitemizde bunların hepsini görüyoruz.

Bir çalışma yapalım

Mesela Goflet temiz... şuanda tek üyelik gözüküyor. Olduda önceden bir üyelik alındı veya alınacak. İlk mesajda bunu görüyoruz. Oldu da göremedik 2.3.4 mesajda bunu görüyoruz.

• Beğen
Tepkiler: F.Ekin ve observer
@Goflet

Şimdi şöyle örnek vereyim,

benim sitedeki ilk nickim "ataruh", du bu kuraldan sonra ben art niyetli davrandım ve gerçek ismim olan soner sarıhan yerine Ahmet ahmetoğlu diye isim aldım. Misal olarak.

Konumuz ikinci el olduğuna göre bu kişi ya ürün alacak yada satacak diye düşünürsek.

Şimdi ben ürün aldım diyelim sahte ismim ile, kargo teslim adresine ne yazacağım ? Soner Sarıhan mı ?, Ürünü satan kişi şüphelenmeyecek mi ? Bana sormayacak mı ?

Tersini düşünelim ürün satıyorum ve birisi almaya karar verdi. Tamam gönder arkadaşım parayı dedim . Hesap no verirken soner sarıhan a ait olmayan bir hesap mı vereceğim. Ahmet ahmetoğlu hayali bir kişi olduğuna göre hesap numarası olamaz.

Siz adı nicki ahmet ahmetoğlu olan ve iş para-havale - kargo aşamasına geldiğinde adını soner sarıhan diye çeviren bir üye görseniz alışveriş yapar mısınız ?

Hiç sanmıyorum.

Bu sebeple doğru düzgün alış - satış yapmak isteyen kişiler kendi isimlerini kullanmakta ayak diretmeyeceklerdir diye düşünüyorum/z.

Selamlar

• Beğen
Tepkiler: F.Ekin
Ben hiçbir zaman gerçek ismimle üye olmayacağım o yüzden bu zorunluluk haline geldiğinde silebilirsiniz üyeliğimi.zaten yapacak bişeyde kalmayacak o zaman doğal olarak.

İkinci elde dolandırıcılık yapacak olanda yapıyor zaten gerçek ismini kullanmış kullanmamış çok önemli değil.

Herkese potansiyel suçlu gözüyle bakılması hatasına düşülüyor.

2.El bölümünü ön planda tutarak yaklaşırsak olaylara zaten hata yapmış oluruz.
Evet aktif bir 2.el bölümümüz var ,

Ancak önceliğimiz hiç bir zaman o olmadı.

Fazla uzatmayacağım , kimseyi zorunlu tutmuyoruz - Sadece yönetim tarafından alınan kuralları sunuyoruz.

@Goflet

Çok negatif düşünüyorsunuz. :)
Diyelim ki adınız Cemal Yıldız. Kullanıcı adınız YILDIZ Cemal ya da Cemal.Yıldız şeklinde kulanılabilir. Böylece arama motorlarında kolay kolay bulunmazsınız.
:)

Sorum ve sorunum çözüldu ilgilı arkadaslara tesekkur edıyorum. Forumda kalın:)

Herhangi sıkıntı yaratacağını zannetmiyorum.
Kimseyi tehdit etme gibi bir amacımız yok zaten , Online ortamlarda tehdit kelimesi anlamsız kalmakta

Ulaş Bey'in yazdığı cümle bence gayet normal ve açık.

İsminizin gözükmesi sizin için problem oluyorsa üye olmazsınız...

Saygılar.

Çamur at izi kalsın değil amacım.
Delta bisikletin bisiklet sporuna pozitif anlamda katkılarını gördük yaşadık.
Daha da iyi olur umarım.

Ama..

Forum yönetimi Delta'ya geçtikten sonra ikinci el satış ilanlarının sayısında genel bir düşme mi oldu sanki?

Ya da ''aranıyor'' kısmına verilen ilanların kabul edilmesinde mi bir azalma var?

Biraz biraz zorlanıyor musunuz ilanlarınızın yayınlanmasında?

Bir diğer konuda bisiklet severlerin diğer sosyal paylaşım sitelerinde parça ve bisiklet satışlarının hız kazanmasının nedeni ne olabilir?

Hani tur organizasyonlarının bile özellikle eski üyelerin turları sosyal paylaşım sitelerinden yapılıyor..

Burada sık sık tur düzenleyenlerin sayısı ya yeni üyelerden oluşuyor ya da hep aynı kişiler.

Bu soğumanın kaynağı ne?

bende aynı soruyu kendime soruyorum 2.el sayfasının takipçisi olarak bu düşüşün farkındayım bisikletimi tamamen forum 2. el sayfasından topladım fakat bu çok öncedendi. şimdi bi aynakol bile bulamıyorum. alışverişde diğer sitelere yöneldim bende. yapacak bişey yok.

• Beğen
Tepkiler: T0LGA ve tolga1976
Geri