Scudo Sports

İkinci el bölümünde alışveriş yapmadan önce mutlaka bakınız!

Scudo
@hasan öner değerli

Katılıyorum kendisinin ilanına yazmıştım ben ama buraya yazmıyım demiştim nasılsa ufak bir alış veriş umrumda değil demiştim ama cihangil denilen şahısla alışveriş yapılmaması konusuna sonuna kadar katılıyorum, bir itirazı varsa söylesin burdan kendisini hemen utandırmaya hazırım.;)

@Mehmet İlker Gel

Kişinin alnına damgayı basar gibi kara listenin ilk sayfasında adının yazılması gerçekten de pek hoş bir şey olmayacaktır..Her gelen ilk sayfayı okuyup çıkacak olayı bilmeyecek karmaşa olacak..Burada sahtekarlık yapanları savunmuyorum fakat dediğim gibi alnına damga basar gibi isminin kara listede olması pek hoş olmayacaktır..

paramedik34 isimli sahısla bir alısveris yapmamanızı tavsiye ediyorum belirledigimiz bulusma yerinde yaklasık 20-25 dakka bekledim elimde kaskla gormemesi imkansız bide utanmadan bana telefon ediyo ben sizi bekledim niye gelmiyosunuz diye dikkat edin

• Beğen
Tepkiler: Furkan Özdağ
incitanesi1937@hotmail.com Forumdaki nickini bilmiyorum. Adının Mutlu olduğunu söyledi. Ne kadar doğrudur bilemem. benle iletişime geçtiği adreste kim bilir kaç adresinden biridir. Ama eğer bu adresle sizi birisi eklerse dikkatli olmanızı öneririm. Pazarlık istediği gibi gitmeyince ağzı bozulan, karaktersiz bir şahsiyet olduğu kanısına vardım ben. Gerekirse msn iletimin orjinalini gerekli kişilerle paylaşabilirim.... (Aslında kim olduğunu tahmin edebiğliyorum, fakat yine de boş yere günahını almayayım diğer şahsın...)

ARKADAŞLAR BENDE GEÇEN GÜN FORUMA Lx fren kolları koymuştum juniorbm nickli arkadaşşımız benden alacağını söyledi vede ço pazarlık yaptı yok işte bunların sıfıırı seninkinden daha ucuz sen pahallı satıyon falan filan alma kardeşim dedim yok alcam dedi nese pazartesi günü para gelip kargoyu çıkarcaktım günümün yarısını ptt lerde geçirdim ama para yatmamıştı akşam msn konuştuğumda bana dediği laf şu ben deore fren kolu buldum seninkileri almıcam be n ona sattığım günden itibaren bana 5 kişi sordu bana sat diye bende sttım başkasına dedim bide bana ne diyo biliyomusunuz sen malzemeyi yolla ben burda baktırıyım takayım kullanayayım eğer beğenirsem paranı yollarım arkadaşlar bu arkadaşa lütfen çok dikkat edelim daha çocuk 13 yaşında ama çok fena ona göre arkadaşlr herkes dikkatli olsun iyi forumlar

@vgulgec

aslında yeni üye falan da değilmiş baya ilanı var biraz kontrol ettim ama :rolleyes: :rolleyes: iyi yapmamış pek..

• Beğen
Tepkiler: Engin Tetik
@vgulgec

Vural abi saten 21. sayfada yeterince cihangilden sorun oldugu yazıyor neden bakmadın :(:(:( inş. sorun düzelir ark. insafa gelir. iyi forumlar.....

uur nickli ugur isimli kisiye dikkat edin. aylar once (mart ayi basi) crossmax jant seti satmistim. ogrenci oldugu icin yardimci oldum. ucretin bir kismini odedi, geri kalan kismini arada bircok kez hatirlatmama ragmen hala odemedi. verdigi telefon kapali, mail lere cevap yazmiyor, mesaj kutusuda dolmus. bu kisiden mumkunse hic alisveris yapmayin.

kullanici profili asagidadir.
https://www.bisikletforum.com/member.php?u=14100

• Beğen
Tepkiler: Engin Tetik
Administrator lerden kara listeyi guncel bir tek liste olarak guncelliyebilirlermi ?

@zekixx

yuh yaa ayıptır kardeşim ya umarım okur bunu dersini alır
inşallah sen de alırsın paranı kardeşim..

bunun bir tek çözümü var ama bu forumda bu gerçekleşirmi bilemiyorum.çünkü kodlama bilen kişi şart. herkese tc kimlik nosu ile üye olma zorunluluğu ve gerçek isim kullanma şartı getireceksiniz. bu benim gerçek ismimdir mesela. facebook tan bakabilirsiniz :)

ama kimlik numarası işin içine girerse herhangi bir problem halinde bisikletforumda kişide zorda kalabilir. en iyisi karşılıklı güven meselesi. alışveriş yapılmadan önce kişiler karşılıklı kimlik numaralarını versinler. en iyisi bu olur bence.ve birkaç şahitle alışverişlerini yapsınlar.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
belki de ürün satışı yapmış olanların sattıkları kişinin de onayını aldıktan sonra imza kısmına referans olusturması da etkili olacaktır.. Belki tanıdıgı kisiler de "kefil" olurcasına referans kısmına eklenebilir.. bir nevi 1-5 arası oylama gibi.. referansı cok olan kullanıcı sorun cıkarmamıs kullanıcıdır =)

Kardeşlerim, arkadaşlarım, abilerim,

Nasıl bir yöne doğru gidiyoruz biz, şu listeye bakın 23 sayfa olmuş. İyiyiz, hoşuz, sporcuyuz, çoğumuz müslümanız ama üçkağıtçıyız. Şimdi bakıyorum ebay den 78 kalem alışveriş yapmışım, sadece birinden memnun kalmadım o da bir Amerikalıydı, sattığı kitabın ilk sayfası yırtılmıştı ve bunu ilanda belitmemişti. Ama memleketten birşey alıp satmaya korkuyorum. Her dört alışverişten birinde mutlaka sorun çıkıyor, ya adam hurdası çıkmış mal satıyor, ya kırık parçası altta kalacak şekilde fotoğrafını koyuyor, ya kargoda kayboluyor, ya aldığı malın parasını ödemiyor, ya seni uğraştırıyor, başka mal yolluyor, vidası eksik çıkıyor vs vs. Kullanılmış mal da alsan böyle, gidip dükkandan sıfır mal da alsan böyle. Ben bırakın piyasa fiyatını kendi internet fiyatlarından farklı fiyat çekecekler korkusuyla babama "yolun üzerindeki şu bisiklet mazasından şunu al" bile diyemiyorsam takkeyi alalım önümüze koyup düşünelim. Çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakacağız biz. Uygar toplumların iki önemli özelliğinden birisi, gelecekteki daha büyük bir kazanç için günlük çıkarlardan vazgeçmek olarak bilinir, çünkü toplumda n bireyin teker teker vazgeçeceği "k" birimlik günlük çıkar toplamının getireceği fayda ileride "n*k" dan çok daha fazla olacaktır. Biz anlık kazanç uğruna geleceğimizi mahfediyoruz, birbirimizi kandırarak cin olduğumuzu sanıyoruz.

Ben forumda henüz hiç alım-satım yapmadım ama hemen hemen her gün ikinci el piyasasında bilgim olsun diye forumu takip eder, yorumları-pazarlıkları okurum..

Benim dikkatimi çeken alım-satım-pazarlık sayfalarının müdavimleri genelde çocuk..13-17 yaş arası..ne söylediklerini,ne yorum yaptıklarını veya yaptıklarının geri dönüşünün veya etkilerinin ne olacağını bilmeyen düşünmeyen kişiler..Özellikle birkaç tanesinin yazılarını,yorumlarını veya alışveriş tekliflerini büyüyene kadar dikkate almıyorum, çünkü yeterince büyümüş olsa küstahca bir teklif olarak algılayabilirsiniz..satıcı ben olmadığım halde sinirlerim geriliyor..

Tabi,mutlaka kemale,olgunluğa ermiş, parasının ve emeğin hakkını öğrenmiş olanların sayısı da fazla..Ve eminim ki, aynı yaş grubunda olup, dürüst alışverişlere imza atanlar da fazlaca vardır..

Bu sebeple,yukarada bahsettiklerimi "napalım,bizde o yollardan geçtik, demekki bizde böyleydik.." deyip sallıyorum..

Belki önceki sayfalarda teklif edilmiş olabilir ama forum yetkililerine teklifim,belki ebay'deki gibi bir reyting göstergesi nicklerin yanına eklenebilir.Böylece kişinin reytingi ile dürüstlük seviyesi arasında, alım-satım yapan arkadaşlar arasında bir korelasyon kurulabilir.Teknik açıdan bu sitede olabilir mi bilemem ama düşüncem insanları biraz daha dürüst davranmaya zorlayacağı şeklinde..

Herkese iyi günler diliyorum..

Geri