Kardeşlerim, arkadaşlarım, abilerim,
Nasıl bir yöne doğru gidiyoruz biz, şu listeye bakın 23 sayfa olmuş. İyiyiz, hoşuz, sporcuyuz, çoğumuz müslümanız ama üçkağıtçıyız. Şimdi bakıyorum ebay den 78 kalem alışveriş yapmışım, sadece birinden memnun kalmadım o da bir Amerikalıydı, sattığı kitabın ilk sayfası yırtılmıştı ve bunu ilanda belitmemişti. Ama memleketten birşey alıp satmaya korkuyorum. Her dört alışverişten birinde mutlaka sorun çıkıyor, ya adam hurdası çıkmış mal satıyor, ya kırık parçası altta kalacak şekilde fotoğrafını koyuyor, ya kargoda kayboluyor, ya aldığı malın parasını ödemiyor, ya seni uğraştırıyor, başka mal yolluyor, vidası eksik çıkıyor vs vs. Kullanılmış mal da alsan böyle, gidip dükkandan sıfır mal da alsan böyle. Ben bırakın piyasa fiyatını kendi internet fiyatlarından farklı fiyat çekecekler korkusuyla babama "yolun üzerindeki şu bisiklet mazasından şunu al" bile diyemiyorsam takkeyi alalım önümüze koyup düşünelim. Çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakacağız biz. Uygar toplumların iki önemli özelliğinden birisi, gelecekteki daha büyük bir kazanç için günlük çıkarlardan vazgeçmek olarak bilinir, çünkü toplumda n bireyin teker teker vazgeçeceği "k" birimlik günlük çıkar toplamının getireceği fayda ileride "n*k" dan çok daha fazla olacaktır. Biz anlık kazanç uğruna geleceğimizi mahfediyoruz, birbirimizi kandırarak cin olduğumuzu sanıyoruz.